香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 小智收左黑超惡魚!+火主,鳥,蟲進化!! [打印本頁]

作者: zz5201314    時間: 5/1/2012 06:26 PM
標題: 小智收左黑超惡魚!+火主,鳥,蟲進化!!

登錄/註冊後可看大圖

作者: zz5201314    時間: 5/1/2012 06:50 PM
R團的的圖呢
1314008 發表於 5/1/2012 06:43 PM

ed很像只影了幾秒
作者: puterch1    時間: 5/1/2012 06:56 PM

R團由有自己既片尾曲(BALALALALABALABALA...)..... 每集出場.......變到E+得幾秒= =
武藏莉娜果首ED佔既時間仲多過E首啦= =
火箭兵團風光不再 ....

雖然日日係度阻路真係好煩..
但係至少2-3集出場一次丫=0=
小次郎既哭哭面具廿幾集 (差唔多半年LU)
作者: zz5201314    時間: 5/1/2012 06:57 PM
R團由有自己既片尾曲(BALALALALABALABALA...)..... 每集出場.......變到E+得幾秒= =
武藏莉娜果首ED佔既時 ...
puterch1 發表於 5/1/2012 06:56 PM

現在他們都不知做什麼的,等離子團又沒了,現在學人捉神獸
作者: puterch1    時間: 5/1/2012 07:03 PM
三躍市-夢之遺址
七寶市-晚夜隕石
飛雲市-等離子團?
雷文市-對戰列車
帆巴市-三神計劃
吹寄市-我諗都係搞GAME入面個架飛機場
雪系道館:龍塔
蒼龍市: 等離子團仲唔出場!!!!???
作者: zz5201314    時間: 5/1/2012 07:06 PM
三躍市-夢之遺址
七寶市-晚夜隕石
飛雲市-等離子團?
雷文市-對戰列車
帆巴市-三神計劃
吹寄市-我諗都係 ...
puterch1 發表於 5/1/2012 07:03 PM

龍塔就算無n,求其搵個七賢者出場都得啦,
    隻黑超惡魚bw23,24出過,可能bw67會解釋番佢個2集最後點,如果無講番即係等離子團永遠唔出了
作者: kinghin98327    時間: 5/1/2012 07:35 PM
張图在哪找的?
作者: zz5201314    時間: 5/1/2012 07:41 PM
張图在哪找的?
kinghin98327 發表於 5/1/2012 07:35 PM

今天轉的片尾曲
作者: kinghin98327    時間: 5/1/2012 07:42 PM
那哪里有得聽?
作者: ~ 流星*索羅亞克    時間: 5/1/2012 08:27 PM
恭喜小智終於收服了黑超惡魚!
作者: GBA2005    時間: 5/1/2012 11:26 PM
仲以為滕滕蛇進化先添...
點知係暖暖豬....
小智已經有隻火+格鬥,又來多隻....
小智次次養火主,都係特別快進化同特別搶鏡.....
作者: ho915    時間: 5/1/2012 11:38 PM
新鮮出爐

歌名:七色アーチ(七色拱橋)
演唱者:奥井亜纪、江崎とし子、あきよしふみえ
Youku:
http://v.youku.com/v_show/id_XMzM5OTkyNTky.html
土豆
http://www.tudou.com/programs/vi ... d=21894513_06_02_99
作者: pochuk1234    時間: 6/1/2012 07:31 PM
小智計賣火豬進化,有3隻格鬥
烈焰猴(雖然無講新奧精靈點.不過多數打大賽會出),惡格,火豬
如果岩要進最終型態可能要搵有鋼鐵工頭既人做一次交換(搵修提係最高,但佢唔制既機會都係最高),交換之後就變左4隻格鬥
作者: 春之奇蹟    時間: 6/1/2012 07:34 PM
烈焰猴(雖然無講新奧精靈點.不過多數打大賽會出),惡格,火豬
如果岩要進最終型 ...
pochuk1234 發表於 6/1/2012 07:31 PM

赫拉赫羅斯同埋走左的火爆猴俾你變走左
作者: zz5201314    時間: 6/1/2012 08:13 PM
如果岩要進最終型 ...
pochuk1234 發表於 6/1/2012 07:31 PM

我又不覺得舊寵會回來打,現在都10隻pm了,遲點應該會再收,再收2隻,12隻都有2隊了
如果舊寵回來打他就不用收咁多吧
作者: pochuk1234    時間: 6/1/2012 08:45 PM
我又不覺得舊寵會回來打,現在都10隻pm了,遲點應該會再收,再收2隻,12隻都有2隊了
如果舊寵回來打 ...
zz5201314 發表於 6/1/2012 08:13 PM

