香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 有2個特性的精靈問題 [打印本頁]

作者: 榮WinG    時間: 1/7/2009 03:31 PM
標題: 有2個特性的精靈問題
1.如何知道他是什麼特性?
2.如果No.077 小火馬有逃足 和耐火的可能
進化之後 他還是有逃足 和耐火的可能
我想問烈焰馬
是跟進化前小火馬的特性嗎?
3.no261有逃足和早足的可能
進化之後他有威嚇和早足的可能
他的特性會是什麼?
請各位幫忙解答
作者: [GD]ricky    時間: 1/7/2009 03:38 PM
1.在精靈資料可看到
2.沒記錯...是
3.如果是逃足的...好像是隨機一個
 早足好像都是早足
作者: korokoro    時間: 1/7/2009 04:33 PM
1.如果你是說在捕捉野生精靈時,如何得知對方的特性的話

可以利用追蹤特性,該精靈上場後,特性跟對方一樣

2.印象中進化後,不一定會一樣,好像是看機率而定

3.好像也是看機率而定
作者: [GD]ricky    時間: 1/7/2009 04:37 PM
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... ighlight=%AFS%A9%CA
看看這個,什麼都解決
作者: Angelfire    時間: 1/7/2009 04:37 PM
1.如果你是說在捕捉野生精靈時,如何得知對方的特性的話

可以利用追蹤特性,該精靈上場後,特性跟對方一樣

2.印象中進化後,不一定會一樣,好像是看機率而定

3.好像也是看機率而定
korokoro 發表於 1-7-2009 16:33

進化後是跟進化後係一樣
好似長尾怪手 如果係逃足進化就係技師
如果係拾荒進化就係拾荒
作者: korokoro    時間: 1/7/2009 06:56 PM
原來如此呀,現在終於明白了~~
作者: s20081132    時間: 4/7/2009 09:50 AM
咁鐵甲暴龍有石頭同避雷針2個特性,但係進化左就係避雷針同堅岩2個特性,咁我果隻係鐵甲暴龍係避雷針,咁進化左係唔係一定係避雷針,唔會變堅岩?
作者: Angelfire    時間: 4/7/2009 09:54 AM
咁鐵甲暴龍有石頭同避雷針2個特性,但係進化左就係避雷針同堅岩2個特性,咁我果隻係鐵甲暴龍係避雷針,咁進化左係唔係一定係避雷針,唔會變堅岩?
s20081132 發表於 4-7-2009 09:50

作者: s20081132    時間: 4/7/2009 09:56 AM

Angelfire 發表於 4/7/2009 09:54 AM

咁如果本身係石頭,進化左係2個抽1個定係一定變做堅岩?
作者: Angelfire    時間: 4/7/2009 09:57 AM
咁如果本身係石頭,進化左係2個抽1個定係一定變做堅岩?
s20081132 發表於 4-7-2009 09:56

堅岩
你可以去aucy睇番
特性1進化就係特性1
特性2進化就係特性2

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2