香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 班吉拉問題 [打印本頁]

作者: 新手大老    時間: 12/3/2010 05:19 PM
標題: 班吉拉問題
請問班吉拉帶d咩 同學d咩技好阿 仲有..請問劍舞 e招有咩用
作者: jameschan1000    時間: 12/3/2010 05:23 PM
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... &extra=page%3D3
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=45999
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=6698
劍舞+2級攻
請把問題放在同帖中
作者: 膠紙xP    時間: 12/3/2010 10:57 PM
fd之間玩,玩下龍舞都唔錯@@
作者: 新手大老    時間: 12/3/2010 11:05 PM
甘你有咩好介紹 學咩技好阿
作者: 新手大老    時間: 12/3/2010 11:16 PM
報復 姐係邊招... 日文係...自己有得學 定係要出去學..?? 仲有..帶d咩好阿 想打塔用...爆左機la我
作者: 新手大老    時間: 12/3/2010 11:23 PM
報復..都得..甘帶d咩好阿  請問.
作者: CcHuN    時間: 12/3/2010 11:24 PM
報復..都得..甘帶d咩好阿  請問.
新手大老 發表於 12/3/2010 11:23 PM

tamhehe 咪寫左後制尾LOR.....
作者: 新手大老    時間: 12/3/2010 11:26 PM
後制尾 咩樣 日文係咩..請問..因為係日文 我唔知後制尾係咩
作者: larryyrral    時間: 12/3/2010 11:26 PM
如果妳用黎通關
地震 石刃 報復 逆鱗啦 哈哈

打到白銀山才有尤基拉捉,還需要用來過關=口=?
我認為逆鱗只適合龍系用..威力多60..
逆鱗以秒怪為緊,秒不了只會累自己....
----------------------------------------------------
我自己的配招可能不太好吧,玩防的--
努力值: MAX血 MAX+特防
道具: 剩飯
配招:
石刃 報復 沖浪 鋼壁
應該要改改了.
報復雖高攻,但打擊面有點爛
換入冰/火拳不錯
原本天真的我想雙防兼備才裝鋼壁
到30多場就完了,還是因為我其餘兩隻配合不太好呢..
斑斑有95特攻種不錯,才裝沖浪應付同系==...
作者: 新手大老    時間: 12/3/2010 11:32 PM
鋼壁  冰/火拳  偽邊學 剩飯係卡比果個? 有咩用??請問
作者: larryyrral    時間: 12/3/2010 11:32 PM
鋼壁  冰/火拳  偽邊學 剩飯係卡比果個? 有咩用??請問

你真是個問題先生==..
鋼壁只限於沙基拉時學
三色拳只限於斑斑學
這些都是教學招式,我之前回過地龍個貼,你應該知在哪學了
剩飯是

登錄/註冊後可看大圖

たべのこし        Leftovers        200円        100円        每回合完結時回復最大HP的1/16
こうこうのしっぽ Lagging Tail  後制攻擊

題外話C_chun都睇reborn嫁?"
tamhehe 發表於 12/3/2010 11:27 PM

不是打戰鬥塔/同人對戰才用吧==
否則=沒用,浪費了道具位置..
因為只作用於報復..
努力是+速的話=矛盾
沒速亦=矛盾.
甘姐係剩飯
仲有咩可以選擇阿你地覺得

盾的時候當然是剩飯或者回血果
攻的時候,速專/命玉較為常用
作者: 新手大老    時間: 12/3/2010 11:36 PM
甘姐係剩飯
仲有咩可以選擇阿你地覺得
作者: jameschan1000    時間: 12/3/2010 11:40 PM
班班+sd-sa-剩飯,咬碎,石刃,rest,sleep talk.252hp,144sd,114d亂配=.=
作者: 彩虹狙擊手    時間: 12/3/2010 11:40 PM
為用報復效果而用報復效果當然不好,還要配後攻尾是實在欠佳
直接修點速度改用狂咬更好,還可騰出道具的位置
作者: larryyrral    時間: 12/3/2010 11:49 PM
班班+sd-sa-剩飯,咬碎,石刃,rest,sleep talk.252hp,144sd,114d亂配=.=
jameschan1000 發表於 12/3/2010 11:40 PM

我認為努力除了加血,就應該只加防或者特防
否則,防不了什麼..
-----------------------------------------------------------------
另外呢,雖然報復/狂咬有屬修.
但只能打鬼/超
不如考慮更多打擊面的招式還好==''...
作者: 新手大老    時間: 12/3/2010 11:51 PM
我現在就係有狂咬 唔知換唔換個招好,.,
作者: 新手大老    時間: 12/3/2010 11:55 PM
地龍  / 美立c / 啟步龍
作者: 彩虹狙擊手    時間: 12/3/2010 11:56 PM
但只能打鬼/超
不如考慮更多打擊面的招式還好 ...
larryyrral 發表於 12/3/2010 23:49

