香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 我註冊唔到,你地得唔得? [打印本頁]

作者: may_ag    時間: 23/7/2010 10:16 AM
標題: 我註冊唔到,你地得唔得?
http://vizzed.com/vizzedboard/
作者: leongyuksing    時間: 23/7/2010 10:26 AM
標題: 1# may_ag
我都唔得呀,你點樣找到呢個網址架?
作者: 小卡    時間: 23/7/2010 10:36 AM
可以啊, 這有什麼問題zzz?

作者: leongyuksing    時間: 23/7/2010 10:42 AM
標題: 3# 小卡
點解你可以註冊到架?
教下我們所有會員呀。
作者: Kimo    時間: 23/7/2010 10:55 AM
樓主有咩居心
作者: leongyuksing    時間: 23/7/2010 10:58 AM
標題: 5# Kimo
她沒有任何居心,你想多左呀你。
作者: sy    時間: 23/7/2010 11:30 AM
The account is now verified.
Click here to log in with your new account, or wait to get redirected.

完全沒問題
作者: 小卡    時間: 23/7/2010 03:16 PM
就按步驟去註冊啊 zzz
作者: 海風仔    時間: 23/7/2010 05:02 PM
5# Kimo
哈  我都覺得佢似宣傳
作者: roy007    時間: 23/7/2010 05:03 PM
名正言順係個壇放第二個壇條link出黎wow
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 07:00 PM
其實我覺得係呢類forum冇乜問題、
加上睇LZ都唔覺得有機心
同埋,唔放條LINK出黎咁仲可以點做?
講名都唔得咖啦

作者: Kimo    時間: 23/7/2010 07:16 PM

我唔知樓主點解唔可以自己解決問題, 如果註冊唔到一定會有相應message提示, 我唔信樓主識翻譯英文但係連英文都唔識睇, 同埋樓主淨係拋句"我註冊唔到"出黎, 而唔去解釋佢做過d乜, 點樣註冊唔到, 令人有合理懷疑樓主係咪真係有嘗試過註冊, 一個合理解釋係樓主叫人註冊係別有用心, 有不可告人既目的

我唔懷疑, 亦都唔覺個壇有問題, 但我最想知既係樓主有咩意圖
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 07:18 PM
我唔知樓主點解唔可以自己解決問題, 如果註冊唔到一定會有相應message提示, 我唔信樓主識翻譯英文但係連英文都唔識睇,同埋樓主淨係拋句"我註冊唔到"出黎, 而唔去解釋佢做過d乜, 點樣註冊唔到,令人有合理懷疑樓主係 ...
Kimo 發表於 23/7/2010 07:16 PM

你既疑心都幾大下啵。
咁留CM問佢咪得,點解一講就問人有咩居心。

作者: Kimo    時間: 23/7/2010 07:21 PM
你既疑心都幾大下啵。

Mayuki~* 發表於 23/7/2010 07:18 PM

因為樓主既行為構成合理懷疑, 佢有責任解釋佢既意圖
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 07:25 PM
因為樓主既行為構成合理懷疑, 佢有責任解釋佢既意圖
Kimo 發表於 23/7/2010 07:21 PM

你係想幫人解答問題定係你入黎係有其他居心?
作者: Kimo    時間: 23/7/2010 07:37 PM
咁留CM問佢咪得,點解一講就問人有咩居心。←
你係想幫人解答問題定係你入黎係有其他居心?
Mayuki~* 發表於 23/7/2010 07:25 PM

我見到個Title, 想睇下樓主搞邊科, click入黎, 我心諗: _ _ _ ? 樓主既舉動令我好懷疑, 佢係咪有d我都估唔到既, 不軌既意圖? 為免更多人中計, 雖然唔知空城計定係美人計, 但我不吐不快, 所以我問佢: 樓主, 你有咩居心?
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 07:42 PM
「我唔懷疑, 亦都唔覺個壇有問題, 但我最想知既係樓主有咩意圖」
「樓主既舉動令我好懷疑, 佢係咪有d我都估唔到既, 不軌既意圖?」

作者: Kimo    時間: 23/7/2010 07:47 PM
纒?
Mayuki~* 發表於 23/7/2010 07:42 PM

我想知樓主究竟係真係想問問題, 抑或佢可以從我地訪問呢個壇或者註冊中獲益 (具體係咩你問樓主自己先知), 無論如何, 樓主欠一個解釋, 假如你想幫樓主平反或辯護, 最好既方法係你代樓主畀一個令人信服既解釋, 而唔係係度猛咁叫我自己問樓主
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 07:53 PM
我想知樓主究竟係真係想問問題, 抑或佢可以從我地訪問呢個壇或者註冊中獲益(具體係咩你問樓主自己先知), 無論如何, 樓主欠一個解釋, 假如你想幫樓主平反或辯護, 最好既方法係你代樓主畀一個令人信服既解釋, 而唔係 ...
Kimo 發表於 23/7/2010 07:47 PM

