香港寵物小精靈村落 論壇

標題: BW006(字幕版) [打印本頁]

作者: zz5201314    時間: 22/10/2010 06:06 PM
標題: BW006(字幕版)
BW006: 夢之跡地!食夢獸與夢煙獸!!

http://v.youku.com/v_show/id_XMjE2NjIyMTQ0.html
作者: aaaae1    時間: 22/10/2010 07:01 PM
0唔該晒樓主 而家出字幕好快呢!!
作者: 楓花雪瑜    時間: 23/10/2010 09:03 AM

開眼既夢煙獸好樣衰,好似d西方卡通d長鼻人...
可能佢講得大話多
水主vs草猴last果度,水主拎貝殼...勁有手裡劍feel...
唔知點解,火箭兵團好似太正經...以前成日話送野比boss好笑d...
不過今日出場佢幾型

原來下集捉草主,好似係女?
ps:bw個氣氛好似冇以前咁正,
以前有小剛 搞笑既火箭兵團...睇得好過引
作者: 小凌    時間: 23/10/2010 02:25 PM
BW真係做得好正,劇情好左,冇咁多無聊劇情.
D精靈又全部新既...果種感覺真係好似第一代
作者: hofaho    時間: 23/10/2010 04:43 PM
可能佢講得大話多
水主vs草猴last果度,水主拎貝殼...勁有手裡劍feel...
唔知點解,火箭兵團好似太正經...以前成日話送野比boss好笑d...
不過今日出場佢幾型

原來下 ...
楓花雪瑜 發表於 23/10/2010 09:03 AM

當初DP岩岩出D人咪又係
『新一代不如舊一代』『小遙最高』之類

而家先播得個幾集,播多幾集再睇睇情況。
不過自己睇得幾有FEEL,可能岩岩玩完黑白版,咁岩又有動畫版出黎睇。
我諗BW想轉轉形象先,遲D火箭兵團可能又會變番搞笑角色。

話說只有比卡超同喵喵怪兩隻舊怪留下來,比卡超不得不留,喵喵怪又是受歡迎角色。

果然翕:
作者: 池佐島野香    時間: 23/10/2010 08:22 PM
可能佢講得大話多
不過今日出場佢幾型

原來下 ...
楓花雪瑜 發表於 23/10/2010 09:03 AM

佢地3個做聖誕老人最好,
用左咁多年時間都係要送野比Boss哈哈...
===========================
不過bw 佢地三個勁左好多`
唔慣/=\
作者: 月光    時間: 23/10/2010 08:37 PM

不過自己睇得幾有FEEL,可能岩岩玩完黑白版,咁岩又有動畫版出黎睇。
我諗BW想轉轉形象先,遲D ...
hofaho 發表於 23/10/2010 04:43 PM

果然翁去了那裡?
作者: kkk777567    時間: 23/10/2010 11:33 PM
果然翁去了那裡?
月光 發表於 23/10/2010 08:37 PM

因為一修只有果百幾種的精靈,火箭隊是去做祕密任務,如果帶其他地區的精靈會太招搖
作者: 楓花雪瑜    時間: 24/10/2010 05:52 PM

我諗BW想轉轉形象先,遲D ...
hofaho 發表於 23/10/2010 04:43 PM

其實我覺得鑽珍果陣好好,(唔敢肯定係最好住 始終黑白岩岩開始)
雖然唔係話黑白唔好,的確正經左之後,劇情係好左...
但可能我鍾意以前個氣氛多...

雖然未肯定將來小剛會唔會返,
但小剛係我心目中都幾重要,甚至比小智重...(鬼叫小智係主角...)
以前金銀小剛都走左一排,咁岩果陣係ATV播,我冇睇...所以感覺不大...
佢地3個做聖誕老人最好,
用左咁多年時間都係要送野比Boss哈哈...
===========================
不過bw 佢地三個勁左好多`
唔慣/=\
池佐島野香 發表於 23/10/2010 08:22 PM

佢地好似冇比人吹飛了?
我都好唔慣佢地而家咁...

幻想火箭兵團想捉火主,
旁白(喵喵):當寒冷既冬天果陣,BOSS朝早一起身就覺得好凍
BOSS:好凍呀...真係唔想起身
旁白(喵喵):係呢個時候隻火豬噴一下氣,成間房既氣溫就高返
BOSS:成個人即刻暖哂,精神哂...喵喵怪佢地對我咁好,我要升佢地做幹部...
(下文刪)

好懷念呢D場面
作者: FrOzEn    時間: 24/10/2010 07:51 PM
幻想火箭兵團想捉火主,
旁白(喵喵):當寒冷既冬天果陣,BOSS朝早一起身就覺得好凍
BOSS:好凍呀...真係唔想起身
旁白(喵喵):係呢個時候隻火豬噴一下氣,成間房既氣溫就高返
BOSS:成個人即刻暖哂,精神哂...喵喵怪佢地對我咁好,我要升佢地做幹部...
(下文刪)

好懷念呢D場面楓花雪瑜 發表於 24/10/2010 05:52 PM

因為咁所以好快又一集-.-
作者: soonso123    時間: 24/10/2010 08:31 PM
火箭兵團係BW「感覺上」好似勁咗 ( 咁最後當然係次次比人打飛天 )
作者: 楓花雪瑜    時間: 24/10/2010 11:49 PM
因為咁所以好快又一集-.-
FrOzEn 發表於 24/10/2010 07:51 PM

可能得我鍾意咁...
作者: 小肥豬峰    時間: 24/10/2010 11:50 PM
火箭兵團係BW「感覺上」好似勁咗 ( 咁最後當然係次次比人打飛天 )
soonso123 發表於 24/10/2010 08:31 PM
kb

冇比人 打飛天, 次次衰左 都係 自己 走既,例如 放煙冒彈 or 叫隻編幅 出黎用 煙冒 之後就唔見左

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2