香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 怎麼沒有人討論死神? [打印本頁]

作者: k190853    時間: 23/7/2010 10:30 PM
標題: 怎麼沒有人討論死神?
死神超好睇啊!!!
卐 解 天鎖斬月,超勁!
另外大紅蓮冰輪丸&小白好勁!
同時千本櫻也十分的壯觀,劇情也十分的緊張刺激,
怎麼沒有人討論呢?
[不看的吃我一記 月 牙 天 衝 ~!!!]
作者: kwok5312    時間: 23/7/2010 10:45 PM
死神超好睇啊!!!
卐 解 天鎖斬月,超勁!
另外大紅蓮冰輪丸&小白好勁!
同時千本櫻也十分的壯觀,劇情也十分的緊張刺激,
怎麼沒有人討論呢?
[不看的吃我一記 月 牙 天 衝 ~!!!]
k190853 發表於 23/7/2010 10:30 PM

那是卍解..
bleach的確唔錯..尤其是他的主線清楚..由頭到尾都係打藍染..
比起那些遇新敵人→拿新武器/得新力量→秒殺強敵→再遇新敵人的動畫..
別有一番味道..

另外我較期待1,4,8,13隊隊長的卍解..
作者: Piebaby-)    時間: 23/7/2010 11:01 PM
很期待一護學會終極月牙天沖阿…
不過藍染同崩玉合體之後感覺很無敵阿...
作者: k190853    時間: 24/7/2010 12:18 PM
我極期待劍八會始解,&我想終極月牙天沖會否是最後的月牙天沖?因為天鎖係都唔肯教佢...而且一護老爸貌似不能始解...
作者: mrbean    時間: 24/7/2010 03:09 PM
我極期待劍八會始解,&我想終極月牙天沖會否是最後的月牙天沖?因為天鎖係都唔肯教佢...而且一護老爸貌似不能始解...
k190853 發表於 24/7/2010 12:18 PM

一護的老爸必定能始解
佢講過佢把刀叫咩名
仲有仲知道終極月牙天沖點學
所以佢都應該識
作者: Piebaby-)    時間: 24/7/2010 04:58 PM
k190853 發表於 24/7/2010 12:18 PM

始解左囉喎朋友
好似叫剡月
作者: k190853    時間: 24/7/2010 07:34 PM

樓上兩位,我想你們誤解了我的意思,我是說一心他可能用過終極月牙后便不能再始解,況且浦源問過他的死神之力是否恢復...
PS.我想問"惣"這字怎讀?
作者: Piebaby-)    時間: 24/7/2010 08:07 PM

我說阿...
不能始解也能做死神的阿..
劍木同初期一謢的不就是了=]?

而且一護老爸貌似不能始解...

而且你分明就是說一心不能始解阿...朋友
作者: DL    時間: 25/7/2010 01:08 PM
況且浦源問過他的死神之力是否恢復...

有圖有真相
我記得浦原只係問佢習唔習慣呢個身體姐
作者: CcHuN    時間: 25/7/2010 01:21 PM
有圖有真相
dl1s26 發表於 25/7/2010 01:08 PM

圖在哪...=?="
---------------------------------------------------------------
很期待多D對話,少D一頁過的大圖...
作者: DL    時間: 25/7/2010 01:38 PM
10# C_cHuNxD
我就係叫佢比圖黎睇- -
作者: Piebaby-)    時間: 25/7/2010 06:03 PM
有圖有真相
dl1s26 發表於 25/7/2010 01:08 PM

問佢死神之力有番未既係石田老豆
對唔住上星期再補完,所以記得好清楚
作者: yin_yin1992    時間: 25/7/2010 07:12 PM
死神系屍魂界篇真系幾好睇既  但系一到藍染屈機果到開始就....
藍染無崩玉果陣已經玩晒成個屍魂界
有埋崩玉d死神&假面軍唔洗打
終極月牙天衝應該真系有可能好似樓上講咁用完無得再用(?)
btw其實無乜人討論應該系因為系屍魂界篇後無咁好睇+劇情一拖再拖
作者: k190853    時間: 27/7/2010 10:27 PM
樓上,不是啦,死神的確有點拖劇情,但還是挺好看的,起碼我認為火影,死神和家教(我沒看海賊)是日漫三絶來的說!況且死神們的斬魄刀超捧的說,已很多人卍解了說,銀的神殺槍很勁呢,伸縮速度為音速500倍的說...超期待京樂的卍解,一定很捧的!
作者: ch123    時間: 28/7/2010 06:15 AM
感覺上一護戲份有點不足(配角比佢更有睇頭- -)
不過e+假面同隊長都死得7788
等一護學完終極月牙之後應該會精彩好多
作者: yin_yin1992    時間: 30/7/2010 02:17 AM
其實我唔中意火影死神後期  系因為  同海賊家教唔同既一點就系   
佢地後期成日控制唔到體肉既xx力量之後爆走 原本唔夠抽既敵人都打得羸 etc.  
唔似得家教海賊 系因為為左信念之類而引發出既力量  
所以我唔中意睇後期既火影同死神
而且佢同火影一樣唔知點解去到後期就無晒d令我好有興趣追落去既動力...
唔識講點解 不過就是這樣了..