是我理解能力太低了。

我只係唔明點解樓主要解釋、解釋咩?
解釋點解佢要問?解釋點解佢唔識?
我唔係想幫樓主平反或者辯護、
只係不滿你一黎就問人咩居心。

作者: 海風仔    時間: 23/7/2010 07:57 PM
最好的解決方法 或者就是向常答IT問題的大大PM.. 免除風波..
的確樓主做法會令人誤會..
作者: Kimo    時間: 23/7/2010 07:59 PM
是我理解能力太低了。

我唔係想幫樓主平反或者辯護、

Mayuki~* 發表於 23/7/2010 07:53 PM

樓主要解釋既原因係佢既舉動引起合理懷疑, 原因在#12已解釋, 不再覆述
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 08:07 PM
樓主要解釋既原因係佢既舉動引起合理懷疑, 原因在#12已解釋, 不再覆述
Kimo 發表於 23/7/2010 07:59 PM

佢既舉動引起合理懷疑之中合理不合理我不清楚、
只係奇怪樓主係唔係真係有必要去解釋。

作者: Kimo    時間: 23/7/2010 08:12 PM
佢既舉動引起合理懷疑之中合理不合理我不清楚、
只係奇怪樓主係唔係真係有必要去解釋。

Mayuki~* 發表於 23/7/2010 08:07 PM

商業廣告係要bam的
作者: shchhu3    時間: 23/7/2010 08:18 PM
商業廣告係要bam的
Kimo 發表於 23/7/2010 08:12 PM

ban?
其實如果呢個post係放係資訊科技區既話重會唔會有呢d爭抝?
作者: Kimo    時間: 23/7/2010 08:26 PM
ban?
其實如果呢個post係放係資訊科技區既話重會唔會有呢d爭抝?
shchhu3 發表於 23/7/2010 08:18 PM

bam唔係打錯, 高登術語, 請自行google

我諗就算樓主放邊區都一樣引人懷疑, 原因無異, 只係果區人流少d自然就冇咁多爭拗...
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 08:41 PM
商業廣告?商業?

「我諗就算樓主放邊區都一樣引人懷疑, 原因無異, 只係果區人流少d自然就冇咁多爭拗...」

呢D咪因為針對樓主D人既人囉、有D人心照啦下。

also,高登術語,呢度係村落呢先生,入鄉隨俗啦

補番句、你有言論自由既

作者: Kimo    時間: 23/7/2010 08:49 PM
商業廣告?商業?

also,高登術語,呢度係村落呢先生,入鄉隨俗啦
補番句、你有言論自由既
Mayuki~* 發表於 23/7/2010 08:41 PM

係咪商業廣告, 問樓主先知, 不過佢行為可疑係事實
樓主以前有否被針對, 我唔評論, 但係用呢個理由做擋箭牌, 將質疑樓主既人笠頂帽話人針對, 我覺得好可笑好荒謬
言論自由, 呢個係廢話, 你唔講我都知
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 09:08 PM
係咪商業廣告, 問樓主先知, 不過佢行為可疑係事實
樓主以前有否被針對, 我唔評論, 但係用呢個理由做擋箭牌, 將質疑樓主既人笠頂帽話人針對, 我覺得好可笑好荒謬
言論自由, 呢個係廢話, 你唔講我都知
Kimo 發表於 23/7/2010 08:49 PM

行為可疑係幾多人介定?

我既感覺唔想係呢度講太多

同埋,
句言論自由係跟番上一句咖,
意思係話我冇權迫你一定要係pnve點做點做因為我唔係壇主
唔該唔好分開睇,
唔知你有冇睇錯啦下
作者: Kimo    時間: 23/7/2010 09:13 PM
行為可疑係幾多人介定?

