香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1585|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

關於573(光之石及技師問題)

因為樣子問題 我決定玩573=]
請問一下光之石要到那一關才能拿到?
心之碎片用汁的方法有多少片?(E家暫時得一塊)

還有其特性技師問題...
像清醒拍打/回音 原本是60威力會發動技師
但如果像清醒拍打 打睡眠會X2 那是會60X1.5(技師)之後再X2
還是 只會 60X2 (不發動技師)?

應該係電氣石洞前面有間補血小屋到有個小朋友會比你

另外, 我反而想知573可以點配招(我都係因為樣子問題簡左佢)
回復

還有其特性技師問題...
像清醒拍打/回音 原本是60威力會發動技師
但如果像清醒拍打 打睡眠會X2 那是會60X1.5(技師)之後再X2
還是 只會 60X2 (不發動技師)?

技師是以原威力計算的,所以是60*1.5*2

配招方面,環繞普系為主進攻,其他招式主要考慮對付鬼、岩、鋼這些盲點即可
回復

回音-> 每回合有人出E招會加威力
40X1.5X1.5 = 90
每回合再加都唔錯WOR
配招當然係配合技師特性

我諗住 掃蕩拍打/回音+ 種子機關槍+岩石飛刀+清醒拍打
掃拍本系其實唔錯 可惜命中有點令人擔心...
回音是另類連切? 不知每回合加多少威力
如果佢學埋冰柱針就好啦XD

種子改強卻取消招式機器 sosad
老任還是遺忘了  飛彈針
其實 連掌擊 亂針 亂搔 尖刺大炮 連續拳擊 都是普系2-5 會唔會有D多餘
回復

掃拍,種子機關槍,岩石飛刀呢d係唔係應該配埋拍子機呢?
但係拍子機邊到先有????
回復

拍子機 係重覆使用X1.1
咁2-5次 都會+?
咁下次再出糾繼續+?
回復

由於捉唔到我用開既兔女~~
所以呢個版用左573~~
但我果隻係走完全干擾路線的說xd~因為速度唔錯~
所以玩害羞~替身~劇毒~自吹自雷
特性迷人身體~對方同性時~用近身系攻擊30%中害羞狀態~@w@
目的係要對方混亂+害羞~盡量攻擊唔到我~但中劇毒~等對方慢慢死xd~
回復

咁學埋保護唔係重好?
回復

保護唔可以連招~而且你估唔到佢幾時會好彩咁=w=2樣50%都中到出招~
所以替身比較安全~@w@用左之後~就算佢突然出到招都唔怕比人秒左~無1/4血姐xd
不過咁做呢隻真係淨係可以對戰用~平時打怪太慢xd
回復

米羅米羅 限制太多
太多無性別/同性 還有效果不是叫迷惑嗎...

人家一換不就沒用
回復