香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2509|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

[求助] MSN出現問題

今日返到屋企,,雙按MSN,,之後不能開啟,,
一按MSN就彈出,,
「回報」「不回報」的問題視窗,,
MSN給我的資料如下:
=============================================================================
錯誤簽名
AppName: msnmsgr.exe      AppVer: 8.1.178.0     AppStamp:45b12d6a
ModName: devenum.dll      ModVer: 6.5.2600.2180      ModStamp:4110945b
fDebug: 0       Offset: 0000ba89
=============================================================================
我已經用盡所有辦法
1)重新開機
2)移除重安
3)移除後安裝較舊版本
4)有關GGC方面的
5)在「notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts」加野
6)調較時鐘
7)防火牆方面
但結果全部一樣....
點算好,,我開唔到MSN呀!!
有冇高人能夠出手相助呀
有人有辦法的,小人感激不盡
附圖                  ↓按放大

那就用windows messenger吧
回復

會唔會係你網際網絡時間同佢既server唔match啊???
睇下係唔係你部腦既時間係咪正確
回復

Rundll32 advpack.dll,LaunchINFSection c:\windows\inf\msmsgs.inf,BLC.Remove

試著在"執行"那兒打上以上字串...
再重新開機...

不行的話再試著在"執行"那兒打上這個...
regsvr32 softpub.dll

回復

ModName: devenum.dll

http://file.52hardware.com/dlllibrary/devenum/default.htm
大概和DirectX有關,抓個下來裝裝看吧

回復

感謝大家先
我今日返到屋企,,無端端開到msn
終於冇事,,如果再係咁,,我會嘗試用大家比我既辦法,,
好多謝你地呀!!!!
回復