香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 肚皮鼓 是咩?? [打印本頁]

作者: stc98872    時間: 18/6/2010 12:03 PM
標題: 肚皮鼓 是咩??
肚皮鼓 是什麼作用??
[table=230][tr]
[td=1,1,110]いばる[/td][td]自吹自擂[/td][/tr][/table]いばる 又點用嫁呢
作者: lights    時間: 19/6/2010 02:29 PM
呢招真係肚皮鼓?

肚皮鼓   -自己 50% hp, 攻擊力升到 6 級

自吹自擂   整暈人, 不過人地攻擊力提高 (唔知一級定兩級)
作者: werewolf    時間: 19/6/2010 02:33 PM
肚皮鼓 是什麼作用??

いばる自吹自擂いばる 又點用嫁呢
stc98872 發表於 18-6-2010 12:03

肚皮鼓︰自己扣最大HP的1/2,攻擊等級提升至最大(+6) (餘下HP少於最大HP的1/2會失敗)
自吹自擂︰令對象攻擊提升兩個等級,但會混亂
作者: ho915    時間: 19/6/2010 02:36 PM
呢招真係肚皮鼓?

肚皮鼓   -自己 50% hp, 攻擊力升到 6 級

自吹自擂   整暈人, 不過人地攻擊力提高 (唔知一級定兩級)
lights 發表於 19/6/2010 02:29 PM

肚皮鼓只有一半或以下HP便不能使用
自吹自擂使人混亂,對方攻擊力提高 2 級
作用就是擾亂對手,提高攻擊力是為了對方混亂打中自己扣多一點
不過對方解除混亂後,攻擊力等級不會下降,直至被下降、清除或替換
但對手有解混亂果卅No.9果、特性自我中心的話,便只會使對方攻擊力提高 2 級
作者: Evan    時間: 19/6/2010 05:00 PM
4# cfh

對特攻手用呢招,
跟住用自我暗示

超過引
作者: kimwong31    時間: 19/6/2010 10:30 PM
肚皮鼓只有一半或以上便不能使用
自吹自擂使人混亂,對方攻擊力提高 2 級
作用就是擾亂對手,提高攻擊力是為了對方混亂打中自己扣多一點
不過對方解除混亂後,攻擊力等級不會下降,直至被下降、清除或替換
但對 ...
cfh 發表於 19/6/2010 02:36 PM

應是「血量只有一半或以下便不能使用」吧!
作者: EHO    時間: 19/6/2010 11:16 PM
肚皮鼓 用於把 物攻提升至極限 但礙於扣減自身50%hp 因此 較適合和替身配合 爭取強化機會
自吹 比較適合能進行雙重什至三重封鎖的精靈 如 迷感/混亂/麻痺/膽怯 這種四重封鎖戰術
而且能破解9號果 當然遇上 自我中心很雞肋
作者: Evan    時間: 20/6/2010 05:30 PM
噤我相信見到de自我中心既野都唔會用呢招

同埋都唔係禁實用姐

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2