香港寵物小精靈村落 論壇

標題: [感情台]我的心傷透了 [打印本頁]

作者: 雪散霞花    時間: 20/7/2010 10:54 PM
標題: [感情台]我的心傷透了

她,與我共度了三個年頭

背景資料:我跟她都各自暗示過,不過因為準備考試而不了了之

前兩天,我向她表示過了

她回應:「看你兩天后的表現吧......」

即是今天,我約了她去看電影,3D《反斗奇兵3》

進場時,她發現她學校里的一個學長帶著一個女孩進場,而且坐在我們倆的後排

她對著那傢伙說:不是男朋友......

我頓時呆了,人家並沒有問你問題啊,你這是間接攻擊我嗎?
---------------------電影開始-------------------------------
她顯得很不自然,而且不時拿電話出來,大概是有人打電話給她,要回覆

我的計劃亦泡湯了:本來打算趁機拖著她的手,然後....
-------------------------電影完結----------------------------
她急忙地離場,我說送她回家,卻被冷冷的拒絕了...

只見手裡的電話響個不停。而我,向她示意離開,亦得不到什麽回應。
-----------------------傷心的分割線--------------------------

故事完結了~現在做一個檢討!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我知道她的確很忙,但能不能尊重一下這「約會」?

真忙還是假忙?我不認為一個高一學生可以這麼忙
陰謀論:存在價值低,利用忙碌來突顯自己的存在?

前幾個月開始,在msn上聊天,我說的比她多百倍,因為她只會回答:嗯,55,哦......
弄得我很沒勁,不知道該如何溝通。
作者: 柳絮仙    時間: 20/7/2010 10:55 PM
反正拍拖就係要咁,而且佢擺明唔中意你啊
作者: 雪散霞花    時間: 20/7/2010 10:58 PM
2# 柳絮仙
嗚啊!咁點解要比機會我
作者: Piebaby-)    時間: 20/7/2010 11:00 PM
「看你兩天后的表現吧......」

已經rip
作者: 梓    時間: 20/7/2010 11:01 PM
2# 柳絮仙
嗚啊!咁點解要比機會我
雪散霞花 發表於 20/7/2010 22:58

因為要搵個機會派卡
作者: 比卡    時間: 20/7/2010 11:03 PM
同佢講野果陣要諗埋佢點答,唔好問是非題
有時趁佢唔昇心就同佢傾計,我之前有個女同學比仔飛,我對佢冇feel都照咁做,效果良好
唔好不停add佢,係學校,見佢同緊其他女fd傾計果陣可以過去八掛下,但望兩眼就好
盡量同佢d fd熟d,就自然搵到話題
樓主+油
作者: Kimo    時間: 20/7/2010 11:04 PM
佢唔鍾意你都算, 都唔洗咁唔畀面你, 我係你就玩鋪勁, 畀最後一次機會佢, 佢話對你冇意思你就飛左佢, 否則你留係佢身邊只會令佢覺得自己好鈐貴, 得寸進尺
作者: 雪散霞花    時間: 20/7/2010 11:08 PM
同佢講野果陣要諗埋佢點答,唔好問是非題
有時趁佢唔昇心就同佢傾計,我之前有個女同學比仔飛,我對佢冇feel都照咁做,效果良好
唔好不停add佢,係學校,見佢同緊其他女fd傾計果陣可以過去八掛下,但望兩眼就好
盡量同佢 ...
極級比卡超 發表於 20/7/2010 11:03 PM

異校戀不過有道理

佢唔鍾意你都算, 都唔洗咁唔畀面你, 我係你就玩鋪勁, 畀最後一次機會佢, 佢話對你冇意思你就飛左佢, 否則你留係佢身邊只會令佢覺得自己好鈐貴, 得寸進尺
Kimo 發表於 20/7/2010 11:04 PM

其實佢之前都得寸進尺,扮公主

之後我鬧翻醒佢,而家唔知佢公主病發作定系rip左

作者: Kimo    時間: 20/7/2010 11:12 PM
異校戀不過有道理

其實佢之前都得寸進尺,扮公主

之後我鬧翻醒佢,而家唔知佢公主病發作定系rip左
雪散霞花 發表於 20/7/2010 11:08 PM

港女確定
如果你仲留戀佢, 鬧多佢幾次睇下救唔救得返, 鬧幾多次你自行決定, 假如無藥可救, 你可以dum垃圾
作者: 雪散霞花    時間: 20/7/2010 11:17 PM
現在急需大量安慰正能量

