香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 暗風的卡底和ID卡(不時更新)[E家開始幫人製作ID卡卡底啦!!] [打印本頁]

作者: 暗風    時間: 20/9/2010 07:59 PM
標題: 暗風的卡底和ID卡(不時更新)[E家開始幫人製作ID卡卡底啦!!]

作者: 夜暗    時間: 20/9/2010 08:19 PM
黑白的PM哦~~(和我的簽名很像……)
如果是黑白的徽章就好了
作者: 暗風    時間: 20/9/2010 09:47 PM

我也想要黑白的徽章...
但找不到...

----------------------9/20(補)--------------------

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

5知點解...異常着迷可多拉...(波剋基古太多白要填了...眼殘了...)
作者: 暗風    時間: 23/9/2010 03:00 PM
why冇人回??

----------------------9/23--------------------

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: him35    時間: 23/9/2010 03:06 PM
好感動~
又多了一個愛做ID卡的大大!
只是卡底的PM有點矇,其他都很好,加油!
作者: 暗風    時間: 23/9/2010 03:22 PM
終於有第2個回的人了!(今天...值得記念)
卡底的PM有點矇是因底本身的問題(好像)

登錄/註冊後可看大圖

作者: ~夏天仔~    時間: 23/9/2010 03:46 PM
#1死圖了…我看不到,#4正如#5所講有點蒙
作者: 暗風    時間: 23/9/2010 04:00 PM

#1的圖沒死...請用ctrl F5再看看...
#4有點蒙原因已在#6解釋了...
不過也多謝你講出問題所左...(受教了...)
作者: 暗風    時間: 25/9/2010 11:35 AM

眞5明...點解得兩三個回...(失望)

----------------------9/24--------------------

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

是因為黑白獸太强嗎?大到做5到人旁...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

女性人物叫暗風好似有D...
作者: him35    時間: 25/9/2010 12:04 PM
我認為沒有人回是因為ID卡不太受歡迎。
作者: 暗風    時間: 25/9/2010 12:51 PM
ID卡中落了!?算了...我不管受不受歡迎都會做的!!
作者: 夜暗    時間: 25/9/2010 04:08 PM
現在有很多人也在黑白版那,沒時間到處走
作者: 暗風    時間: 15/10/2010 05:47 PM
由於我部腦要修理...
所以E 1-2個星期我都上5到村落了...
等我更新的人...(話說好像冇人看)
要多等會了...
作者: 暗風    時間: 23/10/2010 12:21 PM

新作...
最近好忙呢(遠望
就泥呈分(好似下星期一至五...)
所以冇乜時間...
5知會5會質數差咗...
----------------------23/10---------------------

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 24/10/2010 02:06 PM
#14的火球鼠很可愛~
會代做的嗎?
作者: s20070089    時間: 24/10/2010 03:03 PM

登錄/註冊後可看大圖

我是這~_~"" 很多路卡利奧
作者: 夜暗    時間: 24/10/2010 03:44 PM
15# 愛.啟暴*噴火

我會,位置:
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=74397&extra=page%3D1
作者: 暗風    時間: 24/10/2010 06:33 PM
#14的火球鼠很可愛~
會代做的嗎?
愛.啟暴*噴火 發表於 24/10/2010 02:06 PM

你想要嗎?
其本上你去 工作坊 質數會好D...
不過幫手做1-2張都OK...
要嗎?

15# 愛.啟暴*噴火

我會,位置:
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=74397&extra=page%3D1
夜暗 發表於 24/10/2010 03:44 PM

5好係我篇度拉客...
要拉去第2度...

----------------------24/10---------------------

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: s20070089    時間: 24/10/2010 06:42 PM
其實你地係咪用小畫家cut 尼cut去尼整?
作者: 夜暗    時間: 24/10/2010 07:01 PM
你是說ID卡中的精靈嗎
如果是的,那就是
作者: 暗風    時間: 24/10/2010 08:52 PM
其實你地係咪用小畫家cut 尼cut去尼整?
s20070089 發表於 24/10/2010 06:42 PM

卡底就係用Microsoft Office +小畫家
而卡就靜用小畫家...(我家電腦廢...我家電腦殘...冇咩好軟件...)
作者: 夜暗    時間: 24/10/2010 09:05 PM
小弟也是用小畫家做ID卡的,可是用小畫家的也可以做得出好的卡啊!(雖然我家的電腦也不是很好……)
作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 24/10/2010 10:02 PM
你想要嗎?
其本上你去 工作坊 質數會好D...
不過幫手做1-2張都OK...
要嗎?

5好係我篇度拉客...
要拉去第2度...

----------------------24/10---------------------
http://i389.photobucket.com/albu ...
暗風 發表於 24/10/2010 06:33 PM

咁唔該你了..
卡底:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

第1張pm:
473(閃光),121,365(閃光),
321,242,460              121作人物側面的
第2張pm:
160,149,143,
376(閃光),448,157       149作人物側面的
另外...人物同章有得邊到選呀請問= =""
作者: 傻嘟    時間: 24/10/2010 10:03 PM
我覺得卡底朦也是個效果呢
作者: 夜暗    時間: 24/10/2010 10:42 PM
咁唔該你了..
卡底:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

第1張pm: 473(閃光),121,365(閃光),321,242,460   121作人物側 ...
愛.啟暴*噴火 發表於 24/10/2010 10:02 PM

你連名字也不給,叫人如何弄給你呢?
作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 24/10/2010 11:03 PM
你連名字也不給,叫人如何弄給你呢?
夜暗 發表於 24/10/2010 10:42 PM

我想佢比埋人物我先姐--"
用   愛.啟暴*噴火   就行了,thx
作者: 夜暗    時間: 26/10/2010 05:34 PM
人物你想要什麼?黑白還是其他的呢?
作者: 暗風    時間: 26/10/2010 05:38 PM
咁唔該你了..
卡底:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

第1張pm: 473(閃光),121,365(閃光),321,242,460   121作人物側 ...
愛.啟暴*噴火 發表於 24/10/2010 10:02 PM

人物同章

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

--------------------------------------------------------

登錄/註冊後可看大圖

321我無能為力...

