香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 黑白既合版會唔會係nds度出 [打印本頁]

作者: kitdog168    時間: 7/8/2010 10:10 AM
標題: 黑白既合版會唔會係nds度出
黑白既合版會唔會係nds度出,我就想係nds,因隻nds game平過3ds game
作者: 捕風雪影    時間: 7/8/2010 10:37 AM
我諗多數都會向N3DS到出
作者: 大個仔係我    時間: 7/8/2010 10:40 AM
黑白既合版會唔會係nds度出,我就想係nds,因隻nds game平過3ds game
kitdog168 發表於 7/8/2010 10:10 AM

嘩,未出你又知平過
厲害厲害
作者: heikiu_96    時間: 7/8/2010 12:27 PM
看水晶版就估到好大機會係3DS
作者: kitdog168    時間: 7/8/2010 12:45 PM
嘩,未出你又知平過
厲害厲害

冇睇新聞咩,n3ds d game係29美元一隻
作者: 音符鳥~    時間: 7/8/2010 12:48 PM
kitdog168 發表於 7/8/2010 12:45 PM

29*8=232, 好像比nds的game還便宜吧 =_=|||
作者: kitdog168    時間: 7/8/2010 01:36 PM
29*8=232, 好像比nds的game還便宜吧 =_=|||

唔係咁樣,我計過都要400-500一隻,3d game既成本太貴
作者: s20081132    時間: 7/8/2010 01:51 PM
我覺得3d pm好核突,起哂角
作者: mrbean    時間: 7/8/2010 04:04 PM
我覺得3d pm好核突,起哂角
s20081132 發表於 7/8/2010 01:51 PM

可能係nds or 3ds會有起咁多
因為影片有放大到
作者: 大個仔係我    時間: 7/8/2010 06:44 PM
kitdog168 發表於 7/8/2010 12:45 PM

真係冇,求link

成本高唔高係睇佢點移過去既姐
如果佢冇用到個3D效果,純粹加強畫面質素
成本高得去邊?
而且PKMON主要對象係兒童
任記會唔會將個價錢定到咁高?
作者: Pokever    時間: 7/8/2010 09:26 PM
要明白,睇片唔同睇個ds mon!
話唔定起角唔會太嚴重~
作者: 我係邊個?v?    時間: 8/8/2010 11:21 AM
咁我想問ndsl可以玩黑白嗎
作者: kitdog168    時間: 8/8/2010 03:20 PM
咁我想問ndsl可以玩黑白嗎

NDSL當然可以玩黑白啦
作者: 捕風雪影    時間: 8/8/2010 03:31 PM
仲有1個月多10日就出
想快d玩
作者: chung0726    時間: 24/8/2010 04:07 PM
黑版+白版=灰版?!
作者: 逆裂乂狂戰    時間: 25/8/2010 08:44 PM
話說B/W唔係己經肯定左係NDSL/NDSI平台咩..

9月3DS都未出有咩可能3DS平台玩
作者: kitdog168    時間: 26/8/2010 03:35 PM
話說B/W唔係己經肯定左係NDSL/NDSI平台咩..

9月3DS都未出有咩可能3DS平台玩

講緊合版,即類似綠寶石,白金版個d
作者: s20081132    時間: 6/9/2010 07:39 PM
可能係nds or 3ds會有起咁多
因為影片有放大到
mrbean 發表於 7/8/2010 04:04 PM

我唔係講黑白果d,我係講wii入面3d嘅pm起哂角,好核突
作者: EHO    時間: 7/9/2010 05:36 PM
某人說3ds也是nds game共通....
但明顯ndsi也是nds 但game不共通-_,-
話說比起黑白..我更想水晶版...雖然心金魂銀已經有很詳盡的水君故事- -
作者: mtps55699    時間: 7/9/2010 05:42 PM
20# edmondho710
水晶劇情同金銀不一樣吧.........
作者: EHO    時間: 9/9/2010 03:47 PM
其實大致上還是相同吧..只是神獸事件的次序
而他又重新編了一次水君劇情 水晶版的機會不大~
作者: mtps55699    時間: 9/9/2010 06:48 PM
其實水晶有水晶既特點,金銀有金銀既特點,不同吧~
作者: kitdog168    時間: 12/9/2010 02:12 PM
灰版一定係龍+冰個隻做封面
作者: 2203    時間: 14/9/2010 08:09 AM
灰版一定係龍+冰個隻做封面
kitdog168 發表於 12/9/2010 02:12 PM

冰龍整整3個兩倍有甚麼好,我要水龍
作者: 小衡    時間: 14/9/2010 09:56 AM
話說比起黑白..我更想水晶版...雖然心金魂銀已經有很詳盡的水君故事- -
edmondho710 發表於 7/9/2010 05:36 PM

某人說 NDSi(LL) 與 NDS(L) GAME 不共通...
但明顯絕大部分 NDSi GAME NDS 都可以運行*...
考慮寵物小精靈系列以往做法*: NDS(L/i/iLL)能玩 3DS能裸眼 3D 遊玩
註*:只有極少數如 RPG製作大師 NDS(L) 不能運行。考慮黑白版只是對應NDSi特有功能, 灰版很有可能兼容NDS(L)

水昌版劇情與金銀過於相似, 加上火葉先例:
復刻機會不大...

登錄/註冊後可看大圖

2203 發表於 14/9/2010 08:09 AM

っ刺龍王/帕路奇牙
作者: leongyuksing    時間: 14/9/2010 04:31 PM
2203 發表於 2010-9-14 08:09 AM

想要水龍,我比珍珠神你。
作者: kitdog168    時間: 14/9/2010 04:42 PM
2203 發表於 14/9/2010 08:09 AM

冰龍係以前冇既屬性組合
作者: zhcv    時間: 14/9/2010 08:10 PM
應該3D版同普通NDS版都會出, 只係我估計
NDS-->3DS應該會有返一般過度期
雖然未知灰版發售時3DS已否普及...
作者: mtps55699    時間: 14/9/2010 08:13 PM
應該3D版同普通NDS版都會出, 只係我估計
NDS-->3DS應該會有返一般過度期
雖然未知灰版發售時3DS已否普及...
zhcv 發表於 14/9/2010 08:10 PM

過度期係雙機通用~ (估)
應該會普及,因為出3DS的日期應比灰版早出
作者: 大個仔係我    時間: 14/9/2010 08:15 PM
edmondho710 發表於 7/9/2010 05:36 PM

3ds張卡帶同ds唔同
情況同gbc專用卡帶一樣
作者: zhcv    時間: 14/9/2010 08:19 PM
過度期係雙機通用~ (估)
應該會普及,因為出3DS的日期應比灰版早出
mtps55699 發表於 14/9/2010 08:13 PM
唔可能通用, 因為3DS帶係有既凸出的, 所以放不入NDS
而NDS帶未必夠容量裝3DS需求既畫質&功能

普唔普及好難講
就當3DS係11月尾出, 而合版係照任天堂平常9月出
3DS出左都未夠1年, 任天堂未必唔理NDS

但以先前DP出在NDS而無GBA版既先例, 又真係幾難估老任打算點
只可以睇下10-11年既情況, 睇下老任有無做出一些打算完全放棄NDS既舉動喇

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2