香港寵物小精靈村落 論壇

標題: Jubeat Knit討論帖 [打印本頁]

作者: 拉麵仔    時間: 23/7/2010 11:07 AM
作者: 咚咚卡比獸    時間: 23/7/2010 11:19 AM
我有玩現在的 不過很廢就是了
玩過的歌不過10首 平時只會打粉雪  天體觀測 和別一隻給朋友打
作者: Kimo    時間: 23/7/2010 11:29 AM
音樂game? 部機個樣咁怪好難想像到佢點玩
作者: 拉麵仔    時間: 23/7/2010 11:44 AM
作者: Kimo    時間: 23/7/2010 11:48 AM
http://www.youtube.com/watch?v=3rbudiaoc9U
我俾Example你
拉麵仔 發表於 23/7/2010 11:44 AM

觸手game

應援團加強版
作者: Sonic    時間: 23/7/2010 11:51 AM
ALL MY HEART ~この恋に、わたしの全てを捧げる~        SUPER HEROINE 彩香 -AYAKA-                4                7                9       
only my railgun        fripSide                3                6                8       
銀河        フジファブリック                3                7                9       
さよならトリップ        Dormir                3                7                8       
SHINE×SHINE×SHINE×SHINE        エイプリルズ                2                6                7       
shining wizard        96                5                8                10       
Supercalifragilisticexpialidocious        -                4                5                8       
paparuwa        Fantastic Plastic Machine                3                6                8       
Love Space Ship        SHANADOO                2                4                7

砲姐!砲姐!(ry
(謎:跳你的DDR吧
作者: 花生先生    時間: 23/7/2010 12:17 PM

登錄/註冊後可看大圖

咁多隻我淨係聽過LOVE & JOY(逃

*我張卡重爭萬幾個GP先到白金Orz
作者: 綿羊    時間: 23/7/2010 12:22 PM
o岩o岩起身上呢度 click條link 就聽到you wa shock 即刻醒晒

o係機鋪度蘭花手 dook下dook下 都幾怪相
作者: Sonic    時間: 23/7/2010 12:40 PM
o岩o岩起身上呢度 click條link 就聽到you wa shock 即刻醒晒

o係機鋪度蘭花手 dook下dook下 都幾怪相
綿羊 發表於 23/7/2010 12:22

http://www.youtube.com/watch?v=RgVZOw3fjeA
咁呢 ?
作者: 幻藍    時間: 23/7/2010 12:49 PM
http://www.youtube.com/watch?v=RgVZOw3fjeA
咁呢 ?
Sonic 發表於 23/7/2010 12:40 PM

wa, 無影手www

這是什麼? 遊戲機鋪的街機嗎??

登錄/註冊後可看大圖

右2是啥啊ww
作者: 梓    時間: 23/7/2010 12:52 PM
問:試以Jubeat方式形容S。
答:神手。
作者: Sonic    時間: 23/7/2010 01:44 PM
問:試以Jubeat方式形容S。
答:神手。
冰火 發表於 23/7/2010 12:52

我邊度神(ry
作者: 逝言    時間: 23/7/2010 02:09 PM

del del del
作者: Sonic    時間: 23/7/2010 02:27 PM
wa, 無影手www

這是什麼? 遊戲機鋪的街機嗎??

登錄/註冊後可看大圖

右2是啥啊ww
幻藍 發表於 23/7/2010 12:49

解已正
堅怪相
唔係講笑
michaellam11 發表於 23/7/2010 14:09

在機鋪裏個個自己有自己的玩
誰有空理你
作者: Kimo    時間: 23/7/2010 02:28 PM
解已正

在機鋪裏個個自己有自己的玩
誰有空理你
Sonic 發表於 23/7/2010 02:27 PM

跟機果d    
作者: Sonic    時間: 23/7/2010 02:30 PM
跟機果d    
Kimo 發表於 23/7/2010 14:28

為甚麽超人要在電話亭裏面換衣服?
因為他們的祖先都是這樣。

上面想說甚麽 ? 自行領悟吧
作者: 小卡    時間: 23/7/2010 03:11 PM
7月29日 (呆
我才玩了2天, 這麼快出新機幹嘛 zzz
作者: 拉麵仔    時間: 23/7/2010 06:12 PM
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 07:14 PM
哇呢個game真係成日見到但係我成日都玩佢左面個部「拍拍拍」機XDDDDD
作者: 小卡    時間: 23/7/2010 07:59 PM
Ripples已經是上年物了(茶
拉麵仔 發表於 23-7-2010 06:12 PM

... |||
那我很晚才接觸嘛zzz
作者: Sonic    時間: 23/7/2010 09:48 PM
哇呢個game真係成日見到但係我成日都玩佢左面個部「拍拍拍」機XDDDDD
Mayuki~* 發表於 23/7/2010 19:14

pop'n music ?
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 10:10 PM
pop'n music ?
Sonic 發表於 23/7/2010 09:48 PM

