香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 新手隊求教 求配招 [打印本頁]

作者: ryhme1    時間: 29/8/2008 08:46 PM
標題: 新手隊求教 求配招
再變一變

450 (Hippowdon) 沙河馬
性格: 加防 減特攻
努力值: 128血  128攻 254防

437 (Bronzong) 鋼鐘
性格: 加防 減物攻  
努力值: 254血 128防 128特防

248 (Tyranitar) 班吉拉 (想知 要幾多speed 先至可以升一下龍舞就 過隻 雷依貝??)
性格: 加攻 減特攻  
努力值: 254血 128攻 128speed

94 (Gengar)
性格: 加speed 減物攻
努力值: 254 speed 254特攻 6血

227 (Skarmory) 鋼鳥
性格: 加物防 減特攻
努力值:  252血  128防 128特防
241 (Miltank) 奶牛
性格:加特防 減特攻
努力值: 254血 128防 128特防

想組沙隊  但唔係幾識配招  d 努力值都唔係幾識分
只係知 要有醫療pm  有盾牌pm  有 物攻and 特攻 pm
其他 想各位高手 指點一下

作者: ryhme1    時間: 29/8/2008 08:47 PM
仲有想知道  個team 係唔係有好大的 弱點 or 漏洞...
個team 係唔係好怕 水 ??

仲有係

我見好多人都落鋼鳥 入沙team
咁佢係唔係 必入的pm ?

作者: 冇姓名的人    時間: 29/8/2008 08:50 PM
努力值和配招呢
樓主試試配吧

作者: [UP]Insulator    時間: 29/8/2008 08:51 PM
太多怕格鬥和地面攻擊.....

個人不建議路卡利奧和鋼鐵企鵝共存,奶牛可換碧雲龍(龍+飛)做隊醫和雙防盾

沙河馬 (252HP+252物防+6物攻)
地震+吼叫+偷懶+石礫

鋼鐘 (252HP+雙防平分,速度個體0 ),性格最好不要減物攻
螺旋球+地震+催眠術+劇毒/大爆炸

班吉拉 (252HP+252物攻+6速度)
地震+石刃+替身+氣合拳

路卡利奧 (6HP+252特攻+252速度)
替身+冥想/精神念力+波導彈+影球

鋼鐵企鵝 ( 252HP+248特攻+8速度)
滑浪+冷凍光+草繩結+(隨手)

奶牛 (252HP+248特防+8速度)
地球投+電磁波/壓制+飲奶+治療之鈴

作者: mk311111    時間: 29/8/2008 09:03 PM
見到特攻火猴還夠打嗎? -.-
作者: ryhme1    時間: 29/8/2008 09:04 PM
395 (Empoleon) 冰企鵝

鋼鳥...  針 地面 同格鬥系...
作者: mk311111    時間: 29/8/2008 09:06 PM
原帖由 ryhme1 於 29-8-2008 21:04 發表
395 エンペルト(Empoleon) 冰企鵝

鋼鳥...  針 地面 同格鬥系...

還是不太擋到格鬥系的, 天蠍可能較好
作者: ﹏影*虛幻帝皇    時間: 29/8/2008 09:23 PM
班吉拉
冇可能一下龍舞快過雷伊嫁啦
作者: mk311111    時間: 29/8/2008 09:34 PM
[DP]沙暴隊簡介 (by 火爆獸)
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=46101
[DP]沙暴隊核心分析 (by nelson0908)
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=45999
[DP]沙暴隊簡介 (by nelson0908)
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=46671

應該幫到LZ
作者: ryhme1    時間: 29/8/2008 09:37 PM
我想問
沙河馬 配 詛咒 加 懶惰 係唔係禁加??

仲有係 班吉拉 加龍舞 點配招?
and 我唔想入 d 神獸入去...

作者: ky@avup    時間: 29/8/2008 10:34 PM
原帖由 ryhme1 於 29/8/2008 09:37 PM 發表
我想問

hk已禁了班班
264速一下龍舞好似快過雷伊
班班得唔得我就唔知啦
作者: orange    時間: 29/8/2008 10:38 PM
原帖由 Kenny121212 於 29/8/2008 10:34 PM 發表

hk已禁了班班
264速一下龍舞好似快過雷伊
班班得唔得我就唔知啦

快過雷伊有什麼用?
作者: 比卡    時間: 29/8/2008 10:43 PM
偷襲地震!?
作者: ky@avup    時間: 29/8/2008 10:45 PM
原帖由 orange1994 於 29/8/2008 10:38 PM 發表

快過雷伊有什麼用?

樓主話想快過雷伊嘛,
我只是給答案而已
作者: timothy951229    時間: 29/8/2008 10:48 PM
原帖由 ryhme1 於 29/8/2008 09:37 PM 發表
我想問

>>都冇神獸
作者: 五雷神龍    時間: 30/8/2008 01:20 AM
河馬努力252hp252d6a...
如果不跟規就懶惰+詛咒+岩釘+地震
跟規就懶惰+岩釘+地震+隨手吧
--
鋼鐘性格-速
螺旋球+精念+岩釘+冥想
螺旋球+精念/岩釘+睡眠+夢話
努力252hp128sd128d
--
班班努力252a252sp6hp
性格+sp -sa
這樣龍舞才能快過滿速雷伊...
--
耿鬼努力252sp252sa6hp...
影球+氣合彈+10w/精干+催眠/鬼火
--
鋼鳥努力252hp200sd58d
性格+d
戰鳥+鳥棲+岩釘/地釘+吹飛
--
奶牛不太懂。。。
--
感覺這隊比較怕特攻格。。。
換入月女神/水伊會否更好。。。
作者: orange    時間: 30/8/2008 02:30 AM
龍舞一次想快過雷伊是不可能。
再何況根本沒這個必要。

樓上鋼鳥升特防幹什麼?
根本沒這個必要。
作者: ky@avup    時間: 30/8/2008 10:55 AM
唔加速的話龍舞2次都係慢過雷伊
耿鬼禁了催眠
鋼鳥唔要特防
奶牛,醫+地球投+劇毒/電磁波+飲奶
物盾就252d252hp6sd  +d-sa
雙盾就自己衝量,性格+d能慳返d努力值
除非你升到sd仲多過d
作者: ryhme1    時間: 31/8/2008 12:35 PM
我想問 hk  禁班班
係禁左龍舞  定 成隻班班唔比用= =?

如果班班 唔比用
咁我想轉 用隻  (Gliscor)[巨鉗天蠍]
沙遁特性= =
性格 加防 - 特攻  
努力值  252 血  128防 128攻
鳥羽棲息  地震  隱蔽砂礫  仲有招唔知要咩好
作者: ﹏影*虛幻帝皇    時間: 31/8/2008 12:39 PM
想問128攻有什麼用???
作者: ryhme1    時間: 31/8/2008 12:45 PM
128加去 咩好

咁我又想將
鋼鐵企鵝 ( 252HP+248特攻+8速度)
換走隻 耿鬼

鋼鳥 轉地龍

想玩 沙遁...

感覺好似   沙隊 玩沙遁 會有利d..
作者: mk311111    時間: 31/8/2008 01:14 PM
原帖由 mk311111 於 29-8-2008 21:03 發表
見到特攻火猴還夠打嗎? -.-

LZ54我了-.-

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2