香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 小智有圓陸鯊? [打印本頁]

作者: jeremyyau    時間: 13/11/2009 06:49 PM
標題: 小智有圓陸鯊?
http://www.youtube.com/watch?v=vj14iCJm7hA
自己睇
作者: zz5201314    時間: 13/11/2009 06:58 PM
http://www.youtube.com/watch?v=vj14iCJm7hA
自己睇
jeremyyau 發表於 13/11/2009 06:49 PM

無錯,佢遲D會捉左隻圓陸鯊(期待~)
小智終於有龍系了T^T
作者: 金仔    時間: 13/11/2009 06:59 PM
我諗未必,因為從小鋸鱷的眼鏡男中證明小智已經對圓陸鯊無緣了
作者: zz5201314    時間: 13/11/2009 07:00 PM
我諗未必,因為從小鋸鱷的眼鏡男中證明小智已經對圓陸鯊無緣了
杏加橙 發表於 13/11/2009 06:59 PM

一些外國網站已證實了?

不懂英文-_-/.

請看下面

Satoshi's newly-captured Fukamaru with his Emperte.

如果小智係收服左o既話天蠍王應該要離隊了...
作者: elvis    時間: 13/11/2009 08:05 PM

像之前類似情況的,小霞的太陽珊瑚,小次郎的風鈴鈴,
只要想得到的手的話反而是意味著之後的可能性www

感覺上天蝎王會跟air battle master修練,
像雙尾怪手去玩乒乓球...

反正「離隊」這事會發生都算必然的了...不奇怪

嘛,那麼小智終於可以真真正正的得到600種的原形了?!
作者: [UP]Zero    時間: 13/11/2009 08:54 PM
如果小智有迷你龍我仲開心
講真迷你龍係第一代已經有
但係係動畫版根本就極之少見到
hohoman728 發表於 13/11/2009 08:42 PM

哈古龍的某集被ban掉會是迷你龍一族罕有的關鍵嗎...
作者: 金仔    時間: 13/11/2009 10:18 PM
咁果隻皇帝企鵝又係咪野生的,如果小智捉埋就勁正喇,再捉埋圓陸鯊和路卡,我相信收視勁爆
作者: zz5201314    時間: 13/11/2009 10:25 PM
咁果隻皇帝企鵝又係咪野生的,如果小智捉埋就勁正喇,再捉埋圓陸鯊和路卡,我相信收視勁爆
杏加橙 發表於 13/11/2009 10:18 PM
隻企鵝係阿順的=.=係阿順第1隻 pm,咁係勁啦
作者: 熾.等天使    時間: 13/11/2009 10:46 PM
小智會唔會比佢進化做鯊猛龍都係一個問題
而且我本身幾鍾意小智隻天蝎王,真係離隊就有d可惜
仲有唔該...噴火龍同我出番黎
作者: elvis    時間: 13/11/2009 10:49 PM
噴火龍有得修練之餘仲有女溝,邊有咁易返大隊www
作者: dannyho    時間: 13/11/2009 11:26 PM
小智點會捉龍系?
找覺得只係電視台的cut片技巧騙觀眾而已。
作者: 熾.等天使    時間: 13/11/2009 11:36 PM
噴火龍有得修練之餘仲有女溝,邊有咁易返大隊www
elvis 發表於 13/11/2009 10:49 PM

可以像戰鬥領域時,出一出
作者: dannyho    時間: 13/11/2009 11:38 PM
暫時最強算是隻鳥了
作者: 333533535333    時間: 14/11/2009 08:46 PM
學飛的天蠍好得意
但係俾左邊個
(火爆猴先音工.收復左>>>無收復過咁...)

小智收果隻第幾形態
p.s.噴火龍話唔定生埋仔!彩你都傻,臭緊仔要我歸隊...(同巴他蝶一樣-v-"")
小智果幾隻
通常得1隻最終形態(水火草3主)
一係中間
而隻雀仔一定最終形態(大比鳥...快d打隻魔雀去純白鎮搵人收復...好掛住你)
作者: 路人a    時間: 14/11/2009 10:14 PM
學飛的天蠍好得意
但係俾左邊個
(火爆猴先音工.收復左>>>無收復過咁...)

小智收果隻第幾形態
p.s.噴火龍話唔定生埋仔!彩你都傻,臭緊仔要我歸隊...(同巴他蝶一樣-v-"")
小智果幾隻
通常得1隻最終形態(水火草3...
333533535333 發表於 14/11/2009 08:46 PM

金銀三主沒有.............
作者: ING    時間: 14/11/2009 10:23 PM

感覺就是動畫組最初給小智的噴火龍能力開大了,幽禁(?)山谷。

再捉多隻龍又怎麼?小智在石英不是妻妾成群(?)的嗎

再感覺就是小智在和真司的戰鬥中爛上加爛而要強化。

矛盾的是我不想天魔蠍走-______-那龍寶寶給我鎖在研究所。

這愛哭蠍太可愛了,和冠軍撞精靈也不好
----------------------------------------------

真或假我要等字幕出再睇-__________-
作者: zz5201314    時間: 14/11/2009 10:33 PM
感覺就是動畫組最初給小智的噴火龍能力開大了,幽禁(?)山谷。

