香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 發現 大岩蛇.大剛蛇! [打印本頁]

作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 27/6/2012 10:09 AM
標題: 發現 大岩蛇.大剛蛇!

唔知有冇人見過,但岩岩撞到[雖則唔覺意地殺了....]
係7號洞入面,有個位係上集進成冰e果到
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... ht=%A8%A9%B6i%A4%C6
就係呢到,唔好出其他地方.開啟你的噴霧吧...等煙出黎
一係就道具,一係就pm[廢話]
已pm中,最大機率係530 ドリュウズ,其餘則有大剛蛇&大岩蛇.

[題外話:呢到往上行有個洞,推哂d石,行到最入有3柱之一[No. 486 レジギガス] 注:必須推石!]
但唔知點解冇得捉..
作者: pochuk1234    時間: 27/6/2012 11:56 AM
3神柱好似要傳機,黑係鋼柱針白係冰柱針(只會令神柱複活),你抓左鋼柱就要係黑到傳鋼柱針比白,白又要傳冰柱針比黑,之後就會出岩柱,抓哂3隻柱唔知係邊到召喚神柱王
作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 27/6/2012 12:11 PM
咁鋼柱針點有- -?
作者: pochuk1234    時間: 27/6/2012 01:25 PM
咁鋼柱針點有- -?
愛.啟暴*噴火 發表於 27/6/2012 12:11 PM

我都唔知點講你知姐,加下講左三鬥神,三聖姑,拉提兄妹(這個分開版),月女神,火剛可以抓,係唔知三神柱
作者: latios    時間: 27/6/2012 01:38 PM
我都唔知點講你知姐,加下講左三鬥神,三聖姑,拉提兄妹(這個分開版),月女神,火剛可以抓,係唔知三神柱
pochuk1234 發表於 27/6/2012 01:25 PM
咁鋼柱針點有- -?
愛.啟暴*噴火 發表於 27/6/2012 12:11 PM

捉岩柱之後:
進入遊戲前 選イッシュリンク
再選キ一シスチム > キ一の設定
然後選ふしぎなとびら
黑2選 鉄の間 (地底遺跡的洞穴裡會出現鋼柱)
白2選 冰山の間 (地底遺跡的洞穴裡會出現冰柱)

黑2 對應 鋼匙
白2 對應 冰匙

如要兩隻捉齊,需找到另外一名不同版本的玩家
回到最初的目錄選イッシュリンク
再選キ一シスチム > キ一の通信
利用紅外線通信另外一條鎖匙
PtF`Messi 發表於 25/6/2012 09:53 PM

作者: Jerryho    時間: 27/6/2012 02:01 PM
pochuk1234 發表於 27/6/2012 01:25 PM

三聖鳥,超夢表示:我是長輩不能夠抓我
作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 27/6/2012 02:11 PM
咁岩柱係邊到捉..
作者: latios    時間: 27/6/2012 02:17 PM
咁岩柱係邊到捉..
愛.啟暴*噴火 發表於 27/6/2012 02:11 PM

ヤーコンロード入面, 走到最入調查石像得到提示, 然後按佢講既步數解謎

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2