香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 電饅&巨魔人 [打印本頁]

作者: block    時間: 26/9/2010 12:15 AM
標題: 電饅&巨魔人

想問大家隻電饅同巨魔人(no.623)點樣配招
同埋應該加咩努力值
電饅+物攻...種有加邊樣能力好
巨魔人努力值加咩好?

thx~!!
作者: block    時間: 26/9/2010 05:49 PM
有冇人係玩呢2隻嫁-口-...唔該
作者: 華華    時間: 26/9/2010 06:09 PM
哈哈!
我細佬都係想訓練依2隻呀..
岩岩都升曬電鰻既攻同燈鬼既特攻...
就係唔知升電鰻咩好...HP定雙防?
而燈鬼既SP就太雞肋......都唔知升唔升SP好TIM...
作者: block    時間: 26/9/2010 06:20 PM
SP 係速度??
電饅本身好似物攻勁過特攻波...(物攻115,特攻105)
咁係米應該升特攻同物攻
定係升其中一種??
作者: A's    時間: 26/9/2010 06:25 PM
雙刀也可 電鰻物攻雷只有火花同閃電交換
雙刀配10W威力不差 3攻招就....唔知
鬼燈SP還可以 MAX速就可
作者: block    時間: 26/9/2010 06:27 PM

雙刀ga 意思姐係升特攻同物攻??
咁電饅應該配咩招
10W...種有咩招可以配??
另想問咩係3攻招?._.
作者: block    時間: 26/9/2010 08:58 PM
有冇人知點配招呀?><
同埋想問多問...電饅應該咩性格好?
作者: 囧刀仔    時間: 26/9/2010 09:22 PM

乜呢D問題唔系系研究區發噶咩
關於電鰻,咪t區冇弱點,其實總體耐久唔算好,我用一倍招都打殘你了,唔好意思,o(︶︿︶)o 題外話。
電鰻啊...真系難啃,50速度。極限得200幾。
電磁波變相提速,狂野伏特本系物攻必備。剩兩招。反正都快唔過人地,加龍尾强制換人為自己揾機會。仲差一招隨意就得,隊伍差乜打擊面就補下,譬如草繩岩崩瓦割之類的...

物攻252,速度252(極限),電磁波+狂野伏特+龍之尾+??? ,做單刀吧,+速度-特攻
速度上到200,欺負下低速盾,保證對方電磁波後我方有速度優勢。如果放棄速度加成,加兩防或者HP,你會發現區好脆弱。

樓上建議話雙刀,呢個可以考慮,最好配合欺詐空間,甘就要培養只速度個體為個數的,保證夠慢...

鬼燈80噶速度...又一只比暴鯉龍慢“一點”噶怪!?
兩防90比上不足比下有餘,强化冇作為;HP60實在少,不過可以保證痛苦平分的威力。嗯。。冇計了,速度幾慢都要極限,加上踩影子特性,揾D速度慢噶上場,都有好大發揮。

建議以上。
作者: zero0079    時間: 26/9/2010 10:34 PM
雙刀也可 電鰻物攻雷只有火花同閃電交換
雙刀配10W威力不差 3攻招就....唔知
鬼燈SP還可以 MAX速就可
A's 發表於 26/9/2010 06:25 PM

閃電交替是特攻
作者: block    時間: 27/9/2010 06:21 PM
咁應該玩特攻而放棄玩物攻?(姐係努力值升特攻??)
作者: EHO    時間: 27/9/2010 08:01 PM
電turn只是方便換人 並不要求修特攻的
假如隊伍速度較高 修速比大部分盾快就可
電鰻可以選擇電推 狂咬 電turn/u-turn 龍爪/火放

鬼燈個人練了只....不過醒草的問題嘛 我的配招就..
火放 影球 草球 精干
努力值當然是極速 喜歡的帶個專圍
作者: block    時間: 27/9/2010 09:12 PM
我想問電推姐係邊招?._.
and 姐係電饅玩物攻??
咁性格應該係咩好?
努力值就+物攻+速??
作者: 西條拓已    時間: 27/9/2010 10:16 PM
電饅~減物攻加速~鬼燈減物攻加特防~我係咁玩~電饅用光珊炮SOGD~
作者: heikiu_96    時間: 27/9/2010 10:38 PM
鬼燈速專加踏影可殺不少東西
雖然個人看好電饅,但還不知道他有什麼戰術好用
作者: block    時間: 27/9/2010 10:40 PM
咁姐係努力值升特攻同升速??@@
作者: block    時間: 27/9/2010 11:49 PM
14# heikiu_96
我想問...踏影係咩黎的._.?
招式??
作者: 刃霧要    時間: 27/9/2010 11:51 PM
特性黎架
對手不能逃走
作者: block    時間: 28/9/2010 07:04 PM
我想問...鬼燈特性唔係耐火or炎之身體咩?
邊到有踏影呢個特性??
同埋我想問...如果我想電饅玩雙刀
性格係米簡+速-物防
努力值係米+252速,+126特攻,+126物攻?
作者: block    時間: 12/10/2010 11:38 PM
我想問巨魔人努力值升邊2樣?
252hp,252物攻,6速   定  252速,252物攻,6hp?
同埋呢樣點樣配招??
地震+氣合拳+替身+暗影拳??
但係呢隻速度都唔快...要替身有冇用的?
還是有其他招可以配?

thx~
作者: EHO    時間: 12/10/2010 11:42 PM
不要連帖好吧..
踏影是夢特性
巨魔人是夜遊神!? 選擇當攻手的話 我想今集新出的地鬼可能會比他好...
地鬼格的攻擊零盲點  (某鋼鐘就...
作者: block    時間: 13/10/2010 12:27 AM
我就是說今集的地鬼(NO.623)..-o-
作者: 西條拓已    時間: 13/10/2010 12:22 PM
電饅減特攻加速(我最愛E個格~) 鬼燈減物攻加速(又係我至愛格~) 電饅可以減物攻加速變雙刀
作者: block    時間: 13/10/2010 06:20 PM
我想問...點解電饅係玩雙刀的話
減佢物攻ga?...唔係應該加佢物攻咩??
作者: EHO    時間: 13/10/2010 07:05 PM
雙刀電鰻減速就可..都快不過什麼了...
作者: 捕風雪影    時間: 13/10/2010 07:20 PM
電鰻可以雙刀
醒冰+10w+龍爪+噴火
應該ok掛
作者: kem    時間: 13/10/2010 09:07 PM
大家好我叫阿ken,我係新手,大家請提點
作者: zero0079    時間: 13/10/2010 10:32 PM
速度真的太低了, 極限速都冇大作為, 快過某些盾就ok(要快過乜野可以自己衡量)
寧願將努力分配去其他能力

電饅優勢係冇弱點屬性,
物攻型可以配合盤捲技能強化物攻防, 相信效果不錯
因為速度慢, 可以用蜻蜓返/閃電交替後讀
特攻型有十萬火放草結醒力, 打擊面相當豐富

根據自己隊既需要而配招啦
作者: block    時間: 13/10/2010 10:41 PM
咁如果我隻電饅玩雙刀
配招係: 電磁波+草結+狂野伏特+爆瓦片
得唔得??
另外就係想巨魔人(no.623 地+鬼)
點樣配招  替身+氣合拳+地震+暗影拳    <--- 得唔得?
另外努力值我就唔知點加好?
加物攻同加咩?? 加hp定加雙防??
作者: zero0079    時間: 13/10/2010 10:54 PM
其實配招最重要是實用度,
個人認為雙刀情況下特攻招只用草結不太實際, 浪費了努力值

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2