再捉多隻龍又怎麼?小智在石英不是妻妾成群(?)的嗎

再感覺就是小智在和真司的戰鬥中爛上加爛而要強化。

矛盾的是我不想天魔蠍走-______-那龍寶寶 ...
零影ZeR0 發表於 14/11/2009 10:23 PM

超蠍王開始勁,吾想佢走,我想天蠍王留在大木那裡

要靠隻鯊魚龍嬴真司0..0
作者: kkk777567    時間: 15/11/2009 01:59 AM

zz5201314 發表於 14/11/2009 10:33 PM

是心理戰術
因為真司曾經敗在冠軍隻烈咬陸鯊手上
又見過真司和神代時被迫急的模樣
發現真司最大的缺點就是心理陰影
所以要搵一D打敗過的精靈黎嚇真司
遲D小智會去偷三神柱的
作者: ING    時間: 15/11/2009 09:43 AM

zz5201314 發表於 14/11/2009 10:33 PM

贏真司絕對要用小火猴(?)

超蠍王?
作者: ken188    時間: 15/11/2009 09:49 AM
我認為隻圓陸鯊應該係4眼仔的,
不排除佢後期出返的原因!!!
作者: elvis    時間: 15/11/2009 10:30 AM
是心理戰術
因為真司曾經敗在冠軍隻烈咬陸鯊手上
又見過真司和神代時被迫急的模樣
發現真司最大的缺點就是心理陰影
所以要搵一D打敗過的精靈黎嚇真司
遲D小智會去偷三神柱的
kkk777567 發表於 15/11/2009 01:59 AM

真司強調既係個體同地獄式訓練,某程度上都係反映緊好多玩家既心態
種族上既能力其實都唔重要
再講以小智性格唔會咁玩,加上以佢能力同冠軍比相信差成截
作者: qcchiao    時間: 15/11/2009 12:57 PM
基本上確定左個圓陸鯊係小智收
日本賣周邊產品的網站描述度都寫"年末將會成
作者: zz5201314    時間: 15/11/2009 01:09 PM

[quote]基本上確定左個圓陸鯊係小智收
作者: ~夏天仔~    時間: 15/11/2009 07:14 PM
[quote]基本上確定左個圓陸鯊係小智收
作者: 池佐島野香    時間: 15/11/2009 07:17 PM
那麼小智會變得更強w0w
作者: zz5201314    時間: 15/11/2009 07:24 PM
對不起,圓陸鯊是被4眼哥哥捉的,我看了那集了!
slsps 發表於 15/11/2009 07:14 PM

吾該你睇番5樓講o既野啦=,='
作者: elvis    時間: 15/11/2009 08:25 PM
只係想講,呢個世界唔係只得一隻圓陸鯊...
作者: ING    時間: 15/11/2009 09:15 PM
嘛,那麼小智終於可以真真正正的得到600種的原形了?!
elvis 發表於 13/11/2009 08:05 PM

不解-____-他有「不完全」地得到600種嗎
作者: MegaLuca    時間: 15/11/2009 09:16 PM
零影ZeR0 發表於 15/11/2009 09:15 PM

城都時曾經有由基拉
作者: ING    時間: 15/11/2009 09:21 PM
城都時曾經有由基拉
pmyaha 發表於 15/11/2009 09:16 PM

這算嗎-______-?小智你別野放啊

總覺得他和強寵無緣
作者: zz5201314    時間: 15/11/2009 09:29 PM
這算嗎-______-?小智你別野放啊

總覺得他和強寵無緣
零影ZeR0 發表於 15/11/2009 09:21 PM

可能遲d有一集有一群鯊魚龍俾碼狃拉狃拉欺負,

小智的鯊魚龍進化了.....  趕走左碼狃拉佢地,因為驚碼狃拉佢地會再番黎,所以小智隻鯊魚留低左0.0     (大比鳥改篇)
作者: elvis    時間: 15/11/2009 09:45 PM
零影ZeR0 發表於 15/11/2009 09:15 PM

當年隻由基拉佢只係暫時帶住,並無收服過
作者: ING    時間: 16/11/2009 05:25 PM
可能遲d有一集有一群鯊魚龍俾碼狃拉和狃拉欺負,

小智的鯊魚龍進化了.....  趕走左碼狃拉佢地,因為驚碼狃拉佢地會再番黎,所以小智隻鯊魚留低左0.0     (大比鳥改篇)
zz5201314 發表於 15/11/2009 09:29 PM

好有想像力a_a

不過再出現這種情節動畫節就糟糕了…

由基拉那兒明白了
作者: qcchiao    時間: 19/11/2009 06:15 PM
可以給website我看看嗎?
-----------------------------
條片果到天蠍王哭....,係咪因為要走,所以佢哭?(我諗係)
zz5201314 發表於 15/11/2009 01:09 PM

http://store.shopping.yahoo.co.jp/mizota/100700793.html


歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2