香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 本人捉炎肯 雷公的方法~ [打印本頁]

作者: rkwanho    時間: 17/9/2009 06:44 PM
標題: 本人捉炎肯 雷公的方法~

1隻有邪惡眼神的鬼c通 45lv
1隻有でんじは的精靈
40lv
1隻有みねうち的精靈 45lv up

遇炎肯 雷公的方法
本人採用飛天到捉金鳥果1個pc 見近左單車去 (路38,42,37,36)  太遠則重做

捉炎肯 雷公的方法
用鬼c通用邪惡眼神唔俾佢走 再慢慢用 舔
(したでなめる)<<<最好中埋麻痺 有30% 可做小1步 打到佢仲有黃/紅血就走
轉1隻有でんじは的精靈(麻痺)
再遇多佢1次 出でんじは  之前可試捉/走

轉1隻有みねうち的精靈
出みねうち 現在它們只有1hp同中麻痺
可捉/走

我用走.因為我用
クイックボールQuick Ball1000円500円戰鬥開始即時使用會較好的精靈球?.?
lee個ball捉
1次成功

唔中意的人可用邪惡眼神再用1200 ball捉(因為麻痺左 佢小左機會出狗叫)

這是本人捉炎肯 雷公的方法 不喜密插- -

作者: summy20032002    時間: 17/9/2009 06:46 PM
try it now .........
作者: x豐]]    時間: 17/9/2009 06:53 PM
本人係月e>>黑眼接力+巨蘑>>抱子背打
反正就2隻都有愛就用左
作者: rheeroyuy    時間: 18/9/2009 03:23 AM
其實用飛既方法會慢,我有個我覺得快少少就係去37同36既交界係咁行,因為你一過區佢就轉位,咁轉到同佢同地點就得,如果你發覺佢淨係留係一個位就去35同36中間loop返頭先既野,我一日最高撞左10次(全日撞)
作者: a3a3311o    時間: 20/9/2009 10:36 PM
其實捕獲率係?.?即係幾多?
作者: psyduck26    時間: 20/9/2009 10:49 PM
我都係用呢個方法捉,呢個容易掌握且效率高
其實喺每一個版個地圖都會有個咁嘅位比你咁捉架
作者: 五雷神龍    時間: 20/9/2009 10:49 PM
用電磁波還不如用蘑菇孢子/鬼斯通催眠,捕獲機率更高

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2