香港寵物小精靈村落 論壇

標題: [急問]街機連線選項問題 [打印本頁]

作者: chiko    時間: 19/10/2009 12:47 PM
標題: [急問]街機連線選項問題
我想問  PC中心二樓右上既街機連線每個選項代表咩?
我知第一頁 (對話後出現既第一次選項)
係   雙人
      4人
      介紹
      取消

但係之後 佢再出 __  __
        |__||__|
         __  __
        |__||__|
             __
            |__| 我就唔知咩黎

仲有跟住會再出7個選項   完全不明
         __  __
        |__||__|
         __  __
        |__||__|
         __  __
        |__||__|
             __
            |__| 

有冇好心人可以話我聽佢地全部代表咩... 過幾日要同fd對打
作者: Eypon    時間: 19/10/2009 05:19 PM
如果係wifi對戰的話,應該係去b1中間果個npc先岩
近距離連機對戰,果d框係俾你/俾人睇目前有咩人進行緊呢個動作(顯示id)
或者咁講,例如係我開房既,ser第1個id就係自己,之後其他人見到個id想入既就會加入間房,之後就可以按照設定既對戰條件黎打
作者: chiko    時間: 19/10/2009 11:34 PM
如果係wifi對戰的話,應該係去b1中間果個npc先岩
∞-JUSTICE 發表於 19/10/2009 05:19 PM

登錄/註冊後可看大圖

先生唔該唔好off-topic 睇清楚我問咩好唔好?  咩都唔睇就回文係想灌水? 無端端講wifi? 0分重作

近距離連機對戰,果d框係俾你/俾人睇目前有咩人進行緊呢個動作(顯示id)
或者咁講,例如係我開房既,ser第1個id就係自己,之後其他人見到個id想入既就會加入間房,之後就可 ...
∞-JUSTICE 發表於 19/10/2009 05:19 PM

你講緊果個咩顯示ID  非常唔好意思
係set哂所有野先會顯示出黎
我問題而家就係問 set野果D選項代表咩
見到一堆數字 係人都知係ID黎啦...
定係你想講同個護士一講野 出黎果D就係ID...? 乜鬼setting都無就直入對戰房...?
作者: .寵物迷    時間: 19/10/2009 11:46 PM
我記得第1個好似對戰~
作者: LSM224556    時間: 20/10/2009 05:40 PM
我記得有一個係可以同人換一隻黎打...
作者: chiko    時間: 21/10/2009 01:18 AM
搵人幫幫手好嗎
作者: 消月    時間: 21/10/2009 01:30 AM
識少少= =
點住先吧
先講第一part
「普通對戰」「雙人對戰」
「交換一隻精靈既對戰」 「大家都係50LV既對戰」

第二part左上第一個係無任何限制
另一個係同第一part個雙打一樣
另外個d我就真係唔知
但係有兩個係限制三隻精靈
作者: chiko    時間: 21/10/2009 09:34 PM
識少少= =
點住先吧
先講第一part
「普通對戰」「雙人對戰」
「交換一隻精靈既對戰」 「大家都係50LV既對戰」

第二part左上第一個係無任何限制
另一個係同第一part個雙打一樣
另外個d我就真係唔知
但係有兩 ...
消月 發表於 21/10/2009 01:30 AM

你係我恩人 唔該哂
如果唔係得一堆日文 又睇唔明 真係唔知點算好
作者: 蜥蝪王    時間: 21/10/2009 10:20 PM
先生唔該唔好off-topic 睇清楚我問咩好唔好?  咩都唔睇就回文係想灌水? 無端端講wifi? 0分重作

你講緊果個咩顯示ID  非常唔好意思
係set哂所有野先會顯示出黎
我問題而家就係問 set野果D選項代表咩
見到一 ...
chiko 發表於 19/10/2009 11:34 PM

睇來樓主真係欠缺左d禮貌(離題打飛

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2