香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 新作新pm...未確定是否真實(多數係假) [打印本頁]

作者: 寵物小精靈大師    時間: 13/2/2010 07:00 PM
標題: 新作新pm...未確定是否真實(多數係假)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

http://i962.photobucket.com/albums/ae103/liangziqi124/PokemonPalace/5.png
http://i962.photobucket.com/albums/ae103/liangziqi124/PokemonPalace/6.png
http://i962.photobucket.com/albums/ae103/liangziqi124/PokemonPalace/7.png
http://i962.photobucket.com/albums/ae103/liangziqi124/PokemonPalace/8.png
http://i962.photobucket.com/albums/ae103/liangziqi124/PokemonPalace/9.png
http://i962.photobucket.com/albums/ae103/liangziqi124/PokemonPalace/10.png

以上如果真係新作pm你地點睇尼
伊貝多左4種進化(第8.png)

作者: EC_IsChY    時間: 13/2/2010 07:07 PM

我惗應該係.....
以水主黎講,多數一開始可愛之後勁樣衰
好似見唔到新的狐狸仔
所以一定係假的,昆我唔到既(拖
---------------------------------------------------------------
大岩蛇唔係石系咩?點解變左石+地,愈睇愈假
作者: kwok5312    時間: 13/2/2010 07:17 PM
一定是假的..
都沒有上個星期發表個隻..
作者: 熾.等天使    時間: 13/2/2010 07:28 PM

沒有Z,而牠的NO. 也應該不會出現在那些神獸(我想是吧?)的後面
所以應該是假的
不過我覺得這次算是疑似CASES 中的像樣的一次
P.S. 為何好像有很多水和冰系
作者: EC_IsChY    時間: 13/2/2010 07:31 PM

作者對樹龜好似特別鍾意,有幾隻同樹龜造型相似的pm
大部分新的都係用old的pm做藍本(細心留意佢地既特點就知

z的no.應該同路卡差唔多位
作者: Angelfire    時間: 13/2/2010 07:43 PM
大岩蛇唔係石系咩?點解變左石+地,愈睇愈假
wongken0000 發表於 13-2-2010 19:07

http://pokemon.aucy.com/nds/pokemon.php?n=95
請補充一下基本知識
作者: EC_IsChY    時間: 13/2/2010 08:48 PM
http://pokemon.aucy.com/nds/pokemon.php?n=95
請補充一下基本知識
Angelfire 發表於 13/2/2010 07:43 PM

我唯一一次使用在綠版(不是葉綠),在新版少看圖鑑,所以不知道...
我一直以為大岩蛇係石係-.-
作者: him35    時間: 13/2/2010 08:56 PM
根本是在外國網找的,如雪拉比網的論壇
因為我看過
這些人很有創意
作者: henrychancsh    時間: 13/2/2010 09:05 PM
雖然好假,但有幾隻真係設計得ok
作者: 梓    時間: 13/2/2010 10:05 PM

光是看到新主寵就覺得是假
再看的就是舊有無法進化精靈全有進化可言時就明白是不可能
再者沒可能在一個版本中,未完成表關時就突破200圖鑑
儘管老任設計再少也好,也不會強行將舊有精靈姿態改包裝再套上新精靈上
最後,神獸太少,與老任近年的風格差得遠
綜合這幾點,偽圖原作者應該感到自己可笑之處了
作者: 天一    時間: 13/2/2010 10:13 PM

在任天堂2010财年第3季财报发表会上由社长岩田聪先生公布了《口袋妖怪》系列的全新作品将在2010年内登陆NDS,目前这款《口袋妖怪》完全新作还在开发中。《口袋妖怪》系列自1996年第一部发售至今在全世界的销量已经突破一亿三千万本。
  而本次公开的《口袋妖怪》完全新作除了拢括到目前为止最全最多的口袋妖怪外还会加入大量的新口袋妖怪,全新的剧情和全新的要素,结合NDS双屏、触摸等特点,并充分利用WiFi通信等功能,带给玩家一个全新的《口袋妖怪》冒险体验。
  目前官方公布的关于《口袋妖怪》完全新作的信息如下:
  游戏标题:未定
  开发商:Pokemon
  发行商:Nintendo
  发售日期:未定
  零售价格:未定
  游戏类型:角色扮演类
  对应机种:NDS

任天堂社長岩田聰于決算說明會上宣布將在2010年內發售“口袋妖怪”系列最新作。如今這款新作的詳細情報將會在2月15日發售的日版漫畫雜誌“コロコロコミックス ”的最新號上刊登,為了給這個情報預熱,該刊物還放出了繪有最新口袋妖怪剪影的預告,請各位玩家一定不要錯過電玩巴士NDS中文網的最新報道。

登錄/註冊後可看大圖

沒有這隻所以是假的

以上轉至電玩巴士~
作者: ~夏天仔~    時間: 13/2/2010 10:24 PM
在任天堂2010财年第3季财报发表会上由社长岩田聪先生公布了《口袋妖怪》系列的全新作品将在2010年内登陆NDS,目前这款《口袋妖怪》完全新作$ ...
天一 發表於 13/2/2010 10:13 PM

https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=68315&extra=&page=1
這裏已post是真的
作者: 天一    時間: 13/2/2010 10:29 PM
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=68315&extra=&page=1
這裏已post是真的
slsps 發表於 13/2/2010 10:24 PM

係喎- -
作者: 路比    時間: 13/2/2010 11:42 PM
我唯一一次使用在綠版(不是葉綠),在新版少看圖鑑,所以不知道...
我一直以為大岩蛇係石係-.-
wongken0000 發表於 13/2/2010 08:48 PM

附帶一提,大鋼蛇有鋼+地系,但係上圖寫石+地系,應該假。
一開始都幾開心,但係愈睇愈假T-T

好想係真啊!!!希望官方可以參考下...

