香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2432|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

乖離性

乖離性百萬亞瑟王, 是一個卡牌戰略遊戲
不知這裡有沒有其他玩家?
歡迎加好友/一起入坑
多人有興趣的話我可以作稍遊戲介紹

我的ID: 343, 178, 249
基本上只玩歌姬, 因為其他職業的卡嚴重缺乏
1等級挑戦級DECK:

登錄/註冊後可看大圖
有玩過下
用開盜賊
但坑已退

登錄/註冊後可看大圖

UR真的很難抽
回復

呢隻GAME的確係超難出UR
我係附碌到核爆先出到咁多隻
不過如果同PAD比, 佢既育成速度快好多, 我只係玩左60幾日已經可以全副DECK MR爆LV
而且一副DECK可以好萬用(暫時性, 而家D關卡愈出愈難)
回復

隻game主要UR來源係打返黎
抽既除左首抽,我得1隻.....
不過靠首抽同打返黎+換的,其實已經玩到

同人連唔洗食自己體個設計係ok既
加埋名聲,打肥料同素材可以一日打好多

回復

UR很好掉啊
幾次10000 fate幣抽一堆多到用不完的MR肥,和MR素

超後悔之前怒抽fate,很有可能錯過之後的盜賊高HP UR抽了

利申:玩了二十多天,還有一堆超級過不了的新手
回復

1週年了, 不知道還有沒有人繼續玩這GAME
拼了老命終於戰勝了史上最難打的關卡(沒有之一), 太感動了

登錄/註冊後可看大圖

剛剛進來看看自己以前的DECK, 不能CHAIN、強化卡沒效率、回復BUFF嚴重缺乏、回復卡COST過高…
現在已經成長至有能力週回所有關卡的高手了(請容許我驕傲一點), 還真是百感交集。

另外隨著卡數量的增加, 我亦開始有能力使用其他職業穩過某些關卡了
例如今期活動的兩個超妖我都是用盜賊打的; 而普通的冰龍則用傭兵
恭喜我成功踏進歐洲(?)
回復

好久沒上水了(其實是空閒時間不多
牌組比以前強化了許多 盜賊的卡有七八成

登錄/註冊後可看大圖

但弩級愈來愈沒心情打

現在只期待她的出現

登錄/註冊後可看大圖

繼續下潛
回復

路過看到,原來半年前已經有人在這提過乖離了我怎麼現在才知道(因為你潛...

好啦既然十年不上村路過也看到這帖,證明有緣,來說點什麼...
這邊主賊副傭業餘豪姬
當初明明說了只修盜賊一職結果因為後來推出的PVP最終還是算修了四職....雖然我的歌姬比較咸魚哈哈
目前因為已經身經百戰(?)了而成為了休閒玩家 (冇富豪表情用呢個頂住檔先

登錄/註冊後可看大圖

btw挑戰級出了第二天已經過了
基於最近開始流行回當初的妨礙賊了,於是從輸出賊跳槽去當傭兵了

作為傭兵下潛前想說一句....提督.....很易鬼抽+很難控部位_(:3」「)_

跟隊
繼續下潛
回復

今期提督真係痴痴地線
本來我已經係果D一見到火系BOSS就要返非洲既人(冰屬卡特別少)
佢今次仲玩公道價, 睇黎一日未到16號比我用騎士幣換隻番黎都唔洗指意贏到

試過自己用傭兵打, 但5C硬係冇人疊暗CHAIN, 搞到我隻艾文BUFF唔到物攻
之後6C用摩高斯+巴叔時巴叔食唔到物理BUFF, 唔夠力

然後全世界轉哂去打暗垃圾桶搞到勁難逼房
回復

柊.David 發表於 5/12/2015 10:41 PM
今期提督真係痴痴地線
本來我已經係果D一見到火系BOSS就要返非洲既人(冰屬卡特別少)
佢今次仲玩公道價,  ...

全體減攻防回嘛.....提督又係傻傻地既,無論怎麼組都不能穩過
除非刷固定隊有賊幫忙破刀然後傭兵主力出水AOE,但這個真的只有固定隊才做到
我自己是6C上2+2+2去爆刀
但7C就要看情況控部位,不能亂上AOE然後拆了手祭隊友....
有些人是6C摩高斯+巴叔(不過3+3好像比較難K部位,而且不保證隊友能5C給C也是真的
然後7C雙AOE....不過這個做法要是隊友少給buff也是會殘血反殺隊友

歌姬唔嬲一向都多人,垃圾桶個邊傭兵少好多人www
反而這期歌姬在提督只需要主力疊回復量還有6C上香菜,好像不用解狀態就是ww雖然...講就易,疊少次回復量還是要背鍋,也是累人

最近的弩級真的讓4職都忙翻天,作為挑戰性而言個人覺得是很好的
只是有點替新手覺得難過....以前咸魚一點非洲一點還是能過,
現在只要牌組不夠歐卅活動卡不齊全也是GG
還好垃圾桶是躺著都能過,不然新手真的沒機會打弩了
回復