香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 這隻路卡要得過嗎?(3月20日更新) [打印本頁]

作者: 金仔    時間: 10/3/2012 07:26 PM
標題: 這隻路卡要得過嗎?(3月20日更新)

路卡利歐
性格+速-攻 特性不屈之心
個體hp30 攻25 防18 特攻31 特防31 速31
醒冰但威力68,防又偏差
威力68能否秒殺龍飛、地龍和天蠍呢?
配招諗住配
波導彈 ,醒冰 ,惡波動/影子球 ,幻象術/陰謀/真空波

又生多隻雞肋物,都唔知係好彩定不幸
性格+速 -攻
5v 醒惡(無視) 特性精神力
本來如果唔玩醒力,特性係不屈之心,就perfect了
此性格既路卡咩情況下精神力比不屈之心好?
打飛機又唔顯得比不屈之心好。不屈之心如果能夠發動特性,控場力比精神力高好多倍
作者: Jerryho    時間: 11/3/2012 12:17 AM
68同70打出既傷害差唔多,特攻同速有31就勉強接受,配招不予置評
作者: gerrykwok    時間: 11/3/2012 02:14 AM

可以要。
波導彈、惡之波動/光炮、龍之波動/精神干擾、近身拳/飛膝踢/交叉十字切。
作者: a1475963a9    時間: 11/3/2012 04:37 PM
用惡波動好D
作者: Jerryho    時間: 11/3/2012 06:48 PM
想再貪心D可以玩下雙刀
生隻+SP
252SP 180SA 76A

神速 地震 影球 波導彈

另外回樓上,玩特攻手唔玩影球真係哂料
作者: 海風仔    時間: 11/3/2012 06:54 PM
個人覺得可以了... 不過配招方面我自己會波導彈 闇波  陰謀 第四招就自己就可(反正惡格好像沒盲點了?)
作者: 傻嘟    時間: 12/3/2012 12:14 AM
個人覺得可以了... 不過配招方面我自己會波導彈 闇波  陰謀 第四招就自己就可(反正惡格好像沒盲點了?)
海風仔 發表於 11/3/2012 06:54 PM

惡格係仲有赫拉克羅斯同「乾皮」蛙盲點
可以考慮精干 但係坦白說真空波會較好

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2