香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 金銀活動能用到的基拉祈得手!!!!! [打印本頁]

作者: @小龍@    時間: 18/6/2009 07:39 PM
標題: 金銀活動能用到的基拉祈得手!!!!!
如下圖!!!!!!!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 雞仔    時間: 18/6/2009 11:06 PM
咁快拎到啦^.^
有無第一幅圖之前Step既圖?
作者: korokoro    時間: 19/6/2009 08:55 AM
不會吧 官方偷跑!!

樓主有試過可否洗色違嗎?
作者: Pokever    時間: 19/6/2009 10:21 AM
冇wifi點先可以得到................
作者: elvis    時間: 19/6/2009 11:16 AM
不會吧 官方偷跑!!

korokoro 發表於 19/6/2009 08:55 AM

單講上次492張卡已經偷跑左

勸各位別打算刷色違吧,雖然不知具體原因但系統確實不會給色違你
要做到色違也只有指定PM
作者: @小龍@    時間: 19/6/2009 11:17 AM
不會吧 官方偷跑!!

korokoro 發表於 19/6/2009 08:55 AM

一我唔明咩官方偷跑!二你係唔係話色違pm無啦啦邊返正常?係的話我鑽石試過==
作者: 水仙‧靈    時間: 19/6/2009 12:23 PM
一我唔明咩官方偷跑!二你係唔係話色違pm無啦啦邊返正常?係的話我鑽石試過==
alexcheung1223h 發表於 19/6/2009 11:17 AM

官網說6月19日才配信,佢6月18日就可以取到了
官方比原定的時間早了配信,這就是官方偷跑
作者: 梓    時間: 19/6/2009 12:30 PM
我始終不能理解Jirachi學流星群幹啥
作者: korokoro    時間: 19/6/2009 12:38 PM
冰火 發表於 19/6/2009 12:30 PM

可能比較有價值吧,可以拿來當收藏

就像no.493有鑽石獸、珍珠獸、鬼龍的特有絕招一樣

例如睡覺皮卡,絕招都跟睡覺有關,感覺很令人討喜

所以才有收藏的價值~.~
作者: 梓    時間: 19/6/2009 12:45 PM
可能比較有價值吧,可以拿來當收藏

就像no.493有鑽石獸、珍珠獸、鬼龍的特有絕招一樣

例如睡覺皮卡,絕招都跟睡覺有關,感覺很令人討喜

所以才有收藏的價值~.~
korokoro 發表於 19/6/2009 12:38

Jirachi早有Doom Desire的了
作者: elvis    時間: 19/6/2009 01:19 PM
官網說6月19日才配信,佢6月18日就可以取到了
官方比原定的時間早了配信,這就是官方偷跑
水仙‧靈 發表於 19/6/2009 12:23 PM

說起來,那麼準的話工作人員都要很遲睡呢=▽=
不過印象中電鬼那次是準時送的,惡夢好像都是
冰火 發表於 19/6/2009 12:30 PM

把其它流星都拿來攻擊以突顯自己腹黑星的名譽
作者: roy007    時間: 19/6/2009 02:54 PM

把其它流星都拿來攻擊以突顯自己腹黑星的名譽
elvis 發表於 19/6/2009 01:19 PM

電鬼同惡夢都係11:00就有了=w=
還是偷跑了1個鐘=w=
作者: korokoro    時間: 19/6/2009 03:13 PM
啊 !

可能是時差的問題,日本那邊比我們快一個小時

所以我們這裡PM11:00,他們那裡已經AM00:00了
作者: sam24048    時間: 19/6/2009 03:39 PM
剛剛得到

誰要?
是用r4那個

不要封我
作者: 路人ハ    時間: 19/6/2009 04:42 PM
我好似down唔到個.....
確定之後就打左行野就出左去= =
作者: sapphire    時間: 19/6/2009 06:06 PM
elvis 發表於 19/6/2009 01:19 PM

到現在還要用手動控制system的話, 我覺得nintendo的科技就真的有問題了
我好似down唔到個.....
確定之後就打左行野就出左去= =
冥王黑天使 發表於 19/6/2009 04:42 PM