我都唔知咩名囧
係有3組制,每組3個制,係紅、藍、綠既,
有好多MINI GAME,
要你係咁拍拍拍XDD

阿啦啦我睇過唔係pop n music XDDD
唔係music類既game xd

於是我又查多一次=     =
原來那部機真係比人叫做拍拍機=    =
真名係THE BISHI BISHI ☆
http://www.youtube.com/watch?v=iD3SCnzvCdE&feature=related
作者: Sonic    時間: 23/7/2010 10:21 PM
我都唔知咩名囧
係有3組制,每組3個制,係紅、藍、綠既,
有好多MINI GAME,
要你係咁拍拍拍XDD

阿啦啦我睇過唔係pop n music XDDD
唔係music類既game xd

於是我又查多一次=     =
原來那部機真係比人叫 ...
Mayuki~* 發表於 23/7/2010 22:10

沒16時在西九玩過
16後沒玩了www
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 10:25 PM
沒16時在西九玩過
16後沒玩了www
Sonic 發表於 23/7/2010 10:21 PM

我也是在西九玩XDDD
所以我記得Jubeat是在拍拍拍右面的XDDD

話說我FD說可以在YOUTUBE看JUBEAT時,
放到最大,
那麼你也可以篤
作者: 拉麵仔    時間: 24/7/2010 02:26 AM
作者: 小卡    時間: 25/7/2010 09:49 AM
[quote]
我也是在西九玩XDDD
所以我記得Jubeat是在拍拍拍右面的XDDD

話說我FD說可以在YOUTUBE看JUBEAT時,
放到最大,
那麼你也可以篤
作者: 梓    時間: 25/7/2010 12:21 PM
一陣又Jubeat了
作者: 小卡    時間: 25/7/2010 12:48 PM
一陣又Jubeat了
冰火 發表於 25-7-2010 12:21 PM

有無搞錯! 我番工你先黎JUBEAT ZZZ
算= = 我聽日都去JUBEAT ZZZ
作者: 梓    時間: 25/7/2010 01:02 PM
有無搞錯! 我番工你先黎JUBEAT ZZZ
算= = 我聽日都去JUBEAT ZZZ
小卡 發表於 25/7/2010 12:48

玩埋今日,又要等多六日先有得玩
作者: 小卡    時間: 25/7/2010 04:53 PM
玩埋今日,又要等多六日先有得玩
冰火 發表於 25-7-2010 01:02 PM

你去到果日咩又係玩孖車ZZZ
作者: Sonic    時間: 26/7/2010 12:14 AM
一陣又Jubeat了
冰火 發表於 25/7/2010 12:21

點解我唔見你入卡ge

所有ripples歌的EXT打光鳥www
作者: 梓    時間: 26/7/2010 12:15 AM
你去到果日咩又係玩孖車ZZZ
小卡 發表於 25/7/2010 16:53

結果:今日剩係睇神玩
   自己一個孤獨地孖車
作者: Sonic    時間: 26/7/2010 12:16 AM
結果:今日剩係睇神玩
   自己一個孤獨地孖車
冰火 發表於 26/7/2010 00:15

叫你link機又唔link
明知個個都肯定會Clear了
作者: 梓    時間: 26/7/2010 12:19 AM
叫你link機又唔link
明知個個都肯定會Clear了
Sonic 發表於 26/7/2010 00:16

對唔住囉,大佬/.\
作者: 花生先生    時間: 27/7/2010 09:36 PM
1# 拉麵仔 當年ripples刪除K
iss Kiss係因為原唱者Chris Brown既負面新面
作者: Sonic    時間: 28/7/2010 08:25 PM
今次拿的是拿羊毛(?)
用羊毛的話能選擇織衫(?)
用一定數的羊毛會令件衫完成←這裏就是knit
完成了件衫會拿到在上面的item

就這樣可以取到item
和前作一樣滿足不同的條件可以拿稱號 + point
point達到一定值→又有羊毛鳥

件衫就有幾隻色
最開始完成了白衫之後有四隻色可以選

Lime(緑)
Dandelion(黄)
Crimson(赤)
Indigo(藍)

能選擇上面那四隻色
每一隻色都有複數的存在 , 完成了件衫之後 , 會出現同一隻色的衫
就像Lime course、Dandelion course...

快完成或完成時 , 需要的羊毛會增加
簡單的完成後織別的色 ,還是織死一隻色是閣下的自由

請予想那一種色有甚麽item , 把你想要的東西完成吧 !

啊 , Indigo是特別的 , 其實是由前作的曲來組成
但是不包括已經拿到的歌 , 所以在今作開始jubeat而在前作沒拿光全曲的人 , 建議完成Indigo

醬油是官方blog
無責任的新系統翻譯
只用文字都很難理解(苦笑
作者: 拉麵仔    時間: 30/7/2010 07:31 PM
作者: 梓    時間: 12/8/2010 07:34 PM
香港已出Knit。

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2