香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 打完第一次四大之後去邊到up lv? [打印本頁]

作者: TCKexe    時間: 18/2/2011 05:31 PM
標題: 打完第一次四大之後去邊到up lv?
打完第一次四大之後去邊到up lv?
去新地方d人又高lv
我50幾,佢地就60幾..好難打
作者: ppking    時間: 18/2/2011 05:52 PM

我就係係冠軍洞穴屈鋼蟻 屈到幾隻60-70 就可以去運動場/打前代冠軍(春天)帶1.5經蛋改時間係甘打 好快就100到
作者: 006goz    時間: 18/2/2011 06:01 PM
我第一次四大已經全部70lv以上.....
作者: ho915    時間: 18/2/2011 06:25 PM
我第一次四大已經全部70lv以上.....
006goz 發表於 18/2/2011 06:01 PM

~+1
我只用3隻過關,打完四大也lv68~70
用經驗值*1.5那隻蛋就易升一點嘛
我玩白版還自己另外去白森捉小吉利蛋,拿多隻蛋

如樓主lv5x精靈打新地方訓練員感吃力
建議先打冠軍之路的精靈比較好了,升至lv6x便硬闖新地方吧XD,帶備多點回復藥便可了
作者: 傻嘟    時間: 18/2/2011 06:43 PM
我當時4只精靈60 lv 硬闖2周目也沒問題
作者: [GW]MEMORY    時間: 18/2/2011 06:49 PM
無視npc打新開放地方的草叢的路過
到6x左右就應該夠打npc了吧
作者: A's    時間: 18/2/2011 06:50 PM
問人借隻8XLV的NO.000
將學習器放比惡龍 打哂新地方D人
就用惡龍打運動場...
作者: ppking    時間: 18/2/2011 07:00 PM
同埋可以的話放棄主寵吧..(除非全個體31同岩性格) 捉555/惡龍/612 5洗高lv都夠做... 我隻612 66lv學左逆鱗己可以在運動場秒殺 無技術地劍舞逆鱗吧
作者: hk56740    時間: 18/2/2011 07:32 PM
本人打爆4大後,6隻平均lv52既寵,硬闖2周目都冇問題,好易打
作者: TCKexe    時間: 18/2/2011 07:33 PM
我就係係冠軍洞穴屈鋼蟻 屈到幾隻60-70 就可以去運動場/打前代冠軍(春天)帶1.5經蛋改時間係甘打 好快就100到 ...
ppking 發表於 18/2/2011 05:52 PM

我想問"運動場"是什麼?
新手請教
作者: ho915    時間: 18/2/2011 07:42 PM
我想問"運動場"是什麼?
新手請教
TCKexe 發表於 18/2/2011 07:33 PM

FAQ:
運動場:第4關ライモンシティ最上左面兩間建築物(1天1次,早上不能挑戰)

那裡有很多有lv6x精靈的訓練員讓你挑戰
部分在戰鬥後會送道具
道具詳看下帖#32
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... mp;page=4#pid904029
作者: ppking    時間: 18/2/2011 07:43 PM

回復 10# TCKexe

係音樂會左面果2個建築物, 每日都可以打入面打npc 打完每天更新 每個場有2個雙打 全60lv up 有得打前代怪, 升lv好地方(上面講左.... 慢1分鐘....)
作者: 大水魚    時間: 18/2/2011 08:42 PM
重打4大是ok的
作者: TCKexe    時間: 18/2/2011 10:39 PM
我仲想問下
係冠軍洞穴果到
有一個山洞, 但有粒灰色細石頂住
點先入到去?
作者: ho915    時間: 18/2/2011 10:46 PM
我仲想問下
係冠軍洞穴果到
有一個山洞, 但有粒灰色細石頂住
點先入到去?
TCKexe 發表於 18/2/2011 10:39 PM

那是no.639岩+格那隻的捕捉地點
是捕捉no.638鋼+格那隻之後才能進去捉的
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... p%3Bfilter%3Ddigest
作者: TCKexe    時間: 18/2/2011 10:55 PM
那no.633在哪兒捉??
惡+龍那一隻
作者: CcHuN    時間: 18/2/2011 11:01 PM
回復 16# TCKexe

嘛...就在冠軍之路入口洞穴的第一層啊。
作者: TCKexe    時間: 18/2/2011 11:06 PM
回復  TCKexe

嘛...就在冠軍之路入口洞穴的第一層啊。
C_cHuNxD 發表於 18/2/2011 11:01 PM

即是入去最底層便是?
作者: CcHuN    時間: 18/2/2011 11:13 PM
即是入去最底層便是?
TCKexe 發表於 18/2/2011 11:06 PM

對,進後不要上樓梯,只在底層走就行了...

登錄/註冊後可看大圖

作者: TCKexe    時間: 19/2/2011 12:45 PM
新手有問
進化會唔會改變個體值?
作者: lly    時間: 19/2/2011 12:51 PM
新手有問
進化會唔會改變個體值?
TCKexe 發表於 19/2/2011 12:45 PM

不會啊, 個體值在每隻pm一出現的時候就決定了
作者: TCKexe    時間: 19/2/2011 03:15 PM
NO.633惡+龍
點先遺傳到惡之波動?
作者: ho915    時間: 19/2/2011 03:19 PM
NO.633惡+龍
點先遺傳到惡之波動?
TCKexe 發表於 19/2/2011 03:15 PM

看FAQ啊..可以搜尋的嘛..不然我打不同的名來幹麼
Q7:No.635サザンドラ三頭魔龍(地獄龍/惡龍/3頭龍) 怎樣遺傳あくのはどう(闇之波動/暗之波動)?

A7:先在DP/Pt或HG/SS版,讓男性阿柏蛇/飯匙蛇/暴鯉龍(鯉魚龍)學會招式機器79あくのはどう,再傳回B/W版,與女性惡龍生蛋。
作者: TCKexe    時間: 19/2/2011 05:30 PM
個體值之類會唔會遺傳的?
如果會
係跟父or母的個體值?
作者: latios    時間: 19/2/2011 05:34 PM
個體值之類會唔會遺傳的?
如果會
係跟父or母的個體值?
TCKexe 發表於 19/2/2011 05:30 PM

會從父&母隨機遺傳1~3項個體
作者: kitty蒂    時間: 27/2/2011 12:26 AM
個體高係咪= 天生資質高呢? 31個體同0個體 能力可以差幾遠?
作者: ho915    時間: 27/2/2011 01:19 AM
個體高係咪= 天生資質高呢? 31個體同0個體 能力可以差幾遠?
kitty蒂 發表於 27/2/2011 12:26 AM

latios的帖子是很有用的
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... mp;from=recommend_f
個體值:
個體都是分為6個,
每一項能力就有一個個體值
個體是一個由0~31的隱藏數值
數值越大能力就越高
31個體的話,100lv時該項能力會直接地加上31點能力
而且都是一捉返黎就固定了,不會改變
AUCY個體值計算器:
http://pokemon.aucy.com/nds/cal.php

作者: 最愛鑽石    時間: 27/2/2011 10:04 AM
打完第一次4大我咪打第二,三...次    最多開頭咪比佢地屈死  頂硬上升升下lv 就到我屈死4大

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2