之前你用wi-fi download過的卡應該有三張了吧?
三張是極限, 要刪了其中一張才可以download
作者: 幻化    時間: 19/6/2009 06:18 PM
請問如何出現配佈個行
我有wifi
但見不到有配佈個行野比我
作者: lly    時間: 19/6/2009 06:48 PM
請問如何出現配佈個行
我有wifi
但見不到有配佈個行野比我
幻化 發表於 19/6/2009 06:18 PM

是指開啟功能?
在市(GTS)的電視台三樓向男子詢問後輸入指定字詞就可以了...
可參考以下...
http://www.pokemon.co.jp/special/jirachi/receive/receive_flow.html
作者: elvis    時間: 19/6/2009 06:50 PM
到現在還要用手動控制system的話, 我覺得nintendo的科技就真的有問題了
sapphire 發表於 19/6/2009 06:06 PM

假設罷了,不過這樣來解釋偷跑情況亦不過份
作者: 路人ハ    時間: 19/6/2009 09:06 PM
咁點刪o的卡卡?_?
作者: lly    時間: 19/6/2009 09:27 PM
咁點刪o的卡卡?_?
冥王黑天使 發表於 19/6/2009 09:06 PM

可參考以下Q.3...
http://www.pokemon.co.jp/special/jirachi/receive/preparation.html
作者: korokoro    時間: 21/6/2009 09:16 AM
不曉得用Wi-Fi下載的基拉祈可不可以洗性格還有洗個體?

還是說他下載後性格跟個體都固定了
作者: 大金蛋    時間: 21/6/2009 09:25 AM
下載後性格跟個體都固定...
冇記錯應該係咁樣
作者: korokoro    時間: 21/6/2009 09:37 AM
冇記錯應該係咁樣
大金蛋 發表於 21/6/2009 09:25 AM

那您下載了嗎?我的WI-Fi故障,暫時無法下載

所以才問問看
作者: JNY    時間: 21/6/2009 01:41 PM
冇記錯應該係咁樣
大金蛋 發表於 21/6/2009 09:25 AM

咁你應該真係記錯啦, 因為我下載完在綠衣人前save,
之後試拿了幾次, 性格和能力值都不同, 所以應該可以洗個體同性格的!
作者: 星河昴    時間: 21/6/2009 01:44 PM
咁你應該真係記錯啦, 因為我下載完在綠衣人前save,
之後試拿了幾次, 性格和能力值都不同, 所以應該可以洗個體同性格的!
JNY 發表於 21/6/2009 01:41 PM

我也是 性格和血量都變過好幾次 一定係可以洗個體同性格
作者: korokoro    時間: 21/6/2009 03:02 PM
原來真的可以洗個體&性格,感恩啦~~
作者: cbacbacba1    時間: 21/6/2009 04:06 PM
唔知電話亭D WIFI支唔支援NDS呢 一陣去試下
作者: Piebaby-)    時間: 21/6/2009 05:45 PM
請問雪米配信係唔係已經停左
作者: 水仙‧靈    時間: 21/6/2009 05:46 PM
請問雪米配信係唔係已經停左
小星★ 發表於 21/6/2009 05:45 PM

如果你說配信見雪米的道具的話係已經停左
作者: Jasona    時間: 21/6/2009 07:32 PM
我連雪米卡片都del埋- -
作者: Eypon    時間: 21/6/2009 11:43 PM
話說....
下載左卡片道具之後唔去捉....
之後刪左張卡片會唔會捉唔到的(道具仍然係手)
作者: lly    時間: 21/6/2009 11:45 PM
話說....
下載左卡片道具之後唔去捉....
之後刪左張卡片會唔會捉唔到的(道具仍然係手)
∞-JUSTICE 發表於 21/6/2009 11:43 PM

應該只要在shop取得了道具就沒問題了...
作者: Eypon    時間: 22/6/2009 02:27 AM
應該只要在shop取得了道具就沒問題了...
lly 發表於 21/6/2009 11:45 PM

因為我都要用來抽性格抽個體
所以沒即時去捕獲

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2