港女咪港女,我唔信港女真系咁勁!
作者: Piebaby-)    時間: 20/7/2010 11:24 PM
現在急需大量安慰正能量

港女咪港女,我唔信港女真系咁勁!
雪散霞花 發表於 20/7/2010 11:17 PM

我唔係好認同唔要你就港女...
作者: 雪散霞花    時間: 20/7/2010 11:26 PM
我唔係好認同唔要你就港女...
小星★ 發表於 20/7/2010 11:24 PM

這個,在9樓有說明
作者: 梓    時間: 20/7/2010 11:30 PM
這個,在9樓有說明
雪散霞花 發表於 20/7/2010 23:26

求「扮公主」的
 (i)定義
 (ii)次數
作者: Kimo    時間: 20/7/2010 11:35 PM
與其係度講廢話不如諗下有乜實際行動可做

如果你偏向虎山行都唔係唔得, 但係你要有不成功便成仁既準備, 你要將佢既港女基因連根拔起, 首先你身為男人一定唔可以咁被動, 要擺出一副姿態, "我好歹都係男人, 你係屬於我的, 冇資格對我指指點點, 我要掃走你隨時都得", 公主病既主要病因同病徵就係自戀, 你要用男人強硬既手腕壓住佢, 唔好畀佢以為自己身價好高, 乜都要你就晒佢, 久而久之, 佢就會學識如果佢聽你話你就會對佢好, 到你成功馴服佢時, 佢就係你的了
作者: 綿羊    時間: 20/7/2010 11:38 PM
是咁既呢
咩是扮公主?你想溝她, 咁她對你有要求都是好正常,
就算佢真是吊高來賣都是合理的 鬼叫你想溝她
有要求就叫扮公主, 咁去搵援交妹好了

求「扮公主」的
 (i)定義
 (ii)次數
冰火 發表於 20/7/2010 11:30 PM

作者: 雪散霞花    時間: 20/7/2010 11:39 PM
求「扮公主」的
 (i)定義
 (ii)次數
冰火 發表於 20/7/2010 11:30 PM

定義不用了,證據已足夠

作者: 綿羊    時間: 20/7/2010 11:40 PM
嘩 仲要post msn 對話 真是好邪惡
you 有冇respect 過人地的privacy
作者: Piebaby-)    時間: 20/7/2010 11:40 PM
定義不用了,證據已足夠

(23:22)佢:但係身為騎士想一夜變王子
(23:26)佢:冇實力都要有手腕
(23:26)佢:又成日搞到公主唔開心
(0:01)  我:唉,我唔會再煩公主你啦
(0:01) 佢:...
(0:01) 佢:其實我唔想你離開 ...
雪散霞花 發表於 20/7/2010 11:39 PM

蓋棺
作者: 果然翁。﹏。    時間: 20/7/2010 11:42 PM
走甜唔該{:2_42:}
作者: sy    時間: 20/7/2010 11:42 PM
嘩 仲要post msn 對話 真是好邪惡
you 有冇respect 過人地的privacy
綿羊 發表於 20/7/2010 11:40 PM

路過看到綿羊說的話就不禁笑了
btw,散了別後悔就是了
作者: 比卡    時間: 20/7/2010 11:44 PM
果然翁。﹏。 發表於 20/7/2010 11:42 PM

加糖要求
作者: 梓    時間: 20/7/2010 11:44 PM
果然翁。﹏。 發表於 20/7/2010 23:42

走甜->走糖->走堂->逃學->不該->壞孩子

一個願玩,一個願捱
有咩問題?
作者: Kimo    時間: 20/7/2010 11:44 PM
定義不用了,證據已足夠

(0:01) 佢:其實我唔想你離開我
(0:02) 佢:但又唔想咁快
雪散霞花 發表於 20/7/2010 11:39 PM

如果佢發覺有d野唔由得佢控制, 你估佢會唔會後悔
作者: 綿羊    時間: 20/7/2010 11:45 PM
路過看到綿羊說的話就不禁笑了
btw,散了別後悔就是了
sy 發表於 20/7/2010 11:42 PM

btw,散了別周圍唱就是了

to 樓主
you think 人地是港女, 咁you有無諗過自己是唔是港男
作者: 雪散霞花    時間: 20/7/2010 11:47 PM
btw,散了別周圍唱就是了

to 樓主
綿羊 發表於 20/7/2010 11:45 PM

搵人聽下我訴苦姐......