P.S:365做少左...等你決定好要咩人物同章後再加番...

PP.S:321我實在無能為力...你再想想其他吧...(不要太大)

登錄/註冊後可看大圖

作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 26/10/2010 08:54 PM

火求鼠底的那張:

登錄/註冊後可看大圖

另一張:

登錄/註冊後可看大圖

另外2張都用由上數下的第2條吧
另外請用160取代321吧,thx
作者: 暗風    時間: 28/10/2010 03:12 PM
回樓上...
這就是我用一生做出的最後傑作...(說笑的)
接受吧!!!
-------------------最後傑作--------------------
(5知點解..係絛分割線上加最後傑作時...好激動...)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

名有D長...可能5太好睇
作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 28/10/2010 05:00 PM
拿了,謝謝.........
作者: 暗風    時間: 6/11/2010 01:08 PM
最近成日都好忙...
冇乜時間整ID卡...(+上線)
-------------------------2/11----------------------------

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

之前想用B/W獸做人旁...
但...太大(淚
不過!我今次修了B/W獸做人旁時多出既地方...(好辛苦...)
5知O 5 OK呢?
作者: HuSkEyXPaNdA    時間: 6/11/2010 09:47 PM
最近成日都好忙...
冇乜時間整ID卡...(+上線)
-------------------------2/11----------------------------

登錄/註冊後可看大圖
http://i389.photobucket.com/albums/oo3 ...
暗風 發表於 6/11/2010 01:08 PM

本身我用田色方法,想整白龍
真係好辛苦= =
如果冇整,但e家用過低既色,咁就唔洗慢慢田佢既白色,應該會易少少了...
作者: 夜暗    時間: 7/11/2010 07:06 PM
有個地方的白龍是不用填色的……
不過我不記得在那
作者: 暗風    時間: 7/11/2010 07:09 PM
本身我用田色方法,想整白龍
真係好辛苦= =
如果冇整,但e家用過低既色,咁就唔洗慢慢田佢既白色,應該會易少少了...
愛.啟暴*噴火 發表於 6/11/2010 09:47 PM

田色?
我係話B/W獸做人旁的話會因太大而突左好多出泥...
所以cut左多出既地方...
5知O 5 OK...
關填色咩事??
作者: 夜暗    時間: 9/11/2010 07:03 PM
有種白龍要把所有原本白色的地方填上白色的= =''
這種會眼殘的
作者: 暗風    時間: 14/11/2010 09:21 PM
5太明...
------------------14/11--------------------

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

以上3張ID卡既人旁係我自己整既合成pm...
ID卡頭3-2隻就係整合成pm果幾隻pm...
原圖:

登錄/註冊後可看大圖

----------------------------------------------------------------
P.S:最近卡底既原圖:

登錄/註冊後可看大圖

作者: 夜暗    時間: 14/11/2010 09:38 PM
最尾的只有一只翼,有點……
作者: him35    時間: 14/11/2010 10:21 PM
最尾的只有一只翼,有點……
夜暗 發表於 14/11/2010 09:38 PM

應該是陰影出了問題。
作者: 暗風    時間: 15/11/2010 10:51 AM
哪裹??
可以說清楚點嗎?
作者: 夜暗    時間: 15/11/2010 06:09 PM
被身體擋著了翼也會有一部份現出來吧= =
作者: 暗風    時間: 4/12/2010 03:31 PM

最近都重係好忙...
有time整ID卡...(你騙鬼!)
第一次用BW章...
-----------------4/12------------------
分別係小智、愛麗絲同丹特...(11話為止有o既pm)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

p.s:冇打名係因為好難就色...
------------------------------------------
有愛提示:   暗風的卡底和ID卡(不時更新)   E家開始幫人製作ID卡卡底啦!!
作者: FONGKII    時間: 4/12/2010 05:02 PM
有個小小的意見,就係個卡底太顯眼……
我第一眼睇戈陣都差d睇唔到個人物同框入面d pm
作者: 暗風    時間: 4/12/2010 06:39 PM
有個小小的意見,就係個卡底太顯眼……
我第一眼睇戈陣都差d睇唔到個人物同框入面d pm
FONGKII 發表於 4/12/2010 05:02 PM

我都知...我都明...
但係圖底係咁...
我又比較中意淺色...
所以變成咁...
我有反省嫁...有嫁....
下次可能用深色D嫁la...
作者: ho915    時間: 4/12/2010 06:58 PM
我認為是圖底需要淡化一下..
作者: 暗風    時間: 4/12/2010 08:46 PM
我認為是圖底需要淡化一下..
ho 發表於 4/12/2010 06:58 PM

底已經好淺色...
重要淡化?
作者: ho915    時間: 5/12/2010 12:39 PM
底已經好淺色...
重要淡化?
暗風 發表於 4/12/2010 08:46 PM

我覺得是背景裡的精靈太凸出(我沒打錯..這是正字XD)
即您的比卡超、草笛龜圖,UFO的顏色比較淡則不太影響
當格內加上精靈後便很怪,因為沒有了重心/重點(或者應該說是同時有兩個重點併在一起)

這只是我個人的感覺而已
畢竟我都沒怎研究圖片設計
作者: 夜暗    時間: 5/12/2010 08:19 PM
卡框太亮了…
比卡超用鐵尾的那張就把它弄深色多點
我想你放ツタージャ的時候很辛苦的,對吧

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2