香港寵物小精靈村落 論壇

標題: NO.350個隻獸點進化 [打印本頁]

作者: 2323    時間: 28/12/2004 11:23 PM
標題: NO.350個隻獸點進化
睇埋aucy啦!都係唔明"美"點解?
作者: 雞    時間: 29/12/2004 10:15 AM
即美麗度
作者: 2323    時間: 29/12/2004 11:22 AM
我都知美麗度...但係要點美法先進到化...我係咁比糖佢食.食到冇得食都仲係進唔到化喎
作者: cmstom    時間: 29/12/2004 11:27 AM
那便要生蛋或再捉個隻來喂...
可到http://aucy.com/pokemon/gba/fruit.php參考一下
作者: 2323    時間: 29/12/2004 11:32 AM
咁要食邊隻.果實至得架...成43種丫...
作者: cmstom    時間: 29/12/2004 11:41 AM
基本做糖果知識: 1.  2~4人中,不能有重複果實,否則會做出黑色糖果(最差的糖果)
2.  轉速越快,lv越高
3.  各項味道的Lv越高,相對的選美度加得越多
4.  一般而言,比例上加得一項選美度多而滑度低的糖果是好糖果
(因為糖果滑度=對精靈增加的飽度,當精靈飽度255便不能再吃糖果)

作者: 2323    時間: 29/12/2004 11:44 AM
咁邊隻果實最好.你覺得
作者: 2323    時間: 29/12/2004 11:48 AM
哦~了解啦/.thX
作者: cmstom    時間: 29/12/2004 12:03 PM
no.愈後愈好...
作者: 2323    時間: 29/12/2004 12:43 PM
哇!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!試左成半粒鍾啦!!!!都係進唔到!!!係咪只要其中一樣達到最高就可以進化架啦?
作者: cmstom    時間: 29/12/2004 12:54 PM
美麗度達到最高
作者: 班班    時間: 29/12/2004 06:05 PM
我成箱中有2條性格係溫順ge仲未進化
我又有問題la
1)有冇方法知道佢(即No 140)的美麗度ge方法?
2)點先知佢(即No 140)食+美麗度ge糖食飽未?

[ Last edited by 班班 on 2004-12-29 at 06:07 PM ]
作者: 貝貝☆    時間: 29/12/2004 07:24 PM
班班  在 2004-12-29 06:05 PM 發表:

我成箱中有2條性格係溫順ge仲未進化
我又有問題la
1)有冇方法知道佢(即No 140)的美麗度ge方法?
2)點先知佢(即No 140)食+美麗度ge糖食飽未?

1.好似無
2.好似食完之後隻精靈會有d星星around it~
作者: 2323    時間: 29/12/2004 08:28 PM
我終於知要點進化啦...

我進化既過程就係咁...

由始至終我都唔知乜野係美麗度,我剩係知點樣變靚d,

最初呢,我就以為要將個五樣野(即係你加靚個陣個5個項目)加到最滿

經過左大約3個鍾頭的試驗,我覺得係超難加齊晒五樣野

跟著我就覺得冇可能加爆晒,所以我睇返之前d POST睇下有冇人遇到LEE個問題
D Post就講到超難明又唔講埋點解,剩係話用No.7果實去配

突然間,靈光一閃,我發覺原來只需要加爆籃色個個項目,就進到化啦!!!

仲有個疑問,其實籃色項目個樣野係咪就係美麗度,如果係既話,咁其他項目個D既翻譯又係乜丫?

[ Last edited by 2323 on 2004-12-29 at 08:29 PM ]
作者: 班班    時間: 29/12/2004 10:50 PM
2323  在 2004-12-29 08:28 PM 發表:

我終於知要點進化啦...

我進化既過程就係咁...

由始至終我都唔知乜野係美麗度,我剩係知點樣變靚d,

最初呢,我就以為要將個五樣野(即係你加靚個陣個5個項目)加到最滿

經過左大約3個鍾頭的試驗,我覺 ...

首先,恭喜你!
其餘果4個應該係帥氣,可愛,聰明,魁梧
點先為之加爆?

[ Last edited by 班班 on 2004-12-30 at 12:08 PM ]
作者: kong    時間: 30/12/2004 04:51 PM
月石

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2