天下間億億萬萬情侶分手,佢唔會搵到黎掛
作者: Kimo    時間: 20/7/2010 11:50 PM

雪散霞花 發表於 20/7/2010 11:47 PM

分手唔係咩大不了, 你可以搵過件, 但係你先要奪回主導權, 要佢知道係你飛佢唔係佢飛你, d港女就會收斂下
作者: 綿羊    時間: 20/7/2010 11:55 PM

雪散霞花 發表於 20/7/2010 11:47 PM

拿, 你有苦, 咁你估人地無苦既
有條友想溝自己 唔想hurt佢住 又唔想受佢溝住 咁你話苦唔苦既

第二, 而家唔是搵唔搵到黎既問題,
而是係咪respect既問題 搵唔到既話, 是唔是代表 you 可以將d對話四圍唱
人地trust you 先至同你傾msn, you就下下四圍唱既 咁仲得了
容乜易唱唱下 post埋佢d相 post埋佢個樣出來
作者: 雀仔    時間: 20/7/2010 11:56 PM
加糖要求
極級比卡超 發表於 20/7/2010 11:44 PM

重甜is good
作者: 柳絮仙    時間: 21/7/2010 12:07 AM
本來一開始已經想打港女兩個字,但為了尊重,我沒有打

首先先樓主既問題,別告訴我你開貼子是想讓別人聽你訴苦,
你只會吸引人進來恥笑你

其次,post你地自己既msn對話實在太沒品,
沒品跟港女其實挺相襯的。

最後,裝可憐,我是挺討厭的。
作者: 梓    時間: 21/7/2010 12:54 AM
定義不用了,證據已足夠

(0:01) 佢:其實我唔想你離開 ...
雪散霞花 發表於 20/7/2010 23:39

說 (0:52):
*呢個時間唔好理個女仔IS OK
*一星期唔搵佢再睇下點
*應都5好應

人地叫我Post既
作者: yin_yin1992    時間: 21/7/2010 02:24 AM
分手唔係咩大不了, 你可以搵過件, 但係你先要奪回主導權, 要佢知道係你飛佢唔係佢飛你, d港女就會收斂下
Kimo 發表於 20/7/2010 11:50 PM
大男人主義no good
寧教人打仔莫教人分妻  ok?

樓主  咁人地真系有野做都唔比咩/.\
洗唔洗一次就懷念人地真忙定假忙
懷恨在心?_?
講真你都未系佢邊個佢都唔會用"你女朋友"黎自居啦
佢講既公主可能只系比喻呢
唔好郁d話人公主病
不過傾計得55 嗯 之類既我都試過  呢類多數唔系普通fd就系rip
就你情況我覺得會系:
一,佢唔想進展咁快想慢慢黎
二,佢中意同你玩同你做fd但唔系愛情果種
第二果種機會大d
你仲想唔想搏就自己諗

btw 人地唔受你唔開心講出黎is ok
但唔洗好似唱衰人咁既  佢又無做d咩好衰既野
[以下maybe hurt樓主mode]
而且唔好以為同你睇戲就真系當男女朋友果隻
我今日都有同個女仔單獨去睇戲
我地咪又只系普通fd
話唔定覺得今次系約會既得樓主你...(樓主自作多情?)
作者: 雪散霞花    時間: 21/7/2010 09:01 AM
暫時得出的結論就是:

俺自作多情/ __ \

俺不了解她,俺一廂情願..........

那麼,就嘗試離開一段時間吧。

至於那msn,被人引用后還能修改嗎?
作者: mmy    時間: 21/7/2010 09:57 AM

亂入一下
前幾個月開始,在msn上聊天,我說的比她多百倍,因為她只會回答:嗯,55,哦......
雪散霞花 發表於 2010-7-20 10:54 PM
不過傾計得55 嗯 之類既我都試過  呢類多數唔系普通fd就系rip
yin_yin1992 發表於 2010-7-21 02:24 AM

http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=1357099086406&ref=mf
http://www.youtube.com/watch?v=i1drRQEaarQ
也許你們相遇太早,還不懂得珍惜對方,
也許你們彼此在捉摸對方的心而遲遲無法跨出界線.

作者: 柳絮仙    時間: 21/7/2010 10:10 AM
暫時得出的結論就是:

俺自作多情/ __ \

雪散霞花 發表於 21/7/2010 09:01 AM

怎麼你好像不太懂該如何做的樣子
作者: Kimo    時間: 21/7/2010 10:35 AM
暫時得出的結論就是:

俺自作多情/ __ \

雪散霞花 發表於 21/7/2010 09:01 AM

暫時分開唔係話唔得, 但你會好被動, 到時要打破僵局就要其中一方主動搵對方, 一係就你死死氣搵返佢, 到時佢想玩乜都得你不能拒絕, 畀佢以為自己身價好高, d港女格公主病又會發作囉喎, 一係就等佢搵你, 但佢貴為公主會唔會紓尊降貴? 如果佢真係對你冇意思, 又會否主動搵返你呢?