我既感覺唔想係呢度講太多

同埋,
句言論自由係跟番上一句咖,
意思係話我冇權迫你一定要係pnve點做點做因為我唔係壇主
唔該唔好分開睇,
唔知你有冇睇錯啦下:lo ...
Mayuki~* 發表於 23/7/2010 09:08 PM

起碼呢個post唔係得我一個覺得可疑, 你可以等多幾個人入黎評論下
同埋冇人有權迫我點做, 呢個都係廢話, 我係度咁多年你唔係以為我唔識規矩
作者: Mayuki~*    時間: 23/7/2010 09:17 PM
起碼呢個post唔係得我一個覺得可疑, 你可以等多幾個人入黎評論下
同埋冇人有權迫我點做, 呢個都係廢話, 我係度咁多年你唔係以為我唔識規矩
Kimo 發表於 23/7/2010 09:13 PM

睇黎同你講多都係哂我口水
我唔係話你唔識規矩,
只係要連埋上一句睇,
個重點唔在於言唔言論自由囉。

作者: Kimo    時間: 23/7/2010 09:21 PM
睇黎同你講多都係哂我口水
我唔係話你唔識規矩,
只係要連埋上一句睇,
個重點唔在於言唔言論自由囉。
Mayuki~* 發表於 23/7/2010 09:17 PM

話知你想講入鄉隨俗定言論自由, 兩樣野都係唔洗你講都知
作者: shchhu3    時間: 23/7/2010 09:26 PM
兩位冷靜一點吧
你們兩位說了那麼久
樓主一句話也沒評論耶
作者: 艾    時間: 24/7/2010 01:36 PM

又再證明左
真係冇人會睇壇規

其實我覺得係呢類forum冇乜問題、
同埋,唔放條LINK出黎咁仲可以點做?
講名都唔得咖啦
Mayuki~* 發表於 23/7/2010 07:00 PM

PM
MSN
CR
SMS
有下刪數十種方法可以係唔會係干犯壇規既情況之下問野
並唔係你所講「唔放條 LINK 出黎咁仲可以點做?
點講都好,解釋可以慳番啦
原因真係好簡單

注意,會員不得發表任何商業廣告卅宣傳
此論壇並不允許會員發表任何商業廣告,此只為保持村落論壇免受污染,要發表請去別的地方,這裡不歡迎你!一經發現,即 BAN。

唔理係動機點樣
話知你註冊唔到
定係人地個壇個老伺電腦大爆炸佢入唔到
抑或係人地個壇既會員壇主版主上下幾百條人命一齊俾人殺哂、蒸發哂又好
貼得條壇連結出黎,就係宣傳
已經先天構成左「貼第二個壇既野出黎」既條件
所以我絕對認同你,佢冇必要解釋,可即時送官究治

我十分明白
當閣下可以覺得冇機心既同時
又可以覺得有人針對同埋不滿有人質疑動機
係一種建基於一切主觀判斷既 Contradiction
叫做「只准州官放火,不准百姓點燈」既邏輯謬誤
所以

行為可疑係幾多人介定?

呢個問題既答案相信閣下好清楚

又或者以同一個模式去問相同問題
「冇機心係幾多人介定?」
「針對人係幾多人介定?」

又或者咁講
呢個問題既其中一個可能答案好可能係與日日去投訴區作出申訴既其他會員構成一個 Contradiction
因為佢地好可能被冠以冇資格質疑人既頭銜
換句話講,如果呢一個可能答案係成立既話,好有可能佢地都唔投訴得
甚至會對全世界既司法體制造成一個強大既顛覆

---

另外,以後有質疑既話,麻煩請立即使用尊貴既報告功能
或者親臨投訴區發出申訴狀
唔應該係呢度討論
為免各位唔會因為一時之氣亂噏廿四而觸犯壇規
為此,我需要為各位重覆溫習一下壇規條文

故意洗板卅屢次或明顯搗亂:板主發現後會上報壇主,極有可能被禁言或禁止到訪本壇
閣下不能在本論壇張貼卅使用任何故意誤導的謬論以及不正確的、侵犯版權或者抵觸任何地區法律的言論
請注意:以上只為部分的建議處理及懲罰方法,實際上未能一一羅列。不同案件將有不同的處理及懲罰方法,這視乎案件的大小及嚴重程度,本壇高層有權作出最後決定。

本人以作為舊版主同榮休版主
同埋起草壇規既一員身份
希望本人既解釋可以解決咁多位既問題
所以我呼籲 kimo 或其他人係本帖後立即前往申訴
以免眈誤時間
作者: Kimo    時間: 24/7/2010 01:54 PM
我個人唔傾向做到咁絕, 起碼畀一個機會佢解釋先, 不過既然有人投訴了, 咁就由得樓主自己慢慢向高層解釋
反正佢都出入得投訴區多
作者: Francium Henry    時間: 24/7/2010 01:59 PM
我個人唔傾向做到咁絕, 起碼畀一個機會佢解釋先, 不過既然有人投訴了, 咁就由得樓主自己慢慢向高層解釋
反正佢都出入得投訴區多
Kimo 發表於 24/7/2010 01:54 PM

做人要果斷才行的
難得搵到位投訴佢仲唔快快投!?
作者: Kimo    時間: 24/7/2010 02:35 PM
做人要果斷才行的
大人一個 發表於 24/7/2010 01:59 PM

