香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 嗯,的確很無聊 [打印本頁]

作者: ho915    時間: 8/7/2011 08:21 PM
標題: 嗯,的確很無聊

youtube上傳原片會被ban吧zz
音質雖差,看的還可吧zz
http://www.justin.tv/afeqafrwe/videos

還有無聊的lf2 XSK
===========19/7/2011 5:49PM=================
既然那些PM OP和ED都消失了
乾脆放LF2 影片LINK來
http://www.youtube.com/view_play_list?p=418AE2E569768145

youtube還可自己加一點描述=u=
作者: 火岩鼠    時間: 8/7/2011 08:29 PM
<--只睇左LF2
一陣試下佢咁樣打睇下得唔得先
作者: ho915    時間: 8/7/2011 08:33 PM

lf2那個是我來的zz
話說超世代op第3首應該沒在TVB播過?
因為只有純音樂

舊PM片尾我只播了幾首而已, 有些我都沒印象
主要播有印象或好聽的

由於這是直接錄播放中的情景, 或許有模糊的=u=
作者: 006goz    時間: 8/7/2011 09:41 PM
AG的OP3在TVB有播過的
起碼記得在ICU時段也有播過

話說LF2到現在也不能每次跳後再跳那斬中人
作者: 火岩鼠    時間: 8/7/2011 09:43 PM
lf2那個是我來的zz
話說超世代op第3首應該沒在TVB播過?
因為只有純音樂

舊PM片尾我只播了幾首而已, 有 ...
ho 發表於 8/7/2011 08:33 PM

勁 !
我記得 係首首都播過喎..
作者: hktonyaa    時間: 8/7/2011 09:44 PM
還LF2?現在都HF了
作者: [UP]Zero    時間: 9/7/2011 08:39 AM
好懷念呢 無印時代圖鑑式的ED我記得舊年在亞視天天聽..
作者: 火岩鼠    時間: 9/7/2011 01:18 PM
還LF2?現在都HF了
hktonyaa 發表於 8/7/2011 09:44 PM

HF lag好多-,-
而且好耐更一次
等佢更到七七八八先玩=,=
作者: 天翔翼    時間: 9/7/2011 01:57 PM
你們在說 litt*e fight*r 2?
話說現在好像入不了password
作者: 006goz    時間: 9/7/2011 03:30 PM
入不了甚麼password?
作者: 天翔翼    時間: 9/7/2011 03:37 PM
lf2.com 啊
作者: ~夏天仔~    時間: 9/7/2011 03:42 PM
lf2.com 啊
hkpnve2 發表於 9/7/2011 03:37 PM

因為係lf2.net ……
作者: 天翔翼    時間: 9/7/2011 04:47 PM
原來一直打錯了囧
難怪沒有反應囧
作者: ho915    時間: 10/7/2011 04:20 PM
好懷念呢 無印時代圖鑑式的ED我記得舊年在亞視天天聽..
[UP]Zero 發表於 9/7/2011 08:39 AM

我平時看TVB,沒看過在亞視播的
所以就對舊那些沒印象,我播的舊ED都是自己聽albums的mp3覺得好聽便去播zz
還LF2?現在都HF了
hktonyaa 發表於 8/7/2011 09:44 PM

而我不知HF是啥
舊時代我也玩過不同種類的LF2,但都改得比原版"屈"(所謂的加強版.__.?)
所以我還是較喜歡玩原版zzz 主要以自己技術取勝的感覺更好

(話說LF2不是我這帖的重點,只是剛好之前錄在這帳戶中,也不妨讓大家看看而已 not Freeze的1v4片段在別處..)
作者: 狗銳    時間: 10/7/2011 05:01 PM
LF2...
之前我同同學整左個屬於我地班嘅LF2
係度打老師,打同學 發洩心中嘅不滿,真係爽
作者: 火岩鼠    時間: 10/7/2011 05:04 PM
我平時看TVB,沒看過在亞視播的
所以就對舊那些沒印象,我播的舊ED都是自己聽albums的mp3覺得好聽便去播 ...
ho 發表於 10/7/2011 04:20 PM

