香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 有問題 [打印本頁]

作者: h2285    時間: 19/8/2008 03:27 PM
標題: 有問題
想問,保護色呢招會隨住場地而改變,那我整係知道可以改到水,草,岩,普通,地面(<-我唔知邊度有沙地),那在連線對戰是否都係normal type?

作者: mk311111    時間: 19/8/2008 03:29 PM
原帖由 h2285 於 19-8-2008 15:27 發表
http://www.youtube.com/v/2_SYpZ3Tw8c"
唔知大家睇唔睇到
不過我有一次係捉蜜糖樹上既精靈時,見到412 lv7,正常來說他只是有10招protect,可是當我拖延到第11招時,他突然駛出一招struggle,從未見過-.-
---------- ...

沒PP時PM只能用Struggle
作者: h2285    時間: 19/8/2008 03:34 PM
標題: 回復 2# mk311111 的帖子
那我可能唔知道了=]
即是假設我完晒PP,但仲有招式空位,就會比你出struggle呢招?無屬性的嗎?
作者: Master    時間: 19/8/2008 03:37 PM

给对手造成1點伤害
自己反伤
作者: h2285    時間: 19/8/2008 07:32 PM
那有冇人答到呢個問題?
作者: Eypon    時間: 19/8/2008 08:21 PM
沙地...係第四關右邊對出果度有npc係沙地,要野生既釣魚都得
連線既...場地好似係隨機抽!?
話說PBO好似有隨機抽場呢回事...
作者: Sonic    時間: 19/8/2008 08:38 PM
掙扎是一招無屬性的40威力招式
使用後會彈回1/4傷害回來就是了
作者: h2285    時間: 19/8/2008 08:40 PM
標題: 回復 7# Sonic 的帖子
那是否我用完晒D PP就會彈呢招出黎 - -?
作者: mk311111    時間: 19/8/2008 09:39 PM
原帖由 h2285 於 19-8-2008 20:40 發表
那是否我用完晒D PP就會彈呢招出黎 - -?

正解

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2