香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 等離子團要登場了!! [打印本頁]

作者: kkk777567    時間: 4/2/2011 06:35 AM
標題: 等離子團要登場了!!
岩岩上YOUTUBE睇到預告,等離子團終於都出場啦

http://www.youtube.com/watch?v=KNcDICW7S88
作者: 我係班吉拉    時間: 4/2/2011 01:01 PM
比神有新招?
作者: puterch1    時間: 4/2/2011 02:09 PM

登錄/註冊後可看大圖

總覺得是 超極沖擊
但比卡不能學zzz
難道..
作者: 小霞fans    時間: 4/2/2011 03:18 PM
總覺得是 超極沖擊
但比卡不能學zzz
難道..
puterch1 發表於 4/2/2011 02:09 PM

我覺得可能係wild bolt....
作者: 333533535333    時間: 4/2/2011 03:51 PM
ボルトチェンジ                伏特轉換        特殊        70        100        20        攻擊命中後,自己交換精靈;交換效果會被追擊(おいうち),但對手速度較快而優先使出追擊則沒有追加效果;被禁止交換精靈時仍然有效                        印

哩招?
作者: 土台龜    時間: 4/2/2011 06:28 PM
應該唔會係狂怒伏特掛=.= 都有雷神啦, 洗咩要
伏特轉換似D
但如果比卡超換走十萬伏特同雷神我覺得廢哂, 而冇左雷神又冇埋個特色
換左電光石火同鐵尾又變到三招電, 好似多餘左D
換走鐵尾又冇左多元化元素戰鬥既優點
咁究竟老比到時會變成點呢 / v \
作者: 熊仔糕    時間: 4/2/2011 07:37 PM
都講左回歸原點- -
有5招唔出奇
作者: 333533535333    時間: 4/2/2011 08:25 PM
優化雷神招式?
作者: pochuk1234    時間: 4/2/2011 10:42 PM
火箭兵團換哂之外,比卡超都變賣,我覺得係野性伏特,係強化雷神,同賣小次x係無精靈.得武x先有
作者: chun13    時間: 4/2/2011 11:50 PM

點解果然翁一集冇戲份......佢好搞笑lor
睇左咁多年, 冇左佢好唔慣
作者: 006goz    時間: 5/2/2011 12:44 AM
連火箭兵團的老大也出埸,好戲在後頭
作者: A's    時間: 5/2/2011 01:34 AM
比卡超轉用草繩爆瓦醒力????
作者: 333533535333    時間: 5/2/2011 12:29 PM
分析時間:
比卡招式:
雷神:全國圖鑑得比卡一族識用,唔洗換...
鐵尾:比卡於芳緣學的,勀岩系道館用,係比卡招式上除左電既另1種招,應該唔換
10w:既然比卡放棄左打雷而學雷神,咁哩招地位應該幾重,加上係招牌招式,同時雷神物攻+用左有反作用傷害,唔
        會放棄...
電光石火:雖然先制,,,但威力不免有點...除非都係好似電光石火,雷神果d招咁沖,否則應該唔換掛

另外
根據芳緣果陣既大王燕分析
會唔會係混合?
大王燕:電光石火>燕返
比卡:電光石火>雷神
作者: 小鱷    時間: 5/2/2011 04:20 PM
分析時間:
比卡招式:
雷神:全國圖鑑得比卡一族識用,唔洗換...
鐵尾:比卡於芳緣學的,勀岩系道館用,係比卡 ...
333533535333 發表於 5/2/2011 12:29 PM

可能係進化技-_-
電光石火->伏特轉換/狂怒伏特
好似當年比卡用電光石火衝衝下變左雷神同火猴用火輪變熾熱推進咁.口.
作者: 小鱷    時間: 6/2/2011 01:26 AM
比卡用電光石火衝衝下變左雷神= =第幾集黎
bcks 發表於 5/2/2011 08:16 PM

就係比卡學雷神果集.... ag149
作者: 小霞fans    時間: 6/2/2011 11:06 AM
但奇怪的是..
電火石火沖沖下變雷神, 變了5招
忘記的是打雷不是電光石火...
作者: 251386    時間: 8/2/2011 09:15 AM
動畫e+野,硝基沖擊都打勝百萬頓沖擊la,比卡超學伏特轉換or野性伏特勁過高壓電流有幾出奇....
作者: 我係班吉拉    時間: 8/2/2011 11:59 AM
我諗唔會換雷神,,
話哂e招都係得比神先學得,,
可能個招唔係技呢..
姐係會唔會比d咩打中左..
之後個身發光,
好似之前草叢龜
食左能量球之後發光
作者: 小肥豬峰    時間: 8/2/2011 06:11 PM
我覺得 招野 似 憶萬衝擊波 多d==
作者: 我係班吉拉    時間: 9/2/2011 10:08 AM
我覺得 招野 似 憶萬衝擊波 多d==
小肥豬峰 發表於 8/2/2011 06:11 PM

一d都唔似,,-0-..
而且比神都學唔到~

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2