香港寵物小精靈村落 論壇

標題: 笨笨魚係邊捉 [打印本頁]

作者: 幻之使    時間: 17/8/2008 05:43 PM
標題: 笨笨魚係邊捉
我唔知個位好似話得6個位先可以得(有圖最好)教埋點去

同埋白色好細的單車徑點行 只係行到直路

仲有我成日釣魚都釣唔到(我用超級魚杆)
作者: mk311111    時間: 17/8/2008 05:49 PM
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... p%3Bfilter%3Ddigest
請爬文
作者: michaelsum    時間: 14/9/2008 06:20 PM
段文章第二步話每一格都要釣一下並要釣得精靈,係唔係成條都要釣?
作者: 梓    時間: 14/9/2008 08:58 PM
用爛魚杆釣易點.....
超魚杆及極魚杆在釣時要不斷按A(約2~5次)
而爛魚杆就只消1~2次...
作者: SamllChing`    時間: 19/12/2008 04:45 PM
原帖由 mk311111 於 17/8/2008 05:49 PM 發表
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=8690&extra=page%3D1%26amp%3Bfilter%3Ddigest
請爬文

請問是邊六個位- -     你吾講  我地好難做
作者: Z-LOUIS    時間: 19/12/2008 05:03 PM
原帖由 SamllChing` 於 19/12/2008 04:45 PM 發表

請問是邊六個位- -     你吾講  我地好難做

因為河流的其中的隨機六格可以釣到no.140美麗魚,其機率為50%

這六格,每次重新開始遊戲都會不同

唔該睇清楚點啦, 每次都唔同, 點知下次邊格先有
作者: SamllChing`    時間: 20/12/2008 12:21 AM
比埋6個位啦- -   真係搵吾到  咁多位  條路咁長  個個試十幾次?!
作者: 雪貓    時間: 20/12/2008 11:29 AM
原帖由 SamllChing` 於 20/12/2008 12:21 AM 發表
比埋6個位啦- -   真係搵吾到  咁多位  條路咁長  個個試十幾次?!

人人不同如何給你...
花少少時間試會死?
沒時間去試不如別玩了....

怕麻煩大可以叫人傳給你的其實...
作者: 海風仔    時間: 20/12/2008 12:37 PM
其實係咪即係成條119號水路既每一格都要試, 而每一格都要試到釣到一條為止?
作者: SamllChing`    時間: 20/12/2008 01:29 PM
樓上方法我絕對反對- -     太晒時間
作者: 海風仔    時間: 20/12/2008 01:34 PM
原帖由 雪貓 於 20/12/2008 11:29 AM 發表

人人不同如何給你...
花少少時間試會死?
沒時間去試不如別玩了....

怕麻煩大可以叫人傳給你的其實...
原帖由 SamllChing` 於 20/12/2008 01:29 PM 發表

正如「雪貓」所講, 「花少少時間試會死? 沒時間去試不如別玩了....怕麻煩大可以叫人傳給你的其實... 」

如果你是有心的話, 幾麻煩都不會怕; 反之, 你是沒心的話, 再簡單你都會說麻煩.
作者: PA    時間: 20/12/2008 01:36 PM
原帖由 SamllChing` 於 20/12/2008 01:29 PM 發表

要麼逐格試
要麼叫人傳
要麼不要捉
沒有第四個正常的方法的了
作者: 海風仔    時間: 20/12/2008 02:04 PM
原帖由 木守宮的蛙糧-PA 於 20/12/2008 01:36 PM 發表

要麼逐格試
要麼叫人傳
要麼不要捉
沒有第四個正常的方法的了

有, 第四個方法係「老金」
因為對於佢黎講, 「老金」係好正常, 所以係呢度可以當做正常方法.

[ 以下內容為 2008年12月20日 21:59 補充 ]
我都係逐格試, 試左我三個鐘頭, 終於比我搵到, 搵左大半條水路先搵到, 你仲想點?
我仲以為要搵成半日, 點知只需三個鐘就捉到, 仲唔洗扣佢HP就捉到添, 唔係Master Ball.

如果你真係有心想捉, 就算要你花一日時間, 你都唔會介意, 仲覺得只係好少時間.
依家你既行為反映左比我知, 你只係一個想「不勞而穫」既人.

作者: mrcool    時間: 21/12/2008 01:49 AM
原帖由 michaelsum 於 14/9/2008 06:20 PM 發表
段文章第二步話每一格都要釣一下並要釣得精靈,係唔係成條都要釣?

每一格都要釣得精靈
作者: 海風仔    時間: 21/12/2008 12:12 PM
係, 我都係咁試, 只係試左三個鐘, 就搵到了, 好有成功感 ^^
作者: max19980526    時間: 21/1/2009 12:33 PM
要捉笨笨魚
1. 去119水路的河流
2. 用釣竿(每格都要試,因為只有6格先有)
3. 某一格就有笨笨魚了~

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2