香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2245|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

我發覺D人...

我發覺D人一到左12-13歲 就會開始唔玩寵物小精靈 我一直都唔知點解 因為我都試過 我都唔知我自己有冇中意個寵物小精靈~.~可能自己大左 攪到自己覺得會比人笑又或者大左覺得低B 我一直都搵唔到係咩答案~.~
旁人的眼光真的很重要嗎?

興趣乃自己所喜歡做的事,因旁人的閒言閒語而對自己的興趣有所動搖的話,那你就根本對該興趣沒有一種強感

大左覺得低B

對「低B」一詞有種迷思
我理解「低B」為「低智能」,但觀摩一下四周(就算只看此壇),「低智能」的人的存在很常見嗎?(小白例外=w=)
光看隊伍區,一大群有技術又聰明的人的存在就很明顯了

時間會令人老去,心智改變,對事物的看法改變是會在所難免的,加上周遭的環境改變,思想更是會易受影響
但自己的事物的最終答案是在你身上
信念是一種神奇的抽象物,試試去找尋自己的信念所在,或許你會有個較明確的答案

雖然有點不願,但都要說我都是「旁人」的其中一位,我的言語是否重要,該由你去定奪

一個仍有玩PM的freshman路過
回復

講真~~~以前真係覺得好底B
不過,宜家唔同啦~~

不如睇下有幾多人鐘意呢~~?

我舉腳,一票!
回復

我當年係去到果個年紀先接觸pm

比人笑下都好
做福全人類~
回復

我講多次:
係因為個卡通好低, 人地先會以為個game好低

我話比你聽, 個game可以好高
你研究過佢D formula未? 研究過佢d戰略未?
明白晒佢D game mechanics未?
回復

原帖由 dolphin_ice 於 6/4/2007 11:33 發表
我講多次:
係因為個卡通好低, 人地先會以為個game好低

我話比你聽, 個game可以好高
你研究過佢D formula未? 研究過佢d戰略未?
明白晒佢D game mechanics未?

無錯啦~
我好認同你既講法,
因為好多地方大量用錯pm既野黎宣傳~
好似m記,
佢地成日比d pm玩具~
唔可以難怪人地覺我d game低b~

回題:
不過,
你玩玩
回復

悲......
頭先先比人話:重玩寵物小精靈?!
憤怒中~
回復

原帖由 elvis 於 6/4/2007 18:07 發表
悲......
頭先先比人話:重玩寵物小精靈?!
憤怒中~

你應該話"我中意呀. 你要尊重人地ge喜好ga ma!"
回復

我身邊有好多friend明知nds出
回復

問題是有人說不出為何喜歡,正如某些讀書人、打機王、吸毒者般
寵物小精靈佔了絕大部分小孩們的環境,他們不喜歡的話,又能喜歡什麼﹖

嘗試要人改變前,可否先讓自己學會改變﹖
回復