之前又講到隊長級幾勁幾勁  點知成堆人一卍解/未卍解就被人秒殺..
但系一護d朋友比藍染追左幾集都未追完...

一護最近果次都暴走羸左  之後過左差唔多50話  佢先岩岩學新野...
400話當中有連續成50話無主角戲份...
作者: Piebaby-)    時間: 30/7/2010 11:24 PM
哇!!!!!!

銀真係忠既!!!!!!!!
做低左藍染lol !!!!
作者: EC_IsChY    時間: 31/7/2010 09:22 AM
哇!!!!!!

銀真係忠既!!!!!!!!
做低左藍染lol !!!!
Piebaby-) 發表於 30/7/2010 11:24 PM

唔一定既,可能自己做boss
作者: yin_yin1992    時間: 31/7/2010 12:38 PM
藍染點會咁就死左  系既話咪無野睇囉
作者: DL    時間: 31/7/2010 02:13 PM
銀應該五話內收檔
414個封面都暗示緊佢死了
作者: 狂F    時間: 31/7/2010 09:45 PM
死神呢…只能講既係越睇越失望,
分格越來越大,故事越拖越慢,
實在談不上有什麼地方可以令人興奮,
死神用咁既質素成為JUMP三巨頭真係令人無奈。
作者: DL    時間: 31/7/2010 11:02 PM
21# 發明狂F小子
前期積左一大班死忠啊嗎
作者: yin_yin1992    時間: 1/8/2010 03:44 PM
死神呢…只能講既係越睇越失望,
分格越來越大,故事越拖越慢,
實在談不上有什麼地方可以令人興奮,
死神用咁既質素成為JUMP三巨頭真係令人無奈。
發明狂F小子 發表於 31/7/2010 09:45 PM
以前就三巨頭  e+同火影一齊等沒落啦
作者: 狂F    時間: 1/8/2010 04:55 PM
以前就三巨頭  e+同火影一齊等沒落啦
yin_yin1992 發表於 1/8/2010 03:44 PM

事實上現在海賊王,死神同火影依舊是JUMP頭三名。
作者: yin_yin1992    時間: 2/8/2010 02:02 AM
發明狂F小子 發表於 1/8/2010 04:55 PM
不過都愈來愈少人中意死神火影了
作者: 泥    時間: 2/8/2010 12:02 PM
發明狂F小子 發表於 2010-8-1 04:55 PM

"聽閒" 死神已經不是
作者: EC_IsChY    時間: 5/8/2010 03:40 PM
死神415又係拖......
作者: 狂F    時間: 5/8/2010 05:55 PM
有冇人可以話比我知今集死神講左d乜?
我睇完都唔明
作者: yin_yin1992    時間: 5/8/2010 06:27 PM
有冇人可以話比我知今集死神講左d乜?
我睇完都唔明
發明狂F小子 發表於 5/8/2010 05:55 PM
講銀出來拖劇情
之後藍染一句:拖夠未
就ko左銀
作者: k190853    時間: 14/10/2010 09:39 PM
睇到一護冇哂死神力量后囧咗,停載2周,太誇張了啦...
作者: Redfield    時間: 13/1/2011 12:03 AM
微微向上一推。
久保這文藝少年(大叔?)的畫風是我看過的漫畫之中最華麗最好看的,比武內直子、種村有菜的還要少女……
其實我還蠻喜歡織姬的,動畫的303不錯看,不過最近原創太密了,原著真的不夠數了、囧

聽說動畫遲點會停……
作者: Pokever    時間: 13/1/2011 11:46 AM
因為漂靈而家太爛了......
作者: 路比    時間: 13/1/2011 01:05 PM
漂靈公式:誰先始解,就先輸;誰後卍解,就後勝。

還有,除了始解跟卍解跟甚麼甚麼的新招式等等之外,還有甚麼致勝之道?
作者: ayame1996    時間: 13/1/2011 05:35 PM
就是烏魯奇奧拉死了後
都沒心情看
我是女的......所以看男生多個看故事

我記我SEE到烏魯奇奧拉死時
我當住我姐,表姐表妹衝入TOILET哭
但是現在一邊追動畫,一邊龜速看漫畫

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2