年年臨打大賽之前,舊寵番泥,打一打一/三打三,係去到打8打8 會全果一個地方既精靈
作者: zz5201314    時間: 6/1/2012 08:46 PM
年年臨打大賽之前,舊寵番泥,打一打一/三打三,係去到打8打8 會全果一個地方既精靈
pochuk1234 發表於 6/1/2012 08:45 PM

芳原大賽只有當地寵打
作者: pochuk1234    時間: 6/1/2012 09:17 PM
芳原大賽只有當地寵打
zz5201314 發表於 6/1/2012 08:46 PM

芳原係姐,但新奧唔係
作者: zz5201314    時間: 6/1/2012 09:24 PM
芳原係姐,但新奧唔係
pochuk1234 發表於 6/1/2012 09:17 PM

今輯我覺得唔會放d寵走
作者: pochuk1234    時間: 6/1/2012 09:36 PM
今輯我覺得唔會放d寵走
zz5201314 發表於 6/1/2012 09:24 PM

隻蟲好似掉左去博士到,佢點進,隻野要親密進,同賣有d期待隻惡格進
作者: zz5201314    時間: 6/1/2012 09:51 PM
隻蟲好似掉左去博士到,佢點進,隻野要親密進,同賣有d期待隻惡格進
pochuk1234 發表於 6/1/2012 09:36 PM

我估惡格係最後道館係同愛麗絲隻牙龍三段打時進化吧,
作者: 傻嘟    時間: 6/1/2012 10:21 PM
zz5201314 發表於 6/1/2012 09:51 PM

你又對哦...我覺得會兩只一起進化
老任把他們搞到相似得太可疑了
前後唔夠五集一齊學新招 仲要牙龍對惡格超好感
作者: pochuk1234    時間: 6/1/2012 11:04 PM
你又對哦...我覺得會兩只一起進化
老任把他們搞到相似得太可疑了
前後唔夠五集一齊學新招 仲要牙龍對惡 ...
傻嘟哥 發表於 6/1/2012 10:21 PM

愛莉斯隻牙龍幾時會進都無人知,63就小智隻岩 64係天同隻岩x,之後都係小智既精靈進多,幾時會講隻牙龍進,雖然隻牙龍個心勁想進
作者: kinghin98327    時間: 7/1/2012 09:45 AM
我比輘想知水水獺會5會進
進左好型...
作者: 春之奇蹟    時間: 7/1/2012 03:10 PM
芳原大賽只有當地寵打
zz5201314 發表於 6/1/2012 08:46 PM

因為芳緣之後仲對戰開拓區,
所以當時只出芳緣寵,
但神奧之後就完DP,
所以只有對真司先用神奧寵,
如此推算,
要視乎合眾聯盟後有冇後續先知會唔會只出合眾寵,
不過對修帝只用合眾寵的機會唔細.
作者: 卍蝦仔卍    時間: 7/1/2012 03:36 PM
小智越黎越多格系
收反隻鬼系好啵
作者: zz5201314    時間: 7/1/2012 04:09 PM
所以當時只出芳緣寵,
但神奧之後就完DP,
如此 ...
春之奇蹟 發表於 7/1/2012 03:10 PM

但如果之前d寵都黎埋合眾,咁咁今輯d寵咪無表演機會~?
同埋合眾咁遠d寵可能都傳唔到過黎
作者: 春之奇蹟    時間: 7/1/2012 04:31 PM
但如果之前d寵都黎埋合眾,咁咁今輯d寵咪無表演機會~?
同埋合眾咁遠d寵可能都傳唔到過黎
zz5201314 發表於 7/1/2012 04:09 PM

呢一個視乎賽制同劇情的鋪排了,
加上之前無明示大木研究所的PM唔可以傳過嚟或帶過嚟,
所以變數唔可以忽略
作者: pochuk1234    時間: 9/1/2012 02:23 AM
所以當時只出芳緣寵,
但神奧之後就完DP,
如此 ...
春之奇蹟 發表於 7/1/2012 03:10 PM

