香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 配發基拉祈 [打印本頁]

作者: legoman    時間: 16/6/2009 07:21 AM
標題: 配發基拉祈

為了觸發新的金銀劇情,官方有可能用wi-fi配發基拉祈   

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 傻瓜版暴蠑螈    時間: 16/6/2009 10:18 AM
關於金銀的基拉祈在上面的帖子已經有了
作者: zz5201314    時間: 16/6/2009 11:46 AM
要在指定地方才可下載基拉祈
其中一個就是日本m記
作者: @小龍@    時間: 16/6/2009 12:45 PM
好唔中意m記==
果個呀伯超樣!
作者: [UP]Zero    時間: 16/6/2009 12:52 PM
其實呢個PM BALL 之前有冇?
作者: Sunny    時間: 16/6/2009 12:58 PM
其實呢個PM BALL 之前有冇?
「夜」 發表於 16/6/2009 12:52 PM

配佈pm都是用珍貴紀念球收服
只係放pm時會有五顏六色的光芒
作者: 梓    時間: 16/6/2009 01:48 PM
基拉祈因乜解救會學到流星群~_~
作者: 水仙‧靈    時間: 16/6/2009 02:43 PM
http://www.pokemon.co.jp/special ... e/receive_flow.html
看 Step 1 中的圖 4
是不是指可以用wifi收??
作者: a3a3311o    時間: 16/6/2009 02:48 PM
唔係,好似係有wi-fi就得啦,去日本m記係因為家中無wi-fi。
作者: zz5201314    時間: 16/6/2009 02:59 PM
唔係,好似係有wi-fi就得啦,去日本m記係因為家中無wi-fi。
a3a3311o 發表於 16/6/2009 02:48 PM

恩,,m記就得 wifi都得,
已經確實左
作者: 雞仔    時間: 16/6/2009 11:32 PM
係咪6月19日就可以係屋企攞到基拉祈?
作者: elvis    時間: 16/6/2009 11:44 PM
簡單來說,用Wi-Fi就可以下載
不用管是否在(日本)M記

特別留意是...經本人測試,香港M記安裝的Wi-Fi不支援NDS
作者: x豐]]    時間: 17/6/2009 12:13 AM
係自己ID?...
咁就冇咩好收藏...因為ID唔好睇..
作者: korokoro    時間: 17/6/2009 08:11 AM
係自己ID?...
咁就冇咩好收藏...因為ID唔好睇..
x豐]] 發表於 17/6/2009 12:13 AM

聽說OT:NZ、ID:06199
作者: Jasona    時間: 17/6/2009 10:23 AM
想問問基拉祈是下載還是自己捕捉??
聽說有個隱藏地方,若是下載應該不需要該地方

ps:下載的話能否屈好個體??
作者: korokoro    時間: 17/6/2009 10:39 AM
想問問基拉祈是下載還是自己捕捉??
聽說有個隱藏地方,若是下載應該不需要該地方

ps:下載的話能否屈好個體??
Jasona 發表於 17/6/2009 10:23 AM

聽說是下載,不能捕捉,因為他的球跟緞帶都是固定的

下載也是可以選個體

只要站在綠衣人前面,要領取之前先存檔

就可以慢慢洗個體了
作者: 藍淚    時間: 17/6/2009 05:13 PM
過左就無得拎??  咁咪要問f 借nds 下載左先-,-
未有錢買=.=
作者: 水君    時間: 17/6/2009 05:21 PM
唔知英文版拿唔拿到
作者: 幻藍    時間: 17/6/2009 06:04 PM
用DP去日本m記收jirachi的話好像要先搞好 wifi connection的設定
DP的wifi connection的設定要怎麼set啊?
作者: vin9364    時間: 17/6/2009 08:08 PM
用DP去日本m記收jirachi的話好像要先搞好 wifi connection的設定
DP的wifi connection的設定要怎麼set啊?
幻藍 發表於 17/6/2009 06:04 PM

要係日本m記先set到,因為要搜尋返m記wifi個router
不過都唔使去日本,屋企有router都收到jirachi

在電腦上安裝好 wifi usb手指(如wifi link) / 無線router 後(wifi的安裝教學請看自己的說明書)
先進入讀取save畫面的wifi設定選項

並選擇一項空白的設定

(如已在其他遊戲設定了wifi的話, 那就不用再進行設定的了)
ps. 如果你所使用的是任天堂官方wifi usb手指的話,
就請選「Connect to your Nintendo Wi-Fi USB Connector」

