香港寵物小精靈村落 論壇

標題: BW085-086標題公佈(毒GYM[立涌道館]) [打印本頁]

作者: zz5201314    時間: 19/5/2012 12:33 PM
標題: BW085-086標題公佈(毒GYM[立涌道館])

14/6/2012 BW85-86 一小時特別篇
BW085:激闘タチワキジム!VS ホミカ!!(前編)(激鬥立涌道館!VS瑪錢!!(前篇))
BW086:激闘タチワキジム!VS ホミカ!!(後編)(激鬥立涌道館!VS瑪錢!!(後篇))

為了得到第八個聖章,小智來到了立涌道館。與使用毒系小精靈的道館掌門人瑪錢陷入了大苦戰!?

登錄/註冊後可看大圖
-BW2立涌道館掌門人瑪錢

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

另外,上圖顯示旋律仙子將在6月7日的BW84(電影對決!伊修防衛隊出擊!!)中登場

登錄/註冊後可看大圖

作者: tommyer    時間: 19/5/2012 02:08 PM
我估小智會用比卡超/惡魚或者草蛇
作者: 路比    時間: 19/5/2012 02:09 PM
為啥叫瑪錢(譯得很怪…
作者: kinghin98327    時間: 19/5/2012 02:41 PM
回復 3# 沙奈朵‧路比

ホミカ Homika來自 ホミカ(馬錢子),馬錢子是一種有毒的植物。

作者: zz5201314    時間: 19/5/2012 02:52 PM

毒GYM暫譯立涌道館
タチワキ--->立涌

另外,根據雜誌圖顯示旋律仙子將在6月7日的BW84(電影對決!伊修防衛隊出擊!!)中登場

登錄/註冊後可看大圖

作者: 西條拓已    時間: 19/5/2012 04:28 PM
我想知隻唱歌精靈入邊個人既手,小智定小光~~
仲有隻巨大(哥斯拉)同巨型(鐵甲人)究竟係米為左拍戲而整到咁大隻-,-
無左龍道館打小智真慘,我諗等到BW整系列完左最尾先同艾莉絲打,然後告別......
唔知小智又會拎D咩精靈打毒道館......
作者: zz5201314    時間: 19/5/2012 04:33 PM
回復 6# 西條拓已

那個是巨大斑吉拉(GAME BW2新電影設施
    81不是說了會去小艾故鄉嗎?毒GYM應該只係一個咁岩經過既城市
    我覺得小智今次會輸,雙龍GYM小艾應該出幼牙龍同K龍
作者: 006goz    時間: 19/5/2012 05:38 PM
那話說毒系道館和館主也有點怪
作者: edward925    時間: 19/5/2012 06:12 PM
希望除左毒GYM....
其他新GYM都會出...
e.g. 水GYM
作者: 用戶1號    時間: 19/5/2012 07:08 PM
過去的道館戰都只是佔一集而已
我還想看雙龍市道館一戰,拜託這戰不要勝
作者: N_Ralts    時間: 19/5/2012 07:41 PM
好唔鐘意呢個館主
太............
不過如果佢分成兩集黎講打gym
小智應該會win
作者: tommyer    時間: 19/5/2012 08:23 PM
回復 11# pokemon991103
我想小智會輸...之後再戰一次毒系道館
作者: 路比    時間: 19/5/2012 09:09 PM
動畫永遠醜化原設計角色造型…
作者: 006goz    時間: 19/5/2012 10:36 PM
是嗎?
但動畫又美化了很多小精靈,至少BW是例子
作者: elvis    時間: 19/5/2012 10:38 PM

打完毒GYM就即刻過east isshu
雙龍道館唔駛諗
不過打完八個道館唔係去聯盟真係第一次,
咁搞法一係小智呢八場係白打,一係呢個會做世界賽參加條件
作者: hosaileong    時間: 21/5/2012 06:47 PM
隻毒氣bb好得意><
作者: 西條拓已    時間: 21/5/2012 11:20 PM
今次搞到以為自己玩緊金銀打完8個道館(非走聯盟)再打8個道館,然後再入乜乜聯盟打到第二名(永遠唔會第一,除左某一次,因為贏左就唔會再旅行)輸左>回家>交圖鑑>洗腦>鳳凰客串>換新衫>出發>爆人單車/其他>人地入隊(必定女角)>.......無限重覆.........觀眾睇到噴血 (完)

以上純是搞笑,別當真

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2