香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2207|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

pm紅藍綠寶石結局~

希望大家唔好笑我~請見諒[知道ge人比下意見~修改一下]
小智同小遙ge戰鬥完結後[選美大會]一行人在公園裏食飯~小遙同大家講:[我要自己一個人去冒險~我發現自己實力未9~仲有太過依賴人了~所以我要一個人去冒險;小勝對不起~不能帶你一起上路了~]小勝listen到後好唔開心~小智去安慰佢~對話佐好耐~小智:[小勝~唔好唔開心啦~]小勝:[我好想同小智你地冒險呀~我想見識到更多的[想哭的樣子] ]    [小智想了想]小智:[小勝一係甘~到你長大後一定要和我戰鬥一場]小勝[興奮]:[好呀一定會~我知過灑小智d戰鬥技巧~我同小智的戰鬥信相係最激烈的]之後小剛就話好啦食飯啦~突然一種聲音~哦!!是船聲~小遙和小勝的船就快要開出了~小遙和小勝都要走了~小剛話:[料理怎樣?]之後小智同小剛同埋d pm同小遙小勝講88~船走到大石後就看不見大家了~小會同小剛講;[他們都走了]~此時在船上的小遙和小勝都餓了~就食小剛給他們的飯盒~和小遙小勝分開的小智又要再經分離了~分離的小剛同小智分開~小智
一人上路~見到火箭x團搶人的小精靈?而那小精靈的主人是闊別小智好耐ge勁敵小[x]~小智番到大木博士到後發生了一場戰鬥~就是小智v.s小[x]http://www.youtube.com/watch?v=C0HfUh4I-48雖然小智敗了但激發小智去新地區[新英地區]一如已往小智會把小精靈都放在大木博士到[比卡超沒有]~可是長尾怪手就跟上小智~就此小智踏上新路程了...
成餅野咁係咪想睇死人=.=?
回復

真係唔明小智點解會輸
回復

回復

原帖由 果然翁。﹏。 於 2/7/2007 11:29 發表
真係唔明小智點解會輸

你冇上果個綱睇咩~最後小智隻比卡超用[高x電]果時比小[x]隻電擊魔果招野彈走佐跟往電x就ko佐
p.s好多字唔識打
回復

冇形容詞????
回復

原帖由 圓企鵝123 於 2/7/2007 12:18 PM 發表

你冇上果個綱睇咩~最後小智隻比卡超用[高x電]果時比小[x]隻電擊魔果招野彈走佐跟往電x就ko佐
p.s好多字唔識打

用ppstream睇
小智有做過避開海浪既特訓
無理由避唔開果拳
回復

原帖由 果然翁。﹏。 於 2/7/2007 17:03 發表

用ppstream睇
小智有做過避開海浪既特訓
無理由避唔開果拳

個人意見:
1)"跳"得太近
2)中拳前已中了一招,正掉下去,此時電擊魔再出拳,衰弱中的比卡超根本來不及反應
3)即使比卡超看見電擊魔出拳,但在空中掉下去的牠也很難避開
4)小智沒想到對手的攻擊方法
回復

唉~~係小智ge錯啦可以話係
回復

我發現自己和大部分新會員有代溝。
回復