修提唔同真司,真司果d係混合,修提玩力量,再加上最初修提話城都果d地方係響下,如果神奧寵連e家果d一齊打,唔講得笑,特別係烈焰猴同朝洋豬,雖然都係火+格鬥,但烈焰猴速度快,朝洋豬攻擊力高(睇得出,我諗佢會多左招推撞,好大機會把速換成攻擊力,類似草苗龜進化之後型態果種方法)另外既係惡格,未進化但無意中學到飛信踼(踼唔中人自己傷),隻鳥唔知,岩石同隻蟲仔又係主力,到時打可能會混合,要証明舊地方唔係響下地方,修提果d用哂一個地方,頂龍味有多2隻鬼系對抗火系同格鬥系(鬼燈+鬼8爪魚),工頭(力量型),草蛇,修提可能之後比小智勝番轉頭。

小智越黎越多格系
收反隻鬼系好啵
卍蝦仔卍 發表於 7/1/2012 03:36 PM

暫時係有
純岩系(如果通訊進化左既話會多一隻純格鬥)
蟲+草
純草
普通+飛行
純電
惡+格鬥
火+格鬥(未進化是純火)
惡+地面
水+地面
(bw既精靈)

修提就係
火+鬼
水+鬼
純冰
純草
純格
普通+飛行

zz5201314 發表於 6/1/2012 09:51 PM

隻惡格都唔係得果3招(登眼,頭鎚,飛信踼),仲有咩近身拳,氣合彈,雖然未學,仲有變數既

連帖合併, 請不要再於同一主題內連續發表回覆, 謝謝

作者: 夜暗殺者    時間: 9/1/2012 12:43 PM
但BW中的小智而家D寵真係吾係好掂囉,尤其是三隻主角真係好廢,
已經打了五關道館館主,依然未進化,真係好失望囉!!!
作者: Qulava    時間: 9/1/2012 04:50 PM
但BW中的小智而家D寵真係吾係好掂囉,尤其是三隻主角真係好廢,
已經打了五關道館館主,依然未進化,真係好失望 ...
夜暗殺者 發表於 9/1/2012 12:43 PM

第一二代都不是完全進化就打聯盟
作者: zz5201314    時間: 9/1/2012 04:57 PM
暫時係有
純岩系(如果通訊進化左既話會多一隻純格鬥)
蟲+草
純草
普通+飛行
純電
惡+格鬥
...
pochuk1234 發表於 9/1/2012 02:27 AM

現在小智差超能力,鬼同鋼就有唒全部

希望小智收隻鐵蟻(某某集某隻野生鐵蟻被佢天敵追,跟住智救左佢,跟住收左)
超能力就收細胞球,鬼系就收巨靈衛
作者: 春之奇蹟    時間: 9/1/2012 05:09 PM
修提唔同真司,真司果d係混合,修提玩力量,再加上最初修提話城都果d地方係響下,如果神奧寵連e家果d一齊打,唔講得笑,特別係烈焰猴同朝洋豬,雖然都係火+格鬥,但烈焰猴速度快,朝洋豬攻擊力高(睇得出,我諗佢會多左招推撞,好大機會把速換成攻擊力,類似草苗龜進化之後型態果種方法)另外既係惡格,未進化但無意中學到飛膝踼,隻鳥唔知,岩石同隻蟲仔又係主力,到時打可能會混合,要証明舊地方唔係響下地方,修提果d用哂一個地方,頂龍味有多2隻鬼系對抗火系同格鬥系(鬼燈+鬼8爪魚),工頭(力量型),草蛇,修提可能之後比小智勝番轉頭。
pochuk1234 發表於 9/1/2012 02:23 AM

咁要睇下鄉下嚟的比卡超以後同修帝PM打的成績鳥
而家推算主力PM仲係早左D
作者: zz5201314    時間: 9/1/2012 05:11 PM
咁要睇下鄉下嚟的比卡超以後同修帝PM打的成績鳥
而家推算主力PM仲係早左D
春之奇蹟 發表於 9/1/2012 05:09 PM

主力我覺得係冠蜥,火豬,石頭同埋隻蟲,其他唔睇好
     石頭通信進化就會換地盤工人了,不想..
作者: 春之奇蹟    時間: 9/1/2012 05:19 PM
zz5201314 發表於 9/1/2012 05:11 PM

暫時跑出係咁多啦...
感覺上草蛇以後仲有機會進化一次,
不過能力就唔會升太多,
仲要睇下之後會唔會收到好野咁.
作者: zz5201314    時間: 9/1/2012 05:26 PM
暫時跑出係咁多啦...
感覺上草蛇以後仲有機會進化一次,
不過能力就唔會升太多,
仲要睇下之後會唔會收到 ...
春之奇蹟 發表於 9/1/2012 05:19 PM

草蛇應該會學個燕回閃打修提條草蛇王,要報仇(bw34)
作者: pochuk1234    時間: 10/1/2012 02:42 AM
zz5201314 發表於 9/1/2012 05:11 PM