我唔建議你咁感情用事, 行每一步棋之前應該諗真d
作者: 柳絮仙    時間: 21/7/2010 10:42 AM
暫時分開唔係話唔得, 但你會好被動, 到時要打破僵局就要其中一方主動搵對方, 一係就你死死氣搵返佢, 到時佢想玩乜都得你不能拒絕, 畀佢以為自己身價好高, d港女格公主病又會發作囉喎, 一係就等佢搵你, 但佢貴為公主 ...
Kimo 發表於 21/7/2010 10:35 AM

個女仔將佢玩弄於股(?)掌之間。
作者: 雪散霞花    時間: 21/7/2010 10:48 AM
亂入一下

http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=1357099086406&ref=mf
http://www.youtube.com/watch?v=i1drRQEaarQ

pm王者 發表於 21/7/2010 09:57 AM

挺有意思的短片,完全道出我的心聲
怎麼你好像不太懂該如何做的樣子
柳絮仙 發表於 21/7/2010 10:10 AM

第一次面對這類問題,別太高要求就是了

暫時分開唔係話唔得, 但你會好被動, 到時要打破僵局就要其中一方主動搵對方, 一係就你死死氣搵返佢, 到時佢想玩乜都得你不能拒絕, 畀佢以為自己身價好高, d港女格公主病又會發作囉喎, 一係就等佢搵你, 但佢貴為公主 ...
Kimo 發表於 21/7/2010 10:35 AM

我覺得真系好似做左佢d兵,佢中意就搵下你,

當你對佢冷淡既時候,佢為左留住隻兵,會比d甜頭你
作者: 柳絮仙    時間: 21/7/2010 11:12 AM
挺有意思的短片,完全道出我的心聲

第一次面對這類問題,別太高要求就是了

我覺得真系好似做左佢d兵,佢中意就搵下你,

當你對佢冷淡既時候,佢為左留住隻兵,會比d甜頭你
雪散霞花 發表於 21/7/2010 10:48 AM

既然你知自己係咩身份,一係自願做落去,一係走。
作者: 比卡    時間: 21/7/2010 11:44 AM
你班人做咩教佢走,主動過佢未得,唔聽佢話,你自己叫佢做多d野未搞店
作者: Kimo    時間: 21/7/2010 11:50 AM
你班人做咩教佢走,主動過佢未得,唔聽佢話,你自己叫佢做多d野未搞店
極級比卡超 發表於 21/7/2010 11:44 AM

我咪叫佢主動囉, 畀人話我大男人主義喎
作者: 小卡    時間: 21/7/2010 12:07 PM
女死女還在(沒誤
再找就是了
作者: 梓    時間: 21/7/2010 12:47 PM
跟據我既常識,港女係冇「被控制而開心」症架!

一堆吹水友
真係「信你一成,棺材Coming」
作者: Kimo    時間: 21/7/2010 12:56 PM
跟據我既常識,港女係冇「被控制而開心」症架!

一堆吹水友
真係「信你一成,棺材Coming」
冰火 發表於 21/7/2010 12:47 PM

言下之意咪又係想叫樓主一係做志願兵一係分手
作者: 梓    時間: 21/7/2010 01:00 PM
言下之意咪又係想叫樓主一係做志願兵一係分手
Kimo 發表於 21/7/2010 12:56

唔想畀意見
只係見到部部想幫人既人不堆幫錯人
唔多忿氣要行出黎講翻兩句姐

再加上……
媾女要人教既咩?
媾女會有公式可以萬試萬靈既咩?
作者: Piebaby-)    時間: 21/7/2010 01:00 PM
我咪叫佢主動囉, 畀人話我大男人主義喎
Kimo 發表於 21/7/2010 11:50 AM

但係你先要奪回主導權, 要佢知道係你飛佢唔係佢飛你, d港女就會收斂下

你有偏見55..
作者: Kimo    時間: 21/7/2010 01:07 PM
唔想畀意見
只係見到部部想幫人既人不堆幫錯人
唔多忿氣要行出黎講翻兩句姐

再加上……
媾女要人教既咩?
媾女會有公式可以萬試萬靈既咩?
冰火 發表於 21/7/2010 01:00 PM

你問樓主, 佢要人教

你有偏見55..
小星★ 發表於 21/7/2010 01:00 PM

你話我有偏見搞歧視都好, 我覺得香港呢個社會好得人驚, 愈黎愈女性化, 乜都係女人利益行先, 連一d男人都會用呢種女性思維諗野

不過呢個唔係本topic要討論的...
作者: 梓    時間: 21/7/2010 01:12 PM
你問樓主, 佢要人教
Kimo 發表於 21/7/2010 13:07

