香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 有關+10努力值藥問題....... [打印本頁]

作者: 20021053    時間: 5/11/2010 08:45 PM
標題: 有關+10努力值藥問題.......
其實個d+血+特攻+攻既野,食左同冇食有冇分別呢???
食左既能力同冇食會否有差別???
thanks
作者: fortexe2    時間: 5/11/2010 08:49 PM

其實2條問題係一樣......................
係有.會高左.每項能力最多食10樽    答完
作者: 20021053    時間: 5/11/2010 08:52 PM
咁係咪愈lv食愈好??
作者: fortexe2    時間: 5/11/2010 08:56 PM

其實  未打過怪食最好
因為一打怪就有努力值
如果你隻pm某項能力(hp/攻/防/特攻/特防/速)高過100努力值時就食唔到加該項努力值的藥
其實e d藥係比懶人用
普通打怪都有同樣效果
作者: CcHuN    時間: 5/11/2010 09:02 PM
"最多每項能力食10樽" 跟 "每項能力最多食10樽"是兩碼子的事吧...
作者: fortexe2    時間: 5/11/2010 09:03 PM
sorry打錯左........................改番先
作者: ppking    時間: 5/11/2010 09:46 PM
我想問我就甘打怪d努力值同吃藥比 吃藥會5會高攻d?同埋d藥係邊到買
作者: fortexe2    時間: 5/11/2010 09:56 PM
我想問我就甘打怪d努力值同吃藥比 吃藥會5會高攻d?
視乎你打左幾多努力值  每隻pm共510點努力值  每項能力最多255點.
同埋d藥係邊到買?
9號道路  9800蚊一樽
作者: 20021053    時間: 6/11/2010 12:44 AM
哦.....原來如此
thanks
作者: mujii    時間: 8/11/2010 11:12 PM
每項能力最多可以投放255努力值
但255努力值同埋252既努力值 能力加成都1樣
所以普遍人都係最多升252

另外努力值藥
只可以係該頂能力值 既努力值 細過100食先有用
而且靠食藥既上限努力值為100
eg 物防努力值為80既精靈可以食多2舊+10物防努力值既藥
食完之後佢既總物防努力值變成100
再食就無用嚕!
作者: CcHuN    時間: 8/11/2010 11:45 PM

怎麼沒人說說新的努力值羽毛...
不用錢,又無限撿,吃時更沒上限
每根+1努力值,計算努力值也更方便了呢...
作者: Eypon    時間: 9/11/2010 12:00 AM
怎麼沒人說說新的努力值羽毛...
不用錢,又無限撿,吃時更沒上限
每根+1努力值,計算努力值也更方便了呢...
C_cHuNxD 發表於 8/11/2010 11:45 PM

打152隻該項努力值既怪點都比汁152條該項努力值既羽毛易呱
每之只有1/8機會係想要果項
hp/物攻/物防/特攻/特防/速度/普通/怪
作者: CcHuN    時間: 9/11/2010 12:09 AM
沒記錯的話羽毛在100lv時也有效呢...
而且準確度明顯較打精靈高...
作者: lly    時間: 9/11/2010 11:19 PM
沒記錯的話羽毛在100lv時也有效呢...
而且準確度明顯較打精靈高...
C_cHuNxD 發表於 9/11/2010 12:09 AM

(路過...

單說這句會讓人誤會啊...
(尤其在討論打倒pm或使用羽毛哪個比較好時)

好了, 這其實是我的問題而已...
(不過至少我第一刻誤會了是在說100lv時打倒pm不能獲得努力值...)

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2