話說細個果陣唔識點出技-.-
玩第二D版本既freeze正好多 禁a就有冷凍波
不過原版最勁既唔計david就係個忍者-,- 隱形再分身(無限mp之下)
作者: skytank    時間: 10/7/2011 09:46 PM
舊時玩R-LF2仲多過玩正常版LF2 ==
R版有得出絕招 好玩好多
作者: 火岩鼠    時間: 10/7/2011 09:50 PM
R版有得出絕招 好玩好多
skytank 發表於 10/7/2011 09:46 PM

某D地圖
同figure都唔多好睇
作者: ho915    時間: 11/7/2011 01:42 AM
話說細個果陣唔識點出技-.-
玩第二D版本既freeze正好多]禁a就有冷凍波
不過原版最勁既唔計david就係個忍者-,- 隱形再分身(無限mp之下)
火岩鼠 發表於 10/7/2011 05:04 PM
R版有得出絕招好玩好多
skytank 發表於 10/7/2011 09:46 PM

嗯, 這就是我說比原版LF2"屈"的例子了zz
出招較強->比較容易KO對方->贏得多->很有成功感->好玩好多
所以原版LF2招式沒那麼強, 無疑通常贏得少, 但就能訓練技術出來, 即使赤手空腳也能勝
(但勝不過R-LF2那些變態會耗氣的技能/不斷出鬼仔的普通LF2邪鬼)
作者: 狗銳    時間: 11/7/2011 02:20 AM
有冇玩過強化版?真係好鬼變態!
但係好鬼爽,一發炮就自動分身發炮
玩闖關果陣,1排人死哂
作者: ho915    時間: 11/7/2011 02:10 PM
有冇玩過強化版?真係好鬼變態!
但係好鬼爽,一發炮就自動分身發炮
玩闖關果陣,1排人死哂
狗銳 發表於 11/7/2011 02:20 AM

嗯,玩過一下
但見到招式那麼變態,也沒什麼難度,便沒什麼好玩
所以才繼續玩原版
不過原版難打一點,闖關容易死,要從頭開始再闖的確很費時間,因為在起點都是很易打的敵人
所以都是跟朋友連線才闖關算,自己一個的話挑對戰模式算zz
作者: 火岩鼠    時間: 11/7/2011 02:27 PM
David-S很屈的說..
作者: ho915    時間: 13/7/2011 10:41 PM
但是原版Davis過關便很易死了..sosad
http://www.justin.tv/dfjrgf/videos
啊..那些op & ed竟然消失了..sosad

Davis & Deep可以易打一堆人還算很快就贏
但想不到Dennis打極也贏不到zz  就贏的時候有事按F1停了一下縮小, 之後就黑屏了..sosad
作者: ky@avup    時間: 14/7/2011 12:45 PM
如果火佬無咁早死應該幾難打[sf]
作者: ho915    時間: 14/7/2011 05:53 PM
F1停了一下縮小, 之後就黑屏...這是LF2很大的問題..sosad
如果不能一下打一堆人..當然就要集中打其中一人先[sf]
之後才易一點

昨天無聊玩一下R-LF2...
發覺就是改得招式比較壯觀變態&屈
但扣血量和用氣量卻變少, 打得比較長久, 就是製造一個打得"非常激烈"的效果而已=.=
所有角色只面向右面 和 邊緣位置畫面有些錯誤 都是很大的缺點[sf]
作者: FONGKII    時間: 14/7/2011 07:14 PM
F1停了一下縮小, 之後就黑屏...這是LF2很大的問題..sosad
如果不能一下打一堆人..當然就要集中打其中一人先 ...
ho 發表於 14/7/2011 05:53 PM
我之前玩開RLF2,近排玩番LF2覺得好唔慣,變左好易死,d招又廢左好多.
但係依家玩慣左LF2玩番RLF2又會好唔慣[sf]
作者: bosukoyo    時間: 14/7/2011 09:37 PM
個人覺得 lf2 最 好用的就是
louis
高 D  defend 好用D
作者: ky@avup    時間: 14/7/2011 11:45 PM
如果不能一下打一堆人..當然就要集中打其中一人先 ...
ho 發表於 14/7/2011 05:53 PM

