香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 有幾樣問題!? 高手入黎賜賜教!! [打印本頁]

作者: 窩是丞    時間: 26/9/2010 10:48 PM
標題: 有幾樣問題!? 高手入黎賜賜教!!
我有好多問題都唔知點解決,幫幫手!!

我玩 白牌
目前狀況:準備打四大
我打左一次輸左,打2個大佬已經死灑
我想問邊度有得買 起死回生藥 同埋 加番出技的次數

目前精靈(使唔使轉陣??)
NO.099   LV.50
NO.006   LV.50
NO.024   LV.50 <---得一招攻擊,有冇其他超能招岩使??
NO.061   LV.50
NO.059   LV.50 <--- 覺得唔夠勁
NO.027   LV.46

唔該

作者: zhcv    時間: 26/9/2010 10:53 PM
請問是一週目還是二週目天王?
作者: 窩是丞    時間: 26/9/2010 11:26 PM
一週目,一週目我覺得都好難打/.//
作者: 小天使阿Cream    時間: 26/9/2010 11:32 PM

過表關 練6隻根本就係自己攞黎苦
基本上一開始練2~3隻 集中經驗練高LV D 會易過好多
no 寫全國比較易睇哦

24 我都有用
精念+能量球/充電光
冥想強化

59/61 好多人都話好用
59 本系兩招+石刃 很好很強大

最大問題是lv吧

重生藥 應該後期shop都有得賣吧 1500yan
作者: 刃霧要    時間: 26/9/2010 11:36 PM
換左NO.024
NO.059   LV.50 係好好用幾勁的精靈
覺得唔夠打再升多幾級
作者: leotgtg    時間: 26/9/2010 11:37 PM
起死回生藥-->1500,米色
回pp---->冇得買

話說我都係用5隻50lv以下來壓過四大
作者: lly    時間: 26/9/2010 11:44 PM

有需要的話可以再買多些藥吧,
不只可以不停回復HP, 有時間的還可以慢慢用藥來消耗對手的PP, 最後對方就無能為力了...
(這真的要用一些時間...)

還有招式方面,
威力足夠而PP又多的招式機器就用多些吧, (強化技也是有用的)
還可以中途轉換各屬性招式(不過PP是不會補回的), 反正本作無限制招式機器的使用次數...
作者: jackyliu1232    時間: 26/9/2010 11:45 PM
過表關 練6隻根本就係自己攞黎苦
基本上一開始練2~3隻 集中經驗練高LV D 會易過好多
no 寫全國比較易睇哦

24 我都有用
精念+能量球/充電光
冥想強化

59/61 好多人都話好用
59 本系兩招+石刃 很好 ...
小天使阿Cream 發表於 26/9/2010 11:32 PM

你配d招唔係未學到就係表關無法取得....
精念能量球石刃都無...

24就靠本系技打格鬥天王吧..但憑這速..
59 特性係乜? 如果係自信過剩應該還不錯.. 不斷用狂咬就可以.. 一係練到54lv學地震
61 其實好強.. 可惜耐久不行.. 你依家依個lv同依個階段 還是狂攻用炎推吧~唔係盞俾人秒

其實照睇你 隊野 屬性好平均..
用左藥依個lv無理由贏唔到4大- -
作者: 窩是丞    時間: 27/9/2010 12:37 AM
7# lly

強化技都唔知用邊招好,其實想用10萬伏特,不過又冇電性的精靈
btw thx^_^
作者: 窩是丞    時間: 27/9/2010 12:38 AM
6# leotgtg

系唔系邊個鎮都有,起死回生直接滿hp??
作者: jasonyong    時間: 27/9/2010 06:38 PM
7# lly  

強化技都唔知用邊招好,其實想用10萬伏特,不過又冇電性的精靈
btw thx^_^
窩是丞 發表於 27/9/2010 12:37 AM

如果你想用電,用班馬is ok
作者: leotgtg    時間: 27/9/2010 08:14 PM
6# leotgtg  

系唔系邊個鎮都有,起死回生直接滿hp??
窩是丞 發表於 27/9/2010 12:38 AM

不是滿hp,是half
滿hp的復活藥要「汁」先有
1500復活藥多數在最後幾關有得買
作者: 窩是丞    時間: 27/9/2010 10:30 PM

12# leotgtg

回復藥買左好多,死左番生的藥最尾汁左幾粒!!
今日我終於打完一週目,真系有驚無險...(一開打就冇得save,輸左唔知智彈番去邊~.~)
最尾打真正大佬(n之後好多毛毛頭果個男人)我用左勁多藥,好彩買左勁多..
隻神獸完全唔夠打,初頭好勁!!多謝之前有人回貼話54lv有(技:地震)學,今次全靠佢.=.

系呢我又有新問題,打灑之後我去右邊d新地圖,我 o灑咀...
個個訓練員同我lv差好多.....咩事??
有冇爆機人士分享經驗~.~

NO.633 我行左好耐冇遇唔到(勁想要,不過佢要好高LV先升3頭龍,不過見到長毛男人用真系好勁,屈機過神獸)

我收服黑龍果時 打埋N 大佬,N放走左白龍,我有冇得再捉架??

大師精靈球(未用)各位師兄你地用左未,用左的話系邊隻.=.咁難收服先!!

小弟經驗差,,唔好怪我多問題...
因為呢個討論真系好多人幫我,SO系到問分享心得XD
作者: mtps55699    時間: 27/9/2010 10:33 PM
12# leotgtg

回復藥買左好多,死左番生的藥最尾汁左幾粒!!
今日我終於打完一週目,真系有驚無險...(一開打就冇得save,輸左唔知智彈番去邊~.~)
最尾打真正大佬(n之後好多毛毛頭果個男人)我用左勁多藥,好彩 ...
窩是丞 發表於 27/9/2010 10:30 PM

二周目既訓練師係高LV,再練練級吧。唔好打四大,實打唔過
作者: 窩是丞    時間: 27/9/2010 10:38 PM
14# mtps55699

....O咀..我朋友同我講番去打四大升LV,輸左都系扣錢....

師兄你果時去邊度練架!?
我呢家諗住練番 火主 神獸 (NO.633 想收服 ) 3隻算 ,其他再捉!!
作者: mtps55699    時間: 27/9/2010 10:44 PM
14# mtps55699  

....O咀..我朋友同我講番去打四大升LV,輸左都系扣錢....

師兄你果時去邊度練架!?
我呢家諗住練番 火主 神獸 (NO.633 想收服 ) 3隻算 ,其他再捉!!
窩是丞 發表於 27/9/2010 10:38 PM

主練3隻是好的,太多好難升。
我繼續系冠軍之路帶幸福蛋升LV(別笑)
練到可以打羸接近草地既訓練師(e.g.16號道路),就去個個草地練,如此類推。當然要準備藥先打
作者: 窩是丞    時間: 27/9/2010 10:56 PM
16# mtps55699

幸福蛋 AND 經驗分享器 系本集最好用的幾個道具CC

NO:533有冇方法捉!?
作者: mtps55699    時間: 27/9/2010 10:57 PM
16# mtps55699  

幸福蛋 AND 經驗分享器 系本集最好用的幾個道具CC

NO:533有冇方法捉!?
窩是丞 發表於 27/9/2010 10:56 PM

532 lv25進化/ネジ山

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2