香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 3383|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

有冇AOC友係到?

唔知邊位AOC友係用HKBN
我最近轉左用HKBN之後就連唔到AOC
我冇用ROUTER(機頂盒唔算掛?)
請問點先連到AOC?

我是hkbn的...而家唔係太想玩aoc lu
同樣有機頂盒..要開住先上到網=.=
aoc好似ip唔知咩字頭係連唔到
雙方都試過開場?
都入唔到....(opened firewall's basic)

再唔得就用vLan
我諗應該要各方都有~"~
↓下載
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=144377
回復

雙方都開過場 不過我就係想唔用VLAN都連到AOC-_-
回復

我又搵yahoo知識的- -v"

你係入唔到場定開唔到遊戲???????!!!(以下係入唔到場的解決方法)
19x.xxx.xxx.xxx就一定連唔到線

‧1)你有兩個防火牆[一個係自己裝, 一個係上網寬頻內置]

‧2)人地打錯左個IP

如果係1), 咁就去網路連線個到熄左佢

(詳情睇http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007031000006)

如果係2), 就要叫人再打過個 IP, 因為可能有D電腦係手動上網, AOC 入面比你個IP有兩個, 有用個個只有下面個個(分上下), 叫佢打個個比你
參考資料

上面所有原因我都試過, 解決方法都行

====================================
最新找到的可能性pm問你好了....
回復

我IP 119字頭冇問題
我連AOC都一定會關防火牆 所以都唔關事
回復