這種說法是不正確的,一般情況下能打出最高威力的招式就是本系的技能
所以配招時應該以本系技能為優先,特別是攻擊手
然而再用其他的配招輔助本系打開盲點才是更有力的攻擊方法
作者: 新手大老    時間: 12/3/2010 11:57 PM
甘你認為學咩技好阿
作者: jameschan1000    時間: 12/3/2010 11:58 PM
我認為努力除了加血,就應該只加防或者特防
否則,防不了什麼..
-----------------------------------------------------------------
但只能打鬼/超
不如考慮更多打擊面的招式還好 ...
larryyrral 發表於 12/3/2010 23:49

無可能你連打7場,場場都可以比你黑到屬性,so我認為屬修招係最好選擇,
ps,難道遇到螳螂都唔換人?用火拳打?,,我會用埋海星,唔知得唔得
作者: 新手大老    時間: 13/3/2010 12:01 AM
甘你認為唔要e招要邊招好阿
作者: 新手大老    時間: 13/3/2010 12:04 AM
甘仲有2招?
作者: larryyrral    時間: 13/3/2010 12:18 AM
這種說法是不正確的,一般情況下能打出最高威力的招式就是本系的技能
所以配招時應該以本系技能為優先,特別是攻擊手
然而再用其他的配招輔助本系打開盲點才是更有力的攻擊方法
彩虹狙擊手 發表於 12/3/2010 11:56 PM

雖然有點不屑,但我都認同你的說法.
原想換入冰拳可抗一抗龍......................................................
無奈~_~"...
ps,難道遇到螳螂都唔換人?用火拳打?,,我會用埋海星,唔知得唔得

斑斑應該能擋下它一招蟲蛀/彈子拳吧...(難道會有劈瓦囧?)
但遇到他我當然會逃==
畢竟我prefer冰拳to火拳..
(但我之前鋼壁+石刃成功擊退npc的鋼螳螂)
現在還是用狂咬算==
作者: Angelfire    時間: 13/3/2010 12:25 AM
斑斑應該能擋下它一招蟲蛀/彈子拳吧...(難道會有劈瓦囧?)
但遇到他我當然會逃==
畢竟我prefer冰拳to火拳..
(但我之前鋼壁+石刃成功擊退npc的鋼螳螂)
現在還是用狂咬算==
larryyrral 發表於 13-3-2010 00:18

班吃不了螳螂蟲蛀就是
蠻力螳螂才多
作者: larryyrral    時間: 13/3/2010 12:39 AM
班吃不了螳螂蟲蛀就是
蠻力螳螂才多
Angelfire 發表於 13/3/2010 12:25 AM

你不提蠻力,我真的遺忘了呢-_-''..
沉默v__v"......
作者: roy007    時間: 13/3/2010 10:41 AM
如果照同屬性攻擊效能
斑吉拉 地惡屬
故建議用地系石刃
惡系睇妳配咩道具啦
如果你唔係同我一樣用後制尾 咁就用番狂咬
tamhehe 發表於 13/3/2010 12:02 AM

斑斑係惡唔係地惡
石刃係屬唔係地屬
作者: 膠紙xP    時間: 13/3/2010 05:19 PM
講d野好似好毒
作者: ~K龍~    時間: 13/3/2010 05:25 PM
如果妳用黎通關
地震 石刃 報復 逆鱗啦 哈哈
tamhehe 發表於 12/3/2010 11:08 PM

報復?逆鱗??你知道自己在說啥...
報復不如咬碎(狂咬),逆鱗完全沒用,還不如冰拳冰光
道具可以試試專愛頭巾,物工再*1.5後的斑斑...

所以配後制幾好

你的意思是...後攻尾?我不認為有用,反而大大削弱了班班的破盾力,更何況報復是後制的,根本不需要後攻尾,而且報復不如狂咬

fd之間玩,玩下龍舞都唔錯@@

龍舞班班不是"唔錯",是大好,大好,大好
打到白銀山才有尤基拉捉,還需要用來過關=口=?
我認為逆鱗只適合龍系用..威力多60..
逆鱗以秒怪為緊,秒不了只會累自己....
----------------------------------------------------
我自己的配招可能不太好吧,玩 ...
larryyrral 發表於 12/3/2010 11:26 PM

特盾班班無誤,風沙中岩系特防*1.5
鐵壁?就算鐵壁了又能堐得起近身拳?
衝浪?還要不修SA?衝浪打擊面不大,來個冰光打龍還好點

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2