香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 有d問題.... [打印本頁]

作者: pc9_940421    時間: 1/11/2009 06:08 PM
標題: 有d問題....
1.d NPC成日都打電話黎,不過唔知佢地講咩,有時會見到dPM名/地方名,其實係有咩特別架?
2.純粹無聊假設性問題:
  如果我手上6隻全用k龍,大家配唔同的招(eg.一隻用火水雷飛,一隻龍地冰格,一隻普惡岩鋼,一隻其他<--純粹亂講 ),咁我隊的打擊面未好大囉
作者: raychan2580    時間: 1/11/2009 06:12 PM
6隻4招=要24招不同屬性
有那麼多屬性嗎...
作者: 寵物小精靈大師    時間: 1/11/2009 06:13 PM

1.有時d npc話自己遇到咩精靈,又話捉唔到(連npc都識吹水?)(冇用的,唔洗理)
但npc有時會叫你同佢打
想知幾時有得打
請參考
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=63977&extra=page%3D1
2.雖然打擊面係大,但遇上狃拉王就被秒哂了

作者: ken188    時間: 1/11/2009 06:44 PM
k龍雖然攻擊比較多選擇,不過速還是比較低的,不建議全隊k龍.
作者: pc9_940421    時間: 1/11/2009 08:47 PM

我諗有位的話我可能會用兩隻K龍,一來自己特別喜歡這pm,二來佢都唔算弱
低sp方面 加sp的性格再加sp努力能補救到嗎?

仲有一個問題,我難得有隻會飛天轟天雷的比卡超,本來都諗住用佢,但係操操下又覺得好似雷神比卡有用d,
而家諗緊組隊用水主,比卡/雷e,奉神犬/火主/噴火龍,k龍,k龍,未決定(冒險時放工具寵,通關用的唔知邊隻好,有諗過由白金傳隻草e過黎.不過又好似冇咩用...)

請大家比比意見.
作者: 長門akira    時間: 1/11/2009 09:17 PM
我諗有位的話我可能會用兩隻K龍,一來自己特別喜歡這pm,二來佢都唔算弱
低sp方面 加sp的性格再加sp努力能補救到嗎?

仲有一個問題,我難得有隻會飛天轟天雷的比卡超,本來都諗住用佢,但係操操下又覺得好似雷神比卡有 ...
pc9_940421 發表於 1/11/2009 08:47 PM

瑪狃速高K龍成截,唔神速邊夠人快(速專例外
比卡超個人不建議天雷
作者: 333533535333    時間: 1/11/2009 09:33 PM
k龍撞冰屬的話
可以收工

建議玩物攻
特攻較難玩
用心之鱗學回火拳雷拳個人覺得夠用
作者: 長門akira    時間: 1/11/2009 09:36 PM
k龍撞冰屬的話
可以收工

建議玩物攻
特攻較難玩
用心之鱗學回火拳雷拳個人覺得夠用
333533535333 發表於 1/11/2009 09:33 PM

說話就唔可以咁講,見冰你唔會出佢,出得佢多數跳舞,MAX速跳完一次快過冇速專MAX+速瑪狃......
作者: pc9_940421    時間: 1/11/2009 10:43 PM
咁大家覺得比卡,雷E同奉神,火主,噴火龍揀邊兩隻好?
作者: Eypon    時間: 2/11/2009 02:43 AM
說話就唔可以咁講,見冰你唔會出佢,出得佢多數跳舞,MAX速跳完一次快過冇速專MAX+速瑪狃......
長門akira 發表於 1/11/2009 09:36 PM

你忘了瑪狃拉的攻專冰飛的恐怖了
作者: pc9_940421    時間: 2/11/2009 05:22 PM
咁邊個可以答我用比卡定雷E,奉神,火主,噴火龍又要邊隻好?
同埋比卡要飛天係唔係冇咩用?用雷神好D嗎?

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2