香港寵物小精靈村落 論壇

標題: (附圖)NO.641/642簡易捉法(晚上)NO.645捕捉路線 [打印本頁]

作者: 西條拓已    時間: 22/9/2010 08:50 PM
標題: (附圖)NO.641/642簡易捉法(晚上)NO.645捕捉路線

首先準備一隻高速同識學73號技能(令對像麻痺)電馬係最好NO.523(NO.029)
同一隻識以下兩招的棺材即NO.563(NO.69)升到50LV
ナイトヘッドNight Shade黑夜施咒特殊--10015給予對象等於自己Level的數值的傷害

くろいまなざしMean Look邪惡眼神變化--1005對象不能交換精靈,自己交換則無效
之後晚上(這是我個人測試得出的結論可能有更好的方法)到龍系道館連接10番路地方來回交換埸景 (經我測試是來+回各4-6次就會撞到佢1至2次)第一次遇到佢先用麻痺,第二次撞到佢前先換上棺材用黑色眼神,然後用兩次黑夜施咒(一下扣50兩下之後就一定紅血)用完2次之後就可以用時間球 哂時間了 佢只有空氣切割/打雷 先扣到你血(基本上係你未捉到佢之前你隻怪都未死,因為棺材都幾高防下  )

登錄/註冊後可看大圖

NO.645捕捉路線

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 屎屎    時間: 22/9/2010 08:53 PM
支持住先=]
作者: 原國愛海    時間: 22/9/2010 09:06 PM
法老唔夠快對方貌似係先逃跑
貌似貌似
作者: 西條拓已    時間: 22/9/2010 09:13 PM
3# 原國愛海
所以要用電馬麻左佢先
作者: 西條拓已    時間: 22/9/2010 10:22 PM
開頭仲以為神社係捉雪拉比..點知又唔係..之從GBA水晶後就無得再親手捉雪拉比真慘
作者: himpoon2    時間: 24/9/2010 03:32 PM
好重要呀呢個要求補充置頂post
作者: 捕風雪影    時間: 24/9/2010 04:38 PM
比我都係用有踏影特性既寵會好d- -
作者: lotus1988    時間: 24/9/2010 04:40 PM
風神雷神能洗個體嗎?
作者: mtps55699    時間: 24/9/2010 06:17 PM
風神雷神能洗個體嗎?
lotus1988 發表於 24/9/2010 04:40 PM

肯定能,聽聞冇得生蛋,亦只有在此時刷個體
作者: HZ    時間: 25/9/2010 10:58 PM
個神社有冇得遇差耳比超?
我試過想傳差耳比超去bw,但佢禁左-,-
作者: kkk777567    時間: 25/9/2010 11:08 PM
肯定能,聽聞冇得生蛋,亦只有在此時刷個體
mtps55699 發表於 24/9/2010 06:17 PM

請問電神可以點洗個體??
作者: mtps55699    時間: 25/9/2010 11:28 PM
請問電神可以點洗個體??
kkk777567 發表於 25/9/2010 11:08 PM

岩岩試捉兩次,兩次性格同能力都一樣,看來不能刷,唔好意思
亦在此請已捉人士看看能不能生蛋
作者: CcHuN    時間: 25/9/2010 11:29 PM
根據我這個東西..
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=74567
他們是不能生蛋的。
作者: 捕風雪影    時間: 25/9/2010 11:41 PM
佢地既性質應該係同Latios,Latias個d一樣
所以一遇到個陣就係定哂個體同性格
作者: mtps55699    時間: 25/9/2010 11:43 PM
佢地既性質應該係同Latios,Latias個d一樣
所以一遇到個陣就係定哂個體同性格
捕風雪影 發表於 25/9/2010 11:41 PM

咁咪冇得刷個體!!!我捉番黎既個體好低...........
作者: kkk777567    時間: 26/9/2010 12:42 AM
岩岩試捉兩次,兩次性格同能力都一樣,看來不能刷,唔好意思
亦在此請已捉人士看看能不能生蛋
mtps55699 發表於 25/9/2010 11:28 PM

我就是捉過兩次都是同樣的個體,以為有其他方法可洗
不過算吧,本來就不打算練佢,只想放著好看而已
作者: 西條拓已    時間: 26/9/2010 01:02 AM
體你可以係7號路未發生劇情之前SAVE 完左劇情之後佢會周街飛到時捉佢 唔靚米重開機返返去未發生641/642劇情戈度再洗~
作者: michael342419    時間: 26/9/2010 01:15 AM
最多for收藏
唔升-.-
我唔鐘意隻野既外型..
作者: 月光    時間: 26/9/2010 12:17 PM
打敗他一次, 再挑戰4天王一次, 可否再刷?
即心金的刷三狗方法.
作者: 西條拓已    時間: 27/9/2010 09:31 PM
19# 月光
今作像是沒有這功能了
作者: .寵物迷    時間: 17/10/2010 04:11 PM
樓主打錯字=.=棺材係563 唔係643 643係白龍...

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2