香港寵物小精靈村落 論壇

標題: [童年回憶]數碼暴龍機03 [打印本頁]

作者: andy97228    時間: 17/7/2010 06:15 PM
標題: [童年回憶]數碼暴龍機03
近日攞番部數碼暴龍機03出黎玩,一開始好順利,好快手就過左幾關,
但過左古樂獸(唔記得係5係禁叫)俾01進化咭(=進個張咭)之後,
就成日過唔到關,因為成日都進唔到
D大佬隻隻都要進完全體先打到,我3日整係進過2次...
我有陣連D兵仔都打唔過...
雖然我都記得以前都係好難進,但係3日整係進過2次真係...
我記得好似細個時,攞左張01進化咭後,過多一排就會好順利,但已經3日了...

各位仲記唔記得玩數碼暴龍機03個時有冇咩特別技巧?例如點用刷咭先可以提高進化既成功率等等...
一齊分享下~

PS:我部機個下制(ok制)以前俾我狂禁,E家變到好鬆,遇到小妖獸一定走唔到...
作者: Piebaby-)    時間: 17/7/2010 06:19 PM
次次打到野豬獸就要去番第一關(bye)
作者: andy97228    時間: 17/7/2010 06:24 PM
次次打到野豬獸就要去番第一關(bye)
小星★ 發表於 17/7/2010 06:19 PM

E家打到個大佬好似隻牛E到

以前打爆過機ga,有小妖獸用
但係無電...

BTW巴打有冇咩秘訣關於E部機?
作者: PtF`Messi    時間: 17/7/2010 07:39 PM
我玩04機[sosad]
作者: fortexe2    時間: 17/7/2010 07:49 PM
不入流=.=我日文機......
作者: kenso    時間: 17/7/2010 07:52 PM
冇記錯03機進行要禁最低個制
禁個陣唔好太快,部機load唔切
大約一秒兩下左右就會易d成功(禁得好既有機會進化高過張卡既一級,姐係完全體會進到究極體
最煩係最後個關,小怪有時進到究極體都唔夠打-.-
作者: unlock-YM    時間: 17/7/2010 07:52 PM
我部03第三代次次打到final boss千年就會hang機...
作者: fortexe2    時間: 17/7/2010 07:56 PM
話說你們有冇儲 dm卡  藍綠色果d
作者: unlock-YM    時間: 17/7/2010 08:00 PM
話說你們有冇儲 dm卡  藍綠色果d
fortexe2 發表於 17/7/2010 07:56 PM
有...
幾年前有兩張金卡一堆閃,但係已經唔見晒。
作者: fortexe2    時間: 17/7/2010 08:02 PM
我都有金卡2張  ~e+係床下底....
作者: unlock-YM    時間: 17/7/2010 08:04 PM
我都有金卡2張  ~e+係床下底....
fortexe2 發表於 17/7/2010 08:02 PM
如果冇記錯的話我果兩張係六翅Satan Mode同最強果隻七大魔王。
作者: fortexe2    時間: 17/7/2010 08:11 PM
我係奧米加x 同 六翅Satan Mode同最強果隻七大魔王
作者: 熾.等天使    時間: 17/7/2010 08:22 PM
我只有兩張,奧米加和紅蓮騎士獸的另一個型態
作者: 大水魚    時間: 17/7/2010 08:27 PM
講起DM卡
我收藏左過300張
某十幾張係閃卡
不過e+睇都唔睇下lor /.\
作者: 烈焰火龍    時間: 17/7/2010 09:10 PM
我玩04機[sosad]
我係白金Fans 發表於 17/7/2010 07:39 PM

04代同志(握手
希望沒誤

ps.BTW是什麼…(毆打
作者: Mayuki~*    時間: 17/7/2010 09:16 PM
我只識得CHOK機
作者: unlock-YM    時間: 17/7/2010 09:16 PM
04代同志(握手
希望沒誤

ps.BTW是什麼…(毆打
烈焰火龍 發表於 17/7/2010 09:10 PM
Between (好似係)
作者: star12311231    時間: 17/7/2010 09:30 PM
04+1
部機唔見左,但係好令人懷念
作者: Mr.狼    時間: 17/7/2010 09:59 PM
btw好似係"By the way"先至真

只玩過第四代既路過~
作者: andy97228    時間: 17/7/2010 10:13 PM
冇記錯03機進行要禁最低個制
禁個陣唔好太快,部機load唔切
大約一秒兩下左右就會易d成功(禁得好既有機會進化高過張卡既一級,姐係完全體會進到究極體
最煩係最後個關,小怪有時進到究極體都唔夠打-.-
kenso 發表於 17/7/2010 07:52 PM

試下先,唔該曬~

原來禁多人都玩04
作者: unlock-YM    時間: 17/7/2010 10:50 PM
其實三代(定四代)03機都唔同玩法...
第三代玩屬性都幾創新,不過我部機硬係打final boss會hang
作者: 鴨    時間: 17/7/2010 11:04 PM
對我來說數碼暴龍機只有超機和元祖
作者: yin_yin1992    時間: 18/7/2010 03:13 AM
話說燕子以前有01   02  04 就是沒03...orz   最記得那時02機  自己發現對戰時上下輕搖6下就能做到最大威力攻擊(100)  那時要行路儲能量進化  常常不敢亂進化sosad   打小怪羸了也一樣有機會爆裝甲...以及要指定在打最終boss前打某boss要用戰鬥暴龍獸/鋼鐵加魯魯之後再在雙方死之前換上另一只  才能在之後開啟奧米加獸使用
作者: unlock-YM    時間: 18/7/2010 04:01 AM
話說燕子以前有01   02  04 就是沒03...orz   最記得那時02機  自己發現對戰時上下輕搖6下就能做到最大威力攻擊(100)  那時要行路儲能量進化  常常不敢亂進化sosad   打小怪羸了也一樣有機會爆裝甲...以及要指定在打 ...
yin_yin1992 發表於 18/7/2010 03:13 AM
果陣金甲龍個奇蹟裝甲超易爆...
想拎又麻煩,我當last resort
作者: yin_yin1992    時間: 18/7/2010 01:03 PM
果陣金甲龍個奇蹟裝甲超易爆...
想拎又麻煩,我當last resort
unlock-YM 發表於 18/7/2010 04:01 AM
所以基本上我是不用的  而且怕爆甲&怕無法儲到足夠能量進化的情況下遇小怪我多數避戰....  而且我還記得遇到特別事情有敵人出黎襲擊又無得打死佢地   被佢地打到就無左隻dm   同埋無記錯攻(4下) 系未必擋到佢地  (3下)先可以-x-
作者: 柳絮仙    時間: 18/7/2010 01:24 PM
所以基本上我是不用的  而且怕爆甲&怕無法儲到足夠能量進化的情況下遇小怪我多數避戰....  而且我還記得遇到特別事情有敵人出黎襲擊又無得打死佢地   被佢地打到就無左隻dm   同埋無記錯攻(4下) 系未必擋到佢地  (3下 ...
yin_yin1992 發表於 18/7/2010 01:03 PM

我記得02的暴龍機我玩了好久-V-
作者: 狗銳    時間: 18/7/2010 01:29 PM
我部野已經.....係洗衣機洗過開唔番
仲要係人地比卵做生日禮物....
作者: 咚咚卡比獸    時間: 20/7/2010 12:07 AM
我記得我玩果陣 我係用六合彩黎刷卡
作者: 海風仔    時間: 22/7/2010 09:24 PM
13# 熾.等天使
我得張真紅蓮[sosad]

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2