香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 香港動漫電玩節2009 中川翔子來港 [打印本頁]

作者: 251386    時間: 16/7/2009 04:28 AM
標題: 香港動漫電玩節2009 中川翔子來港
中川翔子對香港的處女表演相當期待,近日她在網誌上不時透露興奮心情,趁出發前,翔子為日本雜誌拍攝寫真,走入童話世界。
於香港會議展覽中心舉行的「香港動漫電玩節2009」,請來「blog之女王」中川翔子、下川美娜及SCANDAL輪流開唱,翔子對是次演出十分期待,每天也在blog上倒數首次的香港騷。
日本漫畫雜誌《Young Magazine》為慶祝創刊廿九周年,新一期邀得翔子擔任封面人物,她更換上多款既性感又可愛的造型拍攝內頁寫真,而今次的主題以童話世界作藍本,秉承她的cosplay精神。
唱動畫主題曲昨日,翔子偕北乃綺出席最新電影版《寵物小精靈》的試映會,翔子除為當中角色配音外,更會包辦唱主題曲《心之天線》,單曲安排在下周推出,翔子屆時將會在香港騷上獻唱這首新歌。
另一方面,SCANDAL前日出席於橫濱舉行的「HOT STUFF30周年紀念音樂會」,同場的當紅組合Perfume拉攏木村Kaela載歌載舞。
作者: 251386    時間: 16/7/2009 04:35 AM
動漫節一年比一年差,但今年有中川翔子(平時做pokemon sunday果個),我一定去聽下佢隻歌!^^

唔知大家又會唔會去聽下佢隻歌呢?
作者: Eypon    時間: 16/7/2009 03:24 PM
已經收到不少情報:
8月1日星期六會展將會出現為數接近300人既翔子親衛隊到場
外加粉絲+旁觀者,估計開場人數高達1000
作者: 全力兔    時間: 16/7/2009 05:37 PM
好想去呀...但我8月1日唔得閒T^T
作者: ★`′.稚气    時間: 16/7/2009 06:05 PM
我想伊藤由奈黎多啲-_-
作者: 拉麵仔    時間: 16/7/2009 07:06 PM
作者: elvis    時間: 16/7/2009 07:06 PM
本來預左8月1號去,正好...
作者: 251386    時間: 16/7/2009 08:06 PM

6# 拉麵仔
http://www.youtube.com/results?search_query=%E3%83%9D%E3%82%B1%E3%83%A2%E3%83%B3%E3%82%B5%E3%83%B3%E3%83%87%E3%83%BC+%E3%82%B2%E3%83%BC%E3%83%A0%E3%82%A2%E3%83%AA%E3%83%BC%E3%83%8A&search_type=&aq=f

冇see過pm sunday ma上youtube see see。(註佢玩DP已經 600小時la勁!!)
作者: 梓    時間: 16/7/2009 08:07 PM
點解8月1學校要搞埋D咩升學指南/.\
作者: 拉麵仔    時間: 16/7/2009 09:21 PM
作者: 梓    時間: 17/7/2009 12:05 AM
有see過pm sunday ma上youtube see see。(註佢玩DP已經 600小時la勁!!)
251386 發表於 16/7/2009 20:06

假若玩既時間好耐就可以代表一個人勁唔勁既話
咁D人買二手帶唔會睇精靈,就只會睇時間
作者: Eypon    時間: 17/7/2009 03:59 AM
6# 拉麵仔  
http://www.youtube.com/results?search_query=%E3%83%9D%E3%82%B1%E3%83%A2%E3%83%B3%E3%82%B5%E3%83%B3%E3%83%87%E3%83%BC+%E3%82%B2%E3%83%BC%E3%83%A0%E3%82%A2%E3%83%AA%E3%83%BC%E3%83%8A&searc ...
251386 發表於 16/7/2009 08:06 PM
假若玩既時間好耐就可以代表一個人勁唔勁既話
咁D人買二手帶唔會睇精靈,就只會睇時間
冰火 發表於 17/7/2009 12:05 AM

話說我舊金版玩到999.59小時
這個又可以算勁嗎
10年前神蛋配爆炸拳+陽光+蛋炸彈+精念的廢人路過
作者: 251386    時間: 17/7/2009 04:40 AM
其實我係想話佢有禁多時間玩,好勁,我冇話佢玩得超勁。

估唔到咁都比人插 = =
作者: 小王子    時間: 17/7/2009 10:23 AM

251386 發表於 17/7/2009 04:40 AM

但你有話佢"勁"
作者: Eypon    時間: 17/7/2009 10:29 AM

251386 發表於 17/7/2009 04:40 AM

[quote]

但你有話佢"勁"
小王子 發表於 17/7/2009 10:23 AM

登錄/註冊後可看大圖
[/quote
字眼上只能話佢有耐性
作為一個多棲型藝人仲有咁多時間玩咁多個鐘
作者: a11122233    時間: 17/7/2009 10:51 AM
玩PM個畫面咁靚!?
http://www.youtube.com/watch?v=JXfTcz1NZKc&feature=related

係唔係nds玩架
作者: james1127331    時間: 17/7/2009 11:53 AM
15# ∞-JUSTICE
有個節目提過,翔子是個很晚才睡的人(除非第二日出外景)
作者: qkphoto    時間: 17/7/2009 01:13 PM
我還未決定哪一日去好...
看來頭兩日都會超多人... - -"
作者: james1127331    時間: 17/7/2009 03:49 PM
最慘的是8月1日沒空,不是的話就爬去看看了~
作者: o嘴人    時間: 17/7/2009 04:22 PM
我想問下佢係唔係只會去表演,然後離開嫁la?
作者: 251386    時間: 17/7/2009 08:08 PM
16# a11122233
用nds接到wii玩
作者: kwok5312    時間: 18/7/2009 12:03 AM
這個又可以算勁嗎
∞-JUSTICE 發表於 17/7/2009 03:59 AM

話說你可真強..999.59小時~~
你那時多少隻一百級呀~~
我最強好像也是金銀版~~不過也只是100左右ONLY
作者: Eypon    時間: 18/7/2009 12:26 AM
話說你可真強..999.59小時~~
你那時多少隻一百級呀~~
我最強好像也是金銀版~~不過也只是100左右ONLY
kwok5312 發表於 18/7/2009 12:03 AM

251+26隻文字全齊...
印象中好像很少100
作者: kwok5312    時間: 18/7/2009 12:29 AM
251+26隻文字全齊...
印象中好像很少100
∞-JUSTICE 發表於 18/7/2009 12:26 AM

金銀版有正常途徑捉151,251咩???
作者: 梓    時間: 18/7/2009 12:36 AM
kwok5312 發表於 18/7/2009 00:29

251去日本(茶
151就真的好像沒有
作者: Eypon    時間: 18/7/2009 01:01 AM
kwok5312 發表於 18/7/2009 12:29 AM
251去日本(茶
151就真的好像沒有
冰火 發表於 18/7/2009 12:36 AM

151是人家傳的
251是某水晶版可自行捕捉
作者: lhkleo    時間: 19/7/2009 10:23 AM
這個又可以算勁嗎
∞-JUSTICE 發表於 17/7/2009 03:59 AM

你都好好
我玩紅個時隻006係
搔+龍之怒+火焰漩渦+地裂
作者: lhkleo    時間: 19/7/2009 10:27 AM
我都係999.59小時

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2