香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 86147|回復: 147
打印 上一主題 下一主題

隊伍討論區~~

關閉 [複製鏈接]
這裏會員可以發問有關隊伍的配招、搭配等....
而且請各會員盡量提供意見...
頭像被屏蔽
回復

Originally posted by 花言巧語 at 2005-7-12 01:13 PM:

大菊花冇乜問題
火暴獸既超速星/鐵尾轉做雷拳,遇到水系試有用
大力鱷既漩渦唔係成日用,試用爆裂拳
班吉拉OK
盔甲鳥劇毒改聖鳥一擊(有就用冇就算)
電龍冇問題

遇到水系就會立即轉做草/雷就弄好la,頂多浪費一回合姐
漩渦是鎖對手不讓他換怪的招,換左唔好
還有爆裂拳要配描準等招才好用,否則常常出不到
回復

水晶有聖鳥一擊咩?
回復

大菊花---極級吸收,放晴,陽光烈焰,地震 lv84
>>用得放晴,點解用極吸不用光合作用?

火暴獸---火焰噴射,泥漿撥擊,超速星,鐵尾 lv82
>>泥漿撥擊轉地震吧(你不會真的用它減人命中吧...)
>>超速星可以轉D威力大D既招...eg報恩

大力鱷---揮砍,滑浪,漩渦,冷凍光束 lv86
>>揮砍威力只有70不夠高(命要加成都要靠RP的)...
>>最好換劇毒配合漩渦E招...

班吉拉---地震,崩石,狂咬,破壞光束 lv87
>>用破光停一round注定要比人打死...用報恩吧~~~

盔甲鳥---鋼之翼,劇毒,飛翔,風沙撥擊 lv81
>>如果真係有需要用風沙撥擊,不如老老實實用影分

電龍------祈雨,轟天雷,雷拳,棉花孢子 lv85
>>雷龍E隻野速度本身已經唔高,用棉花孢子黎把鬼,個人覺得換水醒不錯(反正有祈雨)
>>有轟天雷就好心咪用雷拳,換電磁波la~~~

順便post我隊廢team,待評!!!

:、、、
:、、、(水)
:、、、(鬼)
:、、、
:、、、
:(火)、、、
回復

你光合作用係成個回合冇打人,極吸又可以打人,又可以加血
>>你以為得果60*1.5威力打得人幾多?而且光合作用係你MAX HP愈多,回得愈多
>>極吸係你打人HP愈多,回得愈多

超速星一定中架
>>超速星不是虛擊之類的招...普通系招剋唔到人,唔用威力高D既招都唔得

命中要害呀,威力差唔多有120呀
>>我不信你的RP強得下下命要~~~

我講比你知啦
假設你隻野得番一滴血,你出破光一招打死人,但係你出報恩,第一下打唔死人,你就死啦
>>難道你次次都會遇到剩一血的情況嗎?你RP真好,對手不敢一招殺死你

兩招都唔同用法,一招加回避率,一招扣對手命中率
>>減命中率人地一換就乜都冇...反而用影分你可以看情況決定換唔換

就係因為佢速度本身唔高,所以用棉花孢子拉近距離
>>拉近距離?你拉得到幾多...速度呢樣野唔同攻擊力,只是慢人一點就已經將主動權讓給對方

轟天雷pp得10,冇就玩完,有多招打人唔係好d咩
>>你以為人地真係會咁易比你出得晒十招轟雷嗎
回復

刺龍王 : 水柱巨砲 暴風雪 報恩 高速移動

赫拉剋羅斯 : 超級角擊 起死回生 地震 報恩

班吉拉 : 崩石 狂咬 地震 破壞光束

大力蛙 : 催眠術 心之眼 地裂 暴風雪

雷伊貝 : 轟天雷 十萬伏特 反射抵擋 影子分身

盔甲鳥 高速移動 鑽啄 報恩 鋼之翼

不過好似有點....講唔出既缺點咁-_-””
唔玩聖獸了@@"
評下分a_a”~唔該哂^^
回復

評我果team先la~~~

:、、、
:、、、(水)
:、、、(鬼)
:、、、
:、、、
:(火)、、、

加埋中文對照:

椰樹獸:放晴、光合作用、陽光烈焰、精神念力
三合一磁怪:祈雨、電磁波、落雷、醒覺之力(水)
爛泥獸:噪音、泥爆彈、大爆炸、醒覺之力(鬼)
沙古拉:忍耐、起死回生、報恩、反擊
月伊:邪眼、劇毒、神魂光、月光
太陽伊:醒覺之力(火)、精神念力、反射抵擋、晨曦
回復

Originally posted by tsang12321 at 2005-7-15 09:50 AM:

椰樹獸:你放得晴都死左啦,不如用催眠術
三合一磁怪唔要醒覺之力(水),要三角攻擊
爛泥獸:醒覺之力(鬼)唔要,要溶化
沙古拉:唔要忍耐,要超級踢腿
月伊:你隻野唔洗打人咩你唔好話整到對手混亂,之後用劇毒呀,如果 ...

邊個話醒覺冇用...?你就冇用,醒覺係一招任配屬性的70威力招~~~

同埋太陽伊招醒火係配合椰樹既放晴,三合一磁怪醒水係因為祈雨
爛泥招醒鬼換溶化既話就會得兩招攻招,就變左噪音冇用
不過月伊邪眼唔要我都考慮過ge~~~我諗住換虛擊,不過我都係想佢用狀態手
回復

Originally posted by tsang12321 at 2005-7-15 12:35 PM:

70威力咋,最重要係月伊如果出左邪眼打毒ge就一定死,因為劇毒對毒系pm冇影響,仲會加血

70威力唔算高?只要有天氣修正都有105威力啦~~~

劇毒點解會加毒系pm血?真奇妙...劇毒對毒pm最多都係冇效架炸~~~
回復