咁代我同佢講一句
感情事冇得教
作者: Kimo    時間: 21/7/2010 01:17 PM
咁代我同佢講一句
感情事冇得教
冰火 發表於 21/7/2010 01:12 PM

樓主, 感情事冇得教
作者: secret    時間: 21/7/2010 01:55 PM

讓我從「合乎邏輯」(又稱「冷靜分析」、「不留情面」)的角度來說:

1.樓主貼出MSN對話紀錄
<恕我直言,閣下最好向天祈求對方一輩子也不會上來村落,否則......後面的話就不必說了。
這樣實在很不尊重對方

2.樓主發此帖
<說真的,我覺得閣下比那位女生更像公主。不解釋。

3.我好像搞錯了人物關係,原有部分刪去。
作者: 雪散霞花    時間: 21/7/2010 02:09 PM
讓我從「合乎邏輯」(又稱「冷靜分析」、「不留情面」)的角度來說:

1.先作主動的是那女生,但你卻說要「看看2天後的表現」

secret 發表於 21/7/2010 01:55 PM

打漏了,這是她的答覆
作者: secret    時間: 21/7/2010 02:24 PM
打漏了,這是她的答覆
雪散霞花 發表於 21/7/2010 02:09 PM

原來如此
那麼就是你作主動了?

你覺得那女生有沒有想過跟你交往?
作者: 幻藍    時間: 21/7/2010 02:39 PM
我自己覺得啊
人地唔係唔喜歡你, 只係可能未搞清楚自己點諗, 唔想發展得咁快住
霞花你咁急進, 人地自然想迴避

未咁快完的, 慢慢來就得啦...我認為
作者: CcHuN    時間: 21/7/2010 02:44 PM
如果我是那女生,
當我click入這村落的時候,,,
相信你要哭了... -,.-
作者: 雪散霞花    時間: 21/7/2010 02:48 PM
原來如此
那麼就是你作主動了?

你覺得那女生有沒有想過跟你交往?
secret 發表於 21/7/2010 02:24 PM

以前她表示過了,不過我還小,想努力讀書

狠狠地離開了一段時間,想不到今天應報了
我自己覺得啊
人地唔係唔喜歡你, 只係可能未搞清楚自己點諗, 唔想發展得咁快住
霞花你咁急進, 人地自然想迴避

未咁快完的, 慢慢來就得啦...我認為
幻藍 發表於 21/7/2010 02:39 PM

唉!急又話唔習慣,慢又話冇心肝...

男性的角色太難做了,不過還是要挺下去
作者: 柳絮仙    時間: 21/7/2010 03:33 PM
以前她表示過了,不過我還小,想努力讀書

狠狠地離開了一段時間,想不到今天應報了

唉!急又話唔習慣,慢又話冇心肝...

男性的角色太難做了,不過還是要挺下去
雪散霞花 發表於 21/7/2010 02:48 PM

Close File
作者: shizuki_tsuyuki    時間: 21/7/2010 03:42 PM
弦拉得太緊是會斷的...

貼出和其他人的MSN對話是更差的人
作者: secret    時間: 21/7/2010 03:59 PM
此案已完。
退庭!
作者: Kimo    時間: 21/7/2010 04:05 PM
乜呢個post完喇咩, 樓主諗住分開一排, 咁之後又有乜打算呢
作者: agony_819    時間: 21/7/2010 04:09 PM
[亂入]我怎麼想起「一絲不掛」[/亂入]
安慰正能量發射~
不過求學時期求愛我是拒絕的~(被打飛
作者: 綿羊    時間: 21/7/2010 04:55 PM
冇行啦
條女跟本就中意個學長 想溝他
真係 此post已完
作者: 逝言    時間: 21/7/2010 08:27 PM

del del del
作者: 柳絮仙    時間: 21/7/2010 11:13 PM
咁少野就傷透...樓主唔多掂啵
michaellam11 發表於 21/7/2010 08:27 PM

佢得就唔會上黎開d咩感情台
作者: Mayuki~*    時間: 21/7/2010 11:47 PM
老實說這種人很討厭=口=|||
兩個人在一起也54你=      =
看來他耍你耍得好歡樂
算吧,
自慰的話就要想成是你甩他
……
還是說你還喜歡他啊=口=?

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2