其實你果個咩難度尼,我岩岩用你個配置玩左陣,感想係:點解你d電腦咁雞[sf]
作者: ho915    時間: 15/7/2011 01:46 PM
其實你果個咩難度尼,我岩岩用你個配置玩左陣,感想係:點解你d電腦咁雞[sf]
ky@avup 發表於 14/7/2011 11:45 PM

自己選"?" - Independent
四個電腦選"?" - Team1
背景:HK Coliseum
難度:CRAZY

有時候會很不幸的啊
一下被4人連技就只剩一半血=.=
作者: 006goz    時間: 18/7/2011 10:32 PM
F1停了一下縮小, 之後就黑屏...這是LF2很大的問題

有這回事!?我未試過有這情況

1vs4我最多打死一個而已
R-LF2玩過一次,只有個屈字,LF2較好玩
作者: 火岩鼠    時間: 19/7/2011 10:23 AM
自己選"?" - Independent
四個電腦選"?" - Team1
背景:HK Coliseum
難度:CRAZY

有時候會很不幸的 ...
ho 發表於 15/7/2011 01:46 PM

CRAZY先會攻擊扣得血多同防禦力高
困難同佢比真係差好遠
作者: ho915    時間: 19/7/2011 05:34 PM
剛才中午打了這場Dennis就不禁笑了出來
Henry雖贏了, 但很不滿意...不斷亂走位, 遲下再另外打過1場zz
http://www.youtube.com/view_play_list?p=418AE2E569768145
作者: ky@avup    時間: 19/7/2011 08:33 PM

crazy忍者唔分身火佬唔連放唔爆炸咁得意既[sf]
話說henry一打四根本無難度可言,大場甚至可以一打七

(近攻見deep兇多吉少
作者: ho915    時間: 19/7/2011 10:58 PM
crazy忍者唔分身火佬唔連放唔爆炸咁得意既[sf]
話說henry一打四根本無難度可言,大場甚至可以一打七

(近 ...
ky@avup 發表於 19/7/2011 08:33 PM

所以要先威脅自己進攻那個zzz
近攻同時遇到Woody+Deep+Davis就悲哀[sosad]

最新Henry 7月19(3)
我自己覺得打得比較滿意的, 不過剩血較少zz(但打死第1個之後打得不太好
還有你說沒有的忍者分身zzz
記得其他角色1V4都見到火佬連波,爆炸....只是爆不中我[sf]
幸好通常連波只連中我兩下

有看Dennis嗎,我笑了
作者: ky@avup    時間: 19/7/2011 11:35 PM
所以要先威脅自己進攻那個zzz
近攻同時遇到Woody+Deep+Davis就悲哀[sosad]

最新Henry 7月19(3)
我自 ...
ho 發表於 19/7/2011 10:58 PM

我想知你一場要打幾耐

個人認為,
近攻威脅:deep>freeze&firen>davis>dennis
遠攻威脅:freeze>henry&firen>louis>deep

一打多威脅唔係果個角色勁唔勁,而係你比佢打中一下會點

deep既招式極霸道,而且可以空擊,鬼哭斬有幾屈大家都知
只係普普通通比人打起左通常都中幾個波再空中補刀無左大半血
(還有那個堪稱無敵的劍波)

freeze和firen原因一樣,隨便冰一冰你可以沒了大半血
隨便被打兩下再爆一爆,或者倒地中兩個火球,一樣沒大半血
甚麼冰波把氣功波打回去都只是浮雲,誰會用氣功波?

昇龍霸有多強就不說了,一打多最怕見到這些,還有那霸道的穿心箭
最後我只想說正常dennis是嬴不了的,百裂腿應付兩人都已經太弱了
作者: ho915    時間: 20/7/2011 07:43 PM
我想知你一場要打幾耐[sf]

個人認為,
近攻威脅:deep>freeze&firen>davis>dennis
遠攻威脅:freeze>he ...
ky@avup 發表於 19/7/2011 11:35 PM

所以要迫走位
冇位走都要有技巧地中招zz

今日不斷用Dennis純用拳腳打4個, 專登完全唔用氣, 唔執道具zz
差唔多場場都只係打剩2個...sosad
因為davis突然昇龍拳太恐怖
真係睇打咩人zzz

打到頭暈..唔打= =

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2