香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 惡龍(635)一問 [打印本頁]

作者: stevanli    時間: 26/9/2010 03:47 PM
標題: 惡龍(635)一問
AUCY已更新....提到惡龍要遺暗之波動只係得3隻-.-.....都係633,634,635
想問下有無師兄成功左....我見惡龍好似無得學暗波動
作者: kamyuwong    時間: 26/9/2010 03:52 PM
係wo.
點解會咁..條惡龍o既惡屬性招得好少...
連暗之波動都學唔到..條龍仲要玩特攻,,都唔知點玩囧
作者: CcHuN    時間: 26/9/2010 04:14 PM
有那105攻種,難道真的只有特攻這出路...?
作者: aonthonyq1    時間: 26/9/2010 04:24 PM
我的玩法~火焰噴射~遊水~龍之波動~氣魄彈
草,冰,蟲,鋼,火,岩,地面,龍,普通,惡~打這些都X2~~
剛升了一支100等~升到快吐血~+特攻-攻 255特攻255敏4HP
330血 377特攻~279敏~40等抓的~之後就練努力值.升等~不知道這支OK不OK~~?
不O疼山3從練過~覺得敏好像有點低~
作者: 文    時間: 26/9/2010 04:35 PM
響金銀傳一隻識暗之波動既阿柏蛇過去黑白同黑龍遺傳就可以~
作者: man19951    時間: 26/9/2010 04:36 PM
條惡龍我係個到撞左爆耐 仲未捉到 搵人教教我- -
作者: mtps55699    時間: 26/9/2010 04:44 PM
條惡龍我係個到撞左爆耐 仲未捉到 搵人教教我- -
man19951 發表於 26/9/2010 04:36 PM

好多文都講過方法,引用一下其中一個方法:

冠軍之路的入口進去 5隻就1隻了 大約20%機會

請爬文
作者: 楓花雪瑜    時間: 26/9/2010 05:00 PM
我的玩法~火焰噴射~遊水~龍之波動~氣魄彈
草,冰,蟲,鋼,火,岩,地面,龍,普通,惡~打這些都X2~~
剛升了一支100等~升到快吐血~+特攻-攻 255特攻255敏4HP
330血 377特攻~279敏~40等抓的~之後就練努力值.升等~不知道這支 ...
aonthonyq1 發表於 26/9/2010 04:24 PM

我將來果隻可能玩雙刃
逆鱗 暗波 另外兩招未諗到
作者: 囧刀仔    時間: 26/9/2010 05:36 PM
極限速度戴眼鏡放流星群,當遊擊手
作者: stevanli    時間: 26/9/2010 06:54 PM
5# \"文xx 請問師兄嘗試過生到+遺到??? 同埋其他心金識暗動既都可以用依個方法遺傳???
作者: CcHuN    時間: 26/9/2010 06:56 PM
看了mk的post貌似樓上說的也不能遺傳了..-?-"
作者: him8212    時間: 26/9/2010 07:21 PM
5# \"文xx 請問師兄嘗試過生到+遺到??? 同埋其他心金識暗動既都可以用依個方法遺傳???
stevanli 發表於 26/9/2010 06:54 PM

唔一定,暫時得惡波鯉魚龍和惡波阿柏蛇可以
作者: 楓花雪瑜    時間: 26/9/2010 07:32 PM
stevanli 發表於 26/9/2010 06:54 PM

唔一定識暗動就一定同到佢生到

ps:仲煩緊配招 闍動 逆鱗 rp彈/地震/滑浪/崩石(選二)
作者: 刃霧要    時間: 27/9/2010 12:01 AM
呢隻我玩大地之力,惡波動,火噴同龍波動
個人認為大地之力好過沖浪
作者: aonthonyq1    時間: 27/9/2010 01:16 AM
有沒有人的惡龍100等了~我想知道升滿努力值的特攻敏.100等頂特攻敏是多少?~我的那支100等377特攻279敏
作者: 捕風雪影    時間: 27/9/2010 01:25 AM
有沒有人的惡龍100等了~我想知道升滿努力值的特攻敏.100等頂特攻敏是多少?~我的那支100等377特攻279敏
aonthonyq1 發表於 27/9/2010 01:16 AM

你去aucy網就知了
作者: 刃霧要    時間: 27/9/2010 01:48 AM
aonthonyq1 發表於 27/9/2010 01:16 AM

100級特攻個體31,努力255,性格加特攻的話最高是383
作者: kkk777567    時間: 27/9/2010 02:51 AM

方法可以的
我是用會暗波的阿柏蛇遺傳到
宜家練完努力值,升緊等
作者: 楓花雪瑜    時間: 27/9/2010 05:29 AM
刃霧要 發表於 27/9/2010 12:01 AM

有招招式 +物攻同特攻 我諗住學
其他三招 可能係逆鱗  暗波 崩石/地震/rp彈

滑波感覺唔及後三招好
作者: 刃霧要    時間: 27/9/2010 08:53 AM
有招招式 +物攻同特攻 我諗住學
其他三招 可能係逆鱗  暗波 /地震/rp彈

滑波感覺唔及後三招好
楓花雪瑜 發表於 27/9/2010 05:29 AM

玩雙刀?咁係幾好用既
而且招式多左好多選擇
崩石的話何不石刃
沖浪的確係麻麻
所以我用大地之力換左沖浪,地系一樣可以剋岩及火,打擊面廣,威力少地震10而已但有附加效果
作者: uukiller    時間: 27/9/2010 12:01 PM
刃霧要 發表於 27/9/2010 12:01 AM

大地之力同惡波唔可以同時遺傳所以呢2招只可以選其一
作者: 楓花雪瑜    時間: 28/9/2010 07:17 AM
玩雙刀?咁係幾好用既
而且招式多左好多選擇
崩石的話何不石刃
沖浪的確係麻麻
所以我用大地之力換左沖浪,地系一樣可以剋岩及火,打擊面廣,威力少地震10而已但有附加效果
刃霧要 發表於 27/9/2010 08:53 AM

我鍾意佢特攻招闍波有膽怯,
但又鍾意招逆鱗多過龍波,正如其他朋友所講,佢物攻亦唔差
用崩石係因為個人命中rp自問好差...= =

登錄/註冊後可看大圖

配招第一步成功
作者: 刃霧要    時間: 28/9/2010 10:15 AM
我鍾意佢特攻招闍波有膽怯,
但又鍾意招逆鱗多過龍波,正如其他朋友所講,佢物攻亦唔差
用崩石係因為個人命中rp自問好差...= =

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs353.ash2/63299_1510363251949_16 ...
楓花雪瑜 發表於 28/9/2010 07:17 AM

咁冰牙又是?以前阿柏怪遺傳的嗎?
雙刀的話你性格選擇減什麼?
作者: 楓花雪瑜    時間: 28/9/2010 10:31 AM
咁冰牙又是?以前阿柏怪遺傳的嗎?
雙刀的話你性格選擇減什麼?
刃霧要 發表於 28/9/2010 10:15 AM

+速-攻
唔知幾時開始,鍾意加速加過加特攻/攻(可能d人話速重要掛)
如果加特攻-攻...就會令我覺得特攻太高,倒不如唔學逆鱗= =
冰牙 係遺傳鯉魚龍(冰牙 暗波)
招冰牙係咁岩隻鯉龍有學咋

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2