唉, 衰心軟, 只怪當年經歷太多風風雨雨, 多少好友不歡而散, 如今我只求村落和諧, 冇再趕走任何人既意思
作者: secret    時間: 24/7/2010 02:52 PM
做人要果斷才行的
大人一個 發表於 24/7/2010 01:59 PM

做人還是留有餘地好。
作者: 幻藍    時間: 24/7/2010 03:04 PM
i love peace
作者: agony_819    時間: 24/7/2010 04:22 PM

亂入+花生 :
話說我也註冊不了kd8 -3-...
老說我打錯驗證碼(鬱悶中...
作者: pichu    時間: 24/7/2010 04:52 PM
善意推定

根本上樓主只係post左一條link
之後三頁都係...a_a
有le三頁
都唔洗我再警告樓主啦

小事啫...
野野去投訴大家冇癮
作者: 艾    時間: 24/7/2010 07:02 PM
善意推定

根本上樓主只係post左一條link
之後三頁都係...a_a
有le三頁
都唔洗我再警告樓主啦

小事啫...
野野去投訴大家冇癮
pichu 發表於 24/7/2010 04:52 PM

無辦法
又唔去適當既地方搞質疑
然後又有人出黎話番你針對
搞到好似隻抽咁

哎呀
擂台係論壇最底果格
有正當合法擂台唔去反而係吹水區擺下台設陣
橫睇掂睇都有問題

冇錯
野野去投訴大家會冇癮
我都唔建議咁做,因為真係好似小學生見到同學講粗口走去話要告俾老師聽
但問題在於要質詢就麻煩快快手去投訴區搞掂,唔好係度又傾又砌
跟住果頭又有個人出黎話你針對佢
以免眈誤各位自己寶貴時間係一個冇結果答案俾到既區份不停 Loop
哂人哂時間哂心機
影響哂呢度既觀感

究竟佢係咪有動機有居心定係冇意
投訴區內一清二楚
一係就唔好質疑黎個牽然大波搵野黎搞
否則有咩懷疑請盡早搵上層解決
唔好又無啦啦搵個人出黎問乜野可疑你介定我介定既問題
簡直係正宗雙層魚柳飽
唔係自己會員可以判決到的

講真
隻抽私鬥冇問題
反正要入罵戰罪好簡單姐,只係我地冇咁既心情做 a_a
作者: Luna    時間: 24/7/2010 07:08 PM
樓主有咩居心
Kimo 發表於 23/7/2010 10:55 AM
唉, 衰心軟, 只怪當年經歷太多風風雨雨, 多少好友不歡而散, 如今我只求村落和諧, 冇再趕走任何人既意思
Kimo 發表於 24/7/2010 02:35 PM

猜度別人居心既係你
想村落和諧既又係你

ok你玩曬
作者: pichu    時間: 24/7/2010 08:16 PM
無辦法
又唔去適當既地方搞質疑
然後又有人出黎話番你針對
搞到好似隻抽咁

哎呀
擂台係論壇最底果格
有正當合法擂台唔去反而係吹水區擺下台設陣
橫睇掂睇都有問題

冇錯
野野去投訴大家會冇癮
我都 ...
颱風溫黛 發表於 24/7/2010 07:02 PM

可能個個都知自己講既野放去擂台
就睇得出有幾咁無聊
所以又黎曬le度 a_a
作者: 綿羊    時間: 24/7/2010 09:02 PM
好重小學雞feel
作者: Kimo    時間: 25/7/2010 09:25 AM
猜度別人居心既係你
想村落和諧既又係你

ok你玩曬
Luna 發表於 24/7/2010 07:08 PM

本來只係諗住對樓主提出質疑, 結果畀人質疑返我轉頭, 問我憑咩質疑樓主, 咪搞到呢家一鑊野, 和諧可能只係我既主觀良好願望吧
作者: may_ag    時間: 25/7/2010 09:05 PM
我個時趕出門口,所以我無講明原因:
個時我明明填SIN所有資料,佢都話我有野未填
我回家後成功註冊到

過去我問過另一個壇點註冊,都無比未投訢
所以沒考慮過會被視為宣傳
引起誤會對不起
如果版主認為適合可以刪帖

https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... &extra=page%3D1
   1. 發現SPAM(商業廣告)請使用報告功

作者: 海風仔    時間: 26/7/2010 10:55 PM
46# may_ag
註冊到就講句 得佐啦thx 好了..
現在雖然明白樓主用意..
但請下次儘量避免用本壇跟其他壇比較..
個人感覺不太良好..

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2