8樓你有冇網址啊?
作者: him35    時間: 14/2/2010 01:03 AM
附帶一提,大鋼蛇有鋼+地系,但係上圖寫石+地系,應該假。
一開始都幾開心,但係愈睇愈假T-T

好想係真啊!!!希望官方可以參考下...

8樓你有冇網址啊?
征服者乂路比 發表於 13/2/2010 11:42 PM

http://www.serebiiforums.com/forumdisplay.php?f=71
英文網
由沒有「Sticky」的字開始看
作者: ice    時間: 14/2/2010 01:45 AM
看到太陽珊瑚和紅唇娃的進化我笑了
雖然明知是假的
但我蠻喜歡看這些創作
作者: zhcv    時間: 14/2/2010 03:23 AM
我覺得煤炭龜同飯匙蛇final幾好睇
作者: yat    時間: 14/2/2010 05:16 AM
哇下..見到背背龍有進化
想必又係熱門精靈之一了
作者: orange    時間: 14/2/2010 05:17 AM

其實火龜進化還不錯
只可惜是假的
作者: 白龍    時間: 14/2/2010 10:52 AM
鋼鳥和飯匙其實還可以的
始終我一開始唔識玩 以為飯匙有進化....
對於 龍+草  龍+火 .. 沒有意見.
作者: raychan2580    時間: 14/2/2010 01:56 PM
好假
and
類似太陽珊瑚進化的怪= =
作者: 闇風    時間: 14/2/2010 05:26 PM
連Game名/封面神獸都未知就話有哂全精靈?

fake
作者: 路比    時間: 16/2/2010 04:10 PM
好假
and
類似太陽珊瑚進化的怪= =
raychan2580 發表於 14/2/2010 01:56 PM

同感,同感……
好多精靈既進化感覺上都只係變肥曬。(特別係愛心魚同沼王!!!!!)
作者: ~夏天仔~    時間: 16/2/2010 04:29 PM
我真的忍唔到心佢地整到d精靈...

背背龍和紅唇蛙的進化...

鋼鳥和熱帶龍的退化...

神柱的異型...
作者: Pokever    時間: 16/2/2010 04:36 PM
有邊個信係真?????
作者: ~夏天仔~    時間: 16/2/2010 05:05 PM
有邊個信係真?????
pein 發表於 16/2/2010 04:36 PM

我覺得應該冇人信lor

正如jasonho1994 大說,game名加封面神獸都冇,好難說服人+真的個兩隻都冇係度出現....
作者: 羊咩    時間: 17/2/2010 06:49 PM
太陽珊瑚變了草泥馬
作者: mk311111    時間: 20/2/2010 05:26 PM
小岩蛇 紅火蟻 大火龜 雪人BB 大鋼鳥 鋼鏡子 大飯匙蛇 蜂王 櫻桃公主 北極熊 肥紅唇蛙

個人覺得幾得意
作者: agony_819    時間: 20/2/2010 06:17 PM
忽然覺得我地transgene D人整D圖好靚...
作者: gooddestiny    時間: 20/2/2010 10:52 PM
草苗龜,向美喵,水躍魚好難信是新的三主
作者: -全-    時間: 5/3/2010 06:19 PM
發現大岩蟲一大條 囧
作者: 天一    時間: 6/3/2010 05:46 PM
草苗龜,向美喵,水躍魚好難信是新的三主
gooddestiny 發表於 20/2/2010 10:52 PM

草苗龜

登錄/註冊後可看大圖
向美喵

登錄/註冊後可看大圖
水躍魚

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

似就係似不過係唔同既
作者: 小Q    時間: 6/3/2010 06:11 PM
天一 發表於 6/3/2010 05:46 PM

圖?
100%假
作者: xdboy    時間: 29/3/2010 01:15 PM
點解無幽靈系伊貝嘅?
作者: 笨小成    時間: 2/4/2010 06:21 PM
我想知呢d係咩黎-_-
無進化果d有進化
作者: 精靈初哥    時間: 6/4/2010 03:20 PM
為左惡搞而諗左咁多隻精靈
整果個都幾有心思BOR
作者: petit    時間: 25/4/2010 08:41 PM
有D 都做得唔錯
滿足下幻想空間都好~
作者: tommyer    時間: 26/4/2010 01:37 PM
雖然好假,但有幾隻真係設計得ok
作者: winsonli    時間: 26/4/2010 06:47 PM
創意係有...
但如果新pm是那樣我可不太想玩...= ="
作者: legoman    時間: 26/4/2010 09:12 PM
d樣咁怪的囧.....
如果係真,我會好失望的說
作者: gavin77    時間: 27/4/2010 02:02 PM
應該假唔晒,估計係設計原型

而且大多數都已經出左,可能有部分Game Freak真係會採納
作者: 地龍先生= =    時間: 28/4/2010 11:29 PM
我覺得是假
這些pokemon和以前的完全是不同的,
我覺得作者不會畫這些樣衰
作者: terence110    時間: 2/5/2010 01:07 PM
多左好人型類~~
作者: 火岩鼠    時間: 2/5/2010 03:48 PM
睇落根本好唔順眼-_+
作者: 包包包包包    時間: 2/5/2010 06:54 PM
睇落根本好唔順眼-_+
火岩鼠 發表於 2/5/2010 03:48 PM

因為風格吾同-.-
所以我覺得有90%係假-.-
作者: 小肥豬峰    時間: 3/5/2010 10:28 PM
d 神獸 唔似神獸= =
作者: 包包包包包    時間: 3/5/2010 10:37 PM
只可以話係有創意,
而1定吾會係真-v-
作者: 竹刀審判者    時間: 7/5/2010 04:28 PM
失敗!!
被昆了

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2