2隻格鬥,仲要多隻打咩,修提黑到佢死,佢有2隻鬼系,未計佢抓其他
作者: pochuk1234    時間: 10/1/2012 02:47 AM
冠蜥,火豬,石頭同隻草蟲,有得發唯,加下係睇隻蟲係幾時進,隻蟲同隻豬一樣幾痴小智,同賣修提佢本人認為響下地方精靈唔會勁得去邊,到時同佢打一次6打6,睇邊個死
草蛇同水懶可能都會進,至於惡格可能同幼牙龍打果事進,因為幼牙龍唔會似隻企鵝唔肯進,不過佢加下唔入精靈球,佢進左可能做交通工具都唔定
作者: secret    時間: 10/1/2012 08:14 AM
終於看到鱷魚了......
等了好久啊

話說除了比卡超外現在真的很難看出隊形
感覺即使是以一換一戰術,亂湊五隻肯定不行
作者: N_Ralts    時間: 10/1/2012 01:46 PM
很喜歡小智的草蛇,太有性格!!!
作者: 狗銳    時間: 16/1/2012 02:45 PM
愛麗斯收服了惡龍?
作者: zz5201314    時間: 16/1/2012 05:16 PM
草蟲2月進化(9/2停播,即16/2(BW68)OR 23/2(BW69)其中一集進化)

登錄/註冊後可看大圖

作者: kinghin98327    時間: 16/1/2012 06:42 PM
鴨寶寶,首席天鵝會不會是吹寄道館的呢?
作者: zz5201314    時間: 16/1/2012 06:48 PM
鴨寶寶,首席天鵝會不會是吹寄道館的呢?
kinghin98327 發表於 16/1/2012 06:42 PM

如果係咁進度好快,但估唔到隻鳥唔係打飛道館進化,但草蟲要親密度進,打打下道館戰點會無啦啦進..
作者: kinghin98327    時間: 16/1/2012 06:56 PM
鴨寶寶我估是之前的3隻...
首席天鵝亦可能是鴨寶寶進的or君莎小姐的...但我希望是風露的
期待小智對吹寄市的道館-風露
作者: kinghin98327    時間: 17/1/2012 05:52 PM

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: hoiwai198862    時間: 18/1/2012 08:19 PM
回復 35# zz5201314

佢唔係係關東個時有隻超能力同鬼係咩?
作者: zz5201314    時間: 18/1/2012 09:52 PM
回復  zz5201314

佢唔係係關東個時有隻超能力同鬼係咩?
hoiwai198862 發表於 18/1/2012 08:19 PM

鬼斯通根本無收服,隻吸盤小醜係佢呀媽,如果係講貓頭鳥的話,他是普+飛
作者: pochuk1234    時間: 20/1/2012 03:37 AM
鬼斯通根本無收服,隻吸盤小醜係佢呀媽,如果係講貓頭鳥的話,他是普+飛
zz5201314 發表於 18/1/2012 09:52 PM

鬼斯通係係鬼塔到跟小智出泥,打超能力場館,之後仲跟左館主進左做敢鬼
吸盤小醜原本係野生,因為比火箭兵團攻擊,咁岩去到純白鎮,又咁岩鬼咁q想打大木研究所主意,吸盤小醜用反射槍檔哂火箭兵團d技再用精神念力把佢地打上天,之後就跟左小智媽,主要係幫手打理家務
作者: pochuk1234    時間: 20/1/2012 03:39 AM
草蟲2月進化(9/2停播,即16/2(BW68)OR 23/2(BW69)其中一集進化)
zz5201314 發表於 16/1/2012 05:16 PM

草+蟲果隻係男仔泥架可?佢仲係蟲po包果事d行為似女仔,進左做蟲包假就似男多d,但隻野究竟係男定女
作者: kinghin98327    時間: 20/1/2012 06:16 PM
回復 51# pochuk1234

是男的,,,http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Ash%27s_Swadloon

Male
作者: kinghin98327    時間: 23/1/2012 02:29 PM
回復 45# zz5201314

已經確定吹寄道館將在2月登場
作者: pikachu1314    時間: 15/2/2012 03:03 AM
呀呀,很久沒上線!!
沒追BW一年,感覺上小智比以往更傻了﹗
還有小智在BW當收集家?
現在總覺得BW打道館的速度好像快了不少﹗
而且搞笑成份多了,不錯﹗
期待朝陽豬﹗力量型﹗

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2