香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 赤之救援隊 (英文版) - 升等級問題 [打印本頁]

作者: Wislayer    時間: 18/8/2008 08:31 PM
標題: 赤之救援隊 (英文版) - 升等級問題
開呢個post 如果煩到大家 唔好意思...= =
係咁既...我e+玩到二周目果到...發現 d lv 好難升 唔夠打 果個藍寶石 個個迷宮果d怪..
去邊到升最好?
我 有 小火龍(進化左)33lv 同35lv 金銀水主...  同 45 雷鳥...想請問大家去邊升好= =?
同埋d 招點 link? 見到置頂 個到d日文 唔識解....希望大家幫到手= =.....
作者: Sonic    時間: 18/8/2008 08:47 PM
原帖由 Wislayer 於 18/8/2008 20:31 發表
開呢個post 如果煩到大家 唔好意思...= =
係咁既...我e+玩到二周目果到...發現 d lv 好難升 唔夠打 果個藍寶石 個個迷宮果d怪..
去邊到升最好?
我 有 小火龍(進化左)33lv 同35lv 金銀水主...  同 45 雷鳥...想請問 ...

我打完青龍已34 orz
水箭龜那隊經驗超高
全部用連技殺一次經驗有4000+
連技可以用拾到的連結箱
或右下角的那綠色傢伙(想不到名orz)來連
開了技Menu後選技→第二項就會把選擇中的技+下面那技連起來
較為實用的降能力+攻擊招是較好
佳佳(藍寶石)建議Lv33~35去
裏面的某兩件化石經驗較高
需注意一下海豹/水母和鯊魚
作者: Wislayer    時間: 18/8/2008 09:26 PM
唔該晒你既意見呀 thanks..
我知道點 link = =... 我上面意思係 link d咩招出黎好? 可否比d suggestions for reference?
我遲d 保返d PM 現有既招上黎先= =
另外我想問下 捉 急凍鳥同 火鳥 有咩方法可以易d捉?捉左n次 都捉唔到 = = 好難呀!
仲有d PP 值好少= = 升升下 好易無晒...shop 有無咩賣 .... 總而言之 好難玩啦= =
作者: Sonic    時間: 18/8/2008 09:39 PM
>>較為實用的降能力+攻擊招是較好
orz
升Lv./打到鳯王時到30/F拿朋友帶(被鎖)
*體型星數注意
PP可以補/用A鍵/道具代替攻擊
作者: Wislayer    時間: 20/8/2008 02:12 PM
打40層個個迷宮好難喔!我去左水箭龜個隊到升lv 升到 42lv 都唔係好夠打= =..點算
之前去過打最低層既boss...唔夠打 = = 同埋我想問 用雷/火鳥做captain去打隻boss 佢會唔會入隊?(好驚打死左佢 佢唔肯入= =...)

作者: Sonic    時間: 20/8/2008 02:23 PM
原帖由 Wislayer 於 20/8/2008 14:12 發表
打40層個個迷宮好難喔!我去左水箭龜個隊到升lv 升到 42lv 都唔係好夠打= =..點算
之前去過打最低層既boss...唔夠打 = = 同埋我想問 用雷/火鳥做captain去打隻boss 佢會唔會入隊?(好驚打死左佢 佢唔肯入= =...)

佳佳迷宮的PM我都是一擊殺的...Lv42夠了吧?
雷鳥和火鳥四星
佳佳四星
用雷鳥或火鳥打不會入的
作者: Wislayer    時間: 20/8/2008 02:56 PM
搞店左個迷宮了^^ ha thx

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2