香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 努力值一問 [打印本頁]

作者: 123321d    時間: 5/6/2011 08:54 PM
標題: 努力值一問
小弟想問下:
Q1.有咩方法可以知寵ge努力值?(我林每打完一隻寵,就要自己記底,一路把努力值加上去,唔知此方法岩唔岩呢?)
Q2.大家升努力值的過程時,係唔係會好悶?因為要不停咁打某一隻寵

希望有人可以幫我解答到問題  謝!
作者: CcHuN    時間: 5/6/2011 09:35 PM
1.準確努力值只能靠自己數的,所以樓主這樣做沒錯。
2.其實有部份道具能增加精靈得到的的努力值,這樣升努力值會更有成效。至於悶不悶?打點高LV精靈,當升LV吧。
作者: 123321d    時間: 5/6/2011 11:53 PM
標題: 新手一問
小弟新手,想問下:
Q1.寵ge能力值是否係遊戲入邊可以check到?如是,是否係睇性格 配招個陣可以check到?即個6項野
Q2.同出邊D人打個陣 係唔係規定一定要6 vs 6?  5 vs 5得唔得?

希望有人可以幫我解答到問題  謝!
作者: lly    時間: 6/6/2011 12:02 AM

個人在通訊對戰上沒太多豐富認識
所以先答第一題吧

對啊, 能力值就是顯示出來的那(綜合)數值啊

不過關於第二題
好像只聽說過3 vs 3/4 vs 4/6 vs 6的, 未有聽說過強制5 vs 5的事情
只是我想, 會不會雙方身上只持有了5隻pm的話, 會變成是 5vs 5 吧? (請大家幫忙補充吧...

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2