香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 請問是不是假獸? [打印本頁]

作者: 榮WinG    時間: 26/9/2010 07:06 PM
標題: 請問是不是假獸?

這隻571是在gts換回來的
請問是不是假獸?  

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我想用來和人交換
如果是假獸就不好了= =
所以就想問一下大家
作者: 南官煌    時間: 26/9/2010 07:14 PM
出生地點是蛋生。E隻可能唔會是假獸,因為都記得佢是可以生蛋。不過會是570。30LV先571。可能進化而成。不過我忘記D BB進化後會唔會改過出生地點記錄。如果佢全能力值都接近30-31。都小心DLA。
作者: latios    時間: 26/9/2010 07:15 PM
我想問樓主為什麼覺得會是假pm....??
作者: hong1215    時間: 26/9/2010 07:16 PM
你怕係假獸既 就再拎去生蛋先同人換啊-.-
作者: 榮WinG    時間: 26/9/2010 07:16 PM
因為gts太多假獸= =
同埋個名都令到我覺得似假獸= =
通常都唔會改名叫0000掛= =
作者: ho915    時間: 26/9/2010 07:17 PM
出生地點是蛋生。E隻可能唔會是假獸,因為都記得佢是可以生蛋。不過會是570。30LV先571。可能進化而成。不過我忘記D BB進化後會唔會改過出生地點記錄。如果佢全能力值都接近30-31。都小心DLA。
南官煌 發表於 26/9/2010 07:14 PM

唔會         
作者: mtps55699    時間: 26/9/2010 07:20 PM
因為gts太多假獸= =
同埋個名都令到我覺得似假獸= =
通常都唔會改名叫0000掛= =
long0928 發表於 26/9/2010 07:16 PM

不少人都喜歡改名的.......
好多(?)人第一次玩PM都會亂改名,所以有0000不出奇吧....?(至少我見過呢啲人)
作者: 榮WinG    時間: 26/9/2010 07:20 PM
我沒記錯的話修改器是不能打日文的
所以通常的改獸都會用0000/aaaa 之類的
為安全計就先問問了
而且亂改名的都會是日文的頭1個字= =
作者: latios    時間: 26/9/2010 07:24 PM
我沒記錯的話修改器是不能打日文的
所以通常的改獸都會用0000/aaaa 之類的
為安全計就先問問了
而且亂改名的都會是日文的頭1個字= =
long0928 發表於 26/9/2010 07:20 PM

有改過名的更似真pm就是
因為修改器基本上沒有需要改名
作者: 榮WinG    時間: 26/9/2010 07:26 PM
我沒記錯入過修改器的精靈會變亂碼名的
如果是我錯就算了= =
作者: shizuki_tsuyuki    時間: 26/9/2010 07:26 PM

表面上沒問題
沒有任何經過改造的表面證據

有沒有改名不是 是否經過改造的證據
作者: ho915    時間: 26/9/2010 07:33 PM

用修改器也可故意改成原來的名字
作者: 榮WinG    時間: 26/9/2010 07:34 PM
那問題就解決了
就當我記錯吧= =
謝謝各位
作者: 西條拓已    時間: 26/9/2010 07:54 PM
修改器的確可以做假獸- -我GTS拎電影版D精靈都係假的...不過拎到索羅克就唔理了~
作者: 伊滕羊    時間: 26/9/2010 08:09 PM
其實唔一定用修改器先做到,金手指都一樣可以捉到「任何一隻精靈」
但係金手指所捉ge精靈個體值會同其他野生精靈一樣,係隨機出ge,只係金手指可以控制遇到之精靈之等級而已
作者: 榮WinG    時間: 26/9/2010 08:30 PM
捉的話就不會記錄為生蛋生出來的吧
作者: DL    時間: 26/9/2010 08:33 PM
0000這個名字可能是對方為了標編號而改的
作者: floatfloat    時間: 26/9/2010 10:59 PM
南官煌 發表於 26/9/2010 07:14 PM

項項個體值都係30/31 都未必係假
如果係全部咁多項能力既努力值總和大過510 或者 有既招根本唔可以從正常途徑得到咁就係假
作者: 刃霧要    時間: 26/9/2010 11:45 PM
你覺得是假的就拿去生蛋生隻正版黎用

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2