香港寵物小精靈村落 論壇

標題: no.421 [打印本頁]

作者: OsammuelO    時間: 12/2/2008 03:46 PM
標題: no.421
我用d招你地see see o唔ok~希望你地給d意見~
技能如下:
放晴
極級吸收
陽光烈焰
寄生樹種子
佢係+特攻-物攻
作者: No_NaMe    時間: 12/2/2008 08:38 PM
不錯~
有招放晴~
極級吸收
陽光烈焰
作者: @爆次郎@    時間: 12/2/2008 09:39 PM
打擊面太小...:
跟本呢隻野都唔好用
作者: OsammuelO    時間: 13/2/2008 05:59 PM
如果要用~我可以用d唔招?
作者: No_NaMe    時間: 14/2/2008 01:49 PM
唔錯啦~d招-0-
隻野就.....
作者: 詛咒師    時間: 14/2/2008 04:22 PM
其實都係睇下想點玩嫁姐..
我之前都玩過, 但係個人覺得在雙打時會比較有用
雖特攻也不大差, 但係最有睇頭的都係該精靈的特性, 花朵禮物, 所以會唔會做盾會好一點呢?

Cherrim     加特防減攻
Sunny Day
Leech Seed
Protect / Toxic
Solar Beam / Giga Drain

主要為了可以令自方另一精靈更長特到花朵禮物之效果
攻和特攻乘1.5真係唔可以睇少