並選擇Access Point

選擇你的Access Point, 並進行連線測試

成功的話便會出現成功的畫面
作者: lly    時間: 17/6/2009 10:23 PM
唔知英文版拿唔拿到
水君 發表於 17/6/2009 05:21 PM

應該是不能了...
不過, 將來也應該會有英文版的wifi pm配布...
作者: SkyRider    時間: 18/6/2009 09:12 AM
可以哦
看一看下面
http://www.youtube.com/watch?v=ABUxEBUDdJg
作者: x豐]]    時間: 18/6/2009 11:01 AM
-v-特別配佈就要屈啦...
作者: 水君    時間: 18/6/2009 07:23 PM
係咪今晚
作者: lly    時間: 18/6/2009 10:22 PM
可以哦
看一看下面
http://www.youtube.com/watch?v=ABUxEBUDdJg
SkyRider 發表於 18/6/2009 09:12 AM

這不是no. 492 的配布嗎...
作者: or...    時間: 18/6/2009 10:31 PM
orz..
我忘記了這pm
請問這pm是哪版本的?
作者: lly    時間: 18/6/2009 11:08 PM
orz..
我忘記了這pm
請問這pm是哪版本的?
or... 發表於 18/6/2009 10:31 PM

no. 385 基拉祈?
是RSE版的幻之pm...
作者: elvis    時間: 18/6/2009 11:43 PM
http://www.youtube.com/watch?v=98r8OlW4ubY
Pt成功Wi-Fi入手←明明這是正常的!
作者: 雞仔    時間: 19/6/2009 12:07 AM
http://www.youtube.com/watch?v=98r8OlW4ubY
Pt成功Wi-Fi入手←明明這是正常的!
elvis 發表於 18/6/2009 11:43 PM

係咪要先開啟「不可思議的禮物」功能?
作者: elvis    時間: 19/6/2009 12:49 AM
係咪要先開啟「不可思議的禮物」功能?
雞仔 發表於 19/6/2009 12:07 AM

其實應該從一開始已經看見是用它來接受嘛...
作者: Jasona    時間: 19/6/2009 08:35 AM
如果你之前wifi的活動全部有參加
要先del一張卡才可取得
作者: 水仙‧靈    時間: 19/6/2009 08:56 AM
我dl左張卡、拎左隻野,再 del 張卡
佢唔俾我再dl....

看來同帶拎多幾隻是不可行了,,, 好彩我一共有幾隻 PM game...
作者: Jasona    時間: 19/6/2009 08:58 AM
不明白你說什麼- -
同行要有空位,才能dl基拉祈
作者: lly    時間: 19/6/2009 11:49 AM
他應該是說可否不停地取得基拉祈...
那當然是不可能的啦...
作者: 水仙‧靈    時間: 19/6/2009 12:18 PM
他應該是說可否不停地取得基拉祈...
那當然是不可能的啦...
lly 發表於 19/6/2009 11:49 AM

幸好我那個「測試是否可以不停地取得』的PM game是剛起玩無久...
可以重玩的嘿!!* [好彩我拎左隻野先 del... 傳上GTS再重玩XD]

這次又是不是像之前那些配信道具可以發給其他人??
沒兩部NDSL無法測試
作者: roy007    時間: 19/6/2009 02:55 PM
幸好我那個「測試是否可以不停地取得』的PM game是剛起玩無久...
可以重玩的嘿!!* [好彩我拎左隻野先 del... 傳上GTS再重玩XD]

這次又是不是像之前那些配信道具可以發給其他人??
沒兩部NDSL無法測試
水仙‧靈 發表於 19/6/2009 12:18 PM

一拎就拎隻基拉祈
你教我傳咩道具比人去邊到捉=.="""""
作者: 火火=.+    時間: 19/6/2009 04:13 PM
另外D/P呢次可以拎基拉祈...
我試過,可以係D同PT都拎到基拉祈....
作者: 水仙‧靈    時間: 19/6/2009 11:00 PM
一拎就拎隻基拉祈
你教我傳咩道具比人去邊到捉=.="""""
roy007 發表於 19/6/2009 02:55 PM

我的意思是持卡者是否可以用張卡發多幾隻基拉祈去其他NDS,
就像配那些道具那時有卡者可用張卡發傳道具給另外三人

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2