香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1073|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

friend safari 唔覺眼有2-5代水火草主 + 幾個問題

起初以為X + Y + friend safari 會有晒咁多代以黎咁多隻精靈(神獸除外), 但唔見有2-5代3主, 咁如果要2-5代3主夢特要點樣做?

除左3主同神獸之外, X + Y + friend safari重有冇乜野精靈係冇?

記得好耐之前黑白個時, 有得上pokemon global link玩夢世界, X 同 Y 係咪冇左依樣野玩? 如果冇得玩夢世界, 咁PGL有咩用?

同埋點幫d精靈改名?

唔該晒
其實錯區了
要3,4代3主夢特只可以由前代傳過黎
而2,5代3主夢特冇法由正常途徑入手

至於 X + Y + friend safari 有乜野精靈係冇
可以click入去睇下

PGL 暫時只可以用 pokemile 換野+玩小遊戲

幫d精靈改名既地方
就係 5號路 同 7號路 中間小鎮PC入面 右手邊老伯
回復

回復

icemoc 發表於 29/6/2014 12:48 AM
唔該晒

PGL d小遊戲有冇特別作用?

用處不大
玩小遊戲入手既道具都係可以係XY拎到既
吸引力不足
回復

頭先係到用GTS搵#390 Chimchar, 但係搵唔到既..? 但係搵2代火主又搵到好多, 係咪有d pokemon係GTS係會搵唔到?

可唔可以幫手睇下friend sarfari 係乜屬同邊3隻?

FC 0104 1394 8068
回復

icemoc 發表於 29/6/2014 01:19 AM
頭先係到用GTS搵#390 Chimchar, 但係搵唔到既..? 但係搵2代火主又搵到好多, 係咪有d pokemon係GTS係會搵唔到 ...

GTS 只可以搵到曾經見過既小精靈
如果本身冇見過 唔會係 GTS 度搵到
另外我FC爆左幫你唔到
回復

有冇咩方法可以係遊戲入面見到2-5代水火草主?

重有頭先我係隻遊戲入面同d唔識既人trade完之後 (雖然最後冇trade到任何野), 之後彈左句出黎問我係唔係3DS到register對方FC, 我選register之後, 對方真係add左落我fd list到.  乜完來有方法直接係隻game到add對方FC?
回復

2-5代3遊戲入面無法入手 既冇見到既機會
唯一方法就係同其他人trade

另外同其他人玩得多(trade,battle等等)
到左指定次數
如果雙方FC冇爆位
可以互add對方FC
回復

其實今集GTS可以直接打名search...
禁pokemon you want>之後拉到最底簡what pokemon?>打你想要既寵個名就可以搜尋
回復

如果我想係遊戲加一個人FC, 使唔使同依個指定既人玩得多? 定話同任何人玩, 但只要玩夠數就之後再同任何人玩都可以加對方?

GTS可以打名search@@ 今晚試下先

thank you so muchhh 兩位
回復