香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 海瀨球~米滋馬路~獻上 [打印本頁]

作者: 大水魚    時間: 28/6/2011 11:16 PM
標題: 海瀨球~米滋馬路~獻上

哈哈
第一次UPLOAD 原創圖,亦係第一次畫彩色PKM{:2_36:}
平時極少畫畫,今日突然興起,拎起木顏色畫米滋馬路
也許畫得不太好{:2_33:}
但已TRY  MY BEST

唔多講
先上圖XD

登錄/註冊後可看大圖

這是草稿 用鉛筆起的 XD

登錄/註冊後可看大圖

本來想用電腦(小畫家)上色
不過上到一半發現太樣衰
結果放棄了{:2_33:}
以上是失敗品......

登錄/註冊後可看大圖

立即轉用木顏色

登錄/註冊後可看大圖

開始有樣睇{:2_31:}
可愛嗎??{:2_45:}

登錄/註冊後可看大圖

畫埋隻手 再補補色
大致完成

登錄/註冊後可看大圖

上埋background (個精靈球超樣衰/.\ 唔畫仲好)
~米滋馬路~完成{:2_36:}

登錄/註冊後可看大圖

這張加埋雀班 XD (這樣好像比較可愛){:2_42:}
作者: 天翔翼    時間: 28/6/2011 11:43 PM
i can't see i can't see~xd
死圖了
作者: 狗銳    時間: 28/6/2011 11:51 PM
隻手唔知點講好= =
金貝可以大隻少少同埋上少少
基本上都OK

都係個句 比我畫得好T0T
作者: 海風仔    時間: 29/6/2011 12:41 AM
隻手有點兒像雪糕筒... -_-
作者: 006goz    時間: 29/6/2011 03:57 PM
右手可能因陰影而看來像雪糕筒而已...(?)
右手下方的陰影是否有點由深突然向左淺了呢...
但我蠻喜歡陰影效果
作者: jochen987654    時間: 30/6/2011 10:41 PM
感覺好似右手長過左手,而且個貝殼畫得低左少少
作者: lionon99    時間: 30/6/2011 10:55 PM
個身正方形既不過都幾可愛,唔錯
作者: A's    時間: 30/6/2011 11:33 PM
樓主填色超強大-.-"
作者: Qulava    時間: 2/7/2011 11:59 PM
+1 那個漸變色和3D效果真的畫得很好= =
作者: yannie    時間: 6/7/2011 11:33 PM
好可愛!!!!!{:3_67:}

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2