香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 11049|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

[討論] 呢2隻野要唔要得過!?

呢隻噴火龍要唔要得過!?同埋隻奇異花!?

名稱: 全國圖鑑NO.06 噴火龍(リザードン)
特性: 猛火
性格: +速-攻
個體: HP:31 A:02 D:31 SA:31 SD:30 SP:31
遺傳招式: 原始之力

名稱: 全國圖鑑NO.03 奇異花(フシギバナ)
特性: 翠綠
性格: +特攻-攻
個體: HP:31 A:30 D:30 SA:31 SD:31 SP:28
遺傳招式: XXXXXX

看到XY的畫面的比卡超特別生動和得意,近日就生了一隻可愛的比卡超,以傳去XY之用.

名稱: 全國圖鑑NO.25 比卡超(ピカチュウ)
特性: 避雷針
性格: +速-防
個體: HP31 A31 D24 SA31 SD28 SP31
配帶物品: 雷珠
遺傳招式: 下馬威

求努力值分佈以及配合招式使用,謝謝!!!
另外,我想問在黑白2版,比卡超要怎樣才可以遺傳到招式(雷神ボルテッカー)??
噴火龍幾好~~~~~冇問題!  hp6 sa252 sp252 即可!
回復

MEGA奇異花我係想用黎打四天天王算了.
而MEGA噴火龍我想用黎打戰鬥設施的.
而2隻都玩特攻,主要係特攻不怕威嚇特性.
回復

回復 8# ken188
乜奇異花適合玩攻手咩...?
速度特攻種都算係一般咱BO..
而且黎緊MEGA奇異花既厚脂肪特性,唔做盾真係覺得會好曬0.0..
樓上可能因為見到你性格係+特攻,努力值建議先會咁..
不過呢...
MEGA進化好似每場戰鬥只可以比一隻PM用?
如果係咁既話你要考慮究竟要隻盾好D定係要隻攻手好D..
因為其他個D大部份應該都會強化左物/特攻
P.S.見你隻噴火龍D個體咁正,如果有D唔要既小火龍可唔可以比我><
回復

努力值:
噴火龍 hp6 sa252 sp252
奇異花 hp252 sa252 d6
eliho 發表於 7/9/2013 05:18 PM

點解奇異花要 hp252 sa252 d6???
回復

努力值:
噴火龍 hp6 sa252 sp252
奇異花 hp252 sa252 d6
回復

呢隻噴火龍要唔要得過!?同埋隻奇異花!?

名稱: 全國圖鑑NO.06 噴火龍(リザードン)
特性: 猛火
性格: +速-攻
個體: HP:31 A:02 D:31 SA:31 SD:30 SP:31
遺傳招式: 原始之力

名稱: 全國圖鑑NO.03 奇異花(フシギバナ)
特性: 翠綠
性格: +特攻-攻
個體: HP:31 A:30 D:30 SA:31 SD:31 SP:28
遺傳招式: XXXXXX
回復

母方的皮卡丘或雷丘攜帶電氣球時,出生的皮丘會學會伏特攻擊。
leochick 發表於 27/8/2013 03:24 PM

第5代開始由父方改左母方嗎?
真係唔知道
回復

咁雷珠係男或女佩帶??
ken188 發表於 27/8/2013 12:38 PM

母方的皮卡丘或雷丘攜帶電氣球時,出生的皮丘會學會伏特攻擊。
http://wiki.52poke.com/wiki/%E8%9B%8B%E6%8A%80%E8%83%BD
回復

配有電珠的比卡超生蛋即可
hkpnve2 發表於 27/8/2013 12:33 PM

咁雷珠係男或女佩帶??
回復