香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 學電腦打字 [打印本頁]

作者: 卡斯    時間: 5/2/2010 10:46 AM
標題: 學電腦打字
你o地係點學打字o架?o係學校o既電腦堂學?自學?

我覺得1分鐘可以打超過60個英文生字o既打工仔係好犀利,
簡直唔駛望住個鍵盤o甘
作者: roy007    時間: 5/2/2010 04:01 PM
工多藝熟
你打得多就會快
作者: CK‧由基    時間: 5/2/2010 05:02 PM
我亦無他,唯手熟爾
作者: 熾.等天使    時間: 5/2/2010 05:10 PM
平日多練習
亦可使用某些FOR練打字的PROGRAMME
作者: 傻嘟    時間: 5/2/2010 05:35 PM
多玩msn 回村落的poz都有幫助
作者: Eypon    時間: 5/2/2010 05:52 PM

剛剛派電腦卷電腦打字全班第一的路過
沒記錯應該打中文個人最快記錄一分鐘50左右吧
那部份大約150字好像只用了2分多點就完成
目前世界記錄好像是53-54吧

打字嘛...真的= =打得多就會自自然然記住手感
作者: ~夏天仔~    時間: 5/2/2010 06:59 PM

打字嘛...真的= =打得多就會自自然然記 ...
∞-JUSTICE 發表於 5/2/2010 05:52 PM

佢講緊英文wo...
作者: 海風仔    時間: 5/2/2010 07:40 PM
我亦無他,唯手熟爾
szehiu 發表於 5/2/2010 05:02 PM

賣油翁 ._.

回題: 跟大大們大同小異,, 多打多練,, 打得多就熟啲字位
作者: 彩虹狙擊手    時間: 5/2/2010 08:03 PM
賣油翁 ._.

回題: 跟大大們大同小異,, 多打多練,, 打得多就熟啲字位
海風仔 發表於 5/2/2010 19:40

說賣油翁不如直接說熟能生巧吧
作者: rose~    時間: 5/2/2010 08:31 PM
佢講緊英文wo...
slsps 發表於 5/2/2010 06:59 PM

其實中英也是一樣的. 打得多就慣了
英文就更不用特別的去學啦~~
多用全十隻手指而不是專注在兩三隻吧
作者: Royal    時間: 5/2/2010 08:49 PM

打字嘛...真的= =打得多就會自自然然記 ...
∞-JUSTICE 發表於 5/2/2010 05:52 PM

很有興趣知道那150字是甚麼形式
如果是一篇文章, 我是比起"世界記錄"快一倍的說
作者: 卡斯    時間: 5/2/2010 11:27 PM
很有興趣知道那150字是甚麼形式
如果是一篇文章, 我是比起"世界記錄"快一倍的說
Royal 發表於 5/2/2010 08:49 PM

聽講係持續50分鐘以每分鐘150字o既速度......
作者: Royal    時間: 6/2/2010 08:41 PM
聽講係持續50分鐘以每分鐘150字o既速度......
卡斯 發表於 5/2/2010 11:27 PM

咁我做唔到
我以為樓上係講每分鐘打53-54字就係世界紀錄)
作者: E4    時間: 6/2/2010 08:52 PM
.....你地咁神既

我一分鐘200個字都得...我講中文..

我好廢....

亂打一通 10隻手指狂爆禁
hohoman728 發表於 6/2/2010 13:42

我絕對相信你講既野
否則邊夠快灌到全村落都系水、放到全村落都系毒?

我打字本來快左好多,不過近來缺乏練習(看帖不回貼)(轟
作者: Piebaby-)    時間: 6/2/2010 09:35 PM
上年考核
8分鐘939字.. 比1秒我就打到940..
全級第一
作者: 超級地龍    時間: 7/2/2010 02:45 AM
玩英文的ONLINE GAME
我介紹gunbound,但現在沒玩
作者: TobyTse99    時間: 10/2/2010 11:20 PM
Only answer posts in forums in English and pretend that you don't know how to type Chinese. (轟
作者: zhcv    時間: 14/2/2010 03:04 AM
話說九方反應太慢, 我想快d都唔得
作者: yin_yin1992    時間: 14/2/2010 11:54 AM
姐係咁..打字記錄係..佢出篇文比你打 唔係你自己亂打...
作者: agony_819    時間: 15/2/2010 02:54 PM
我都係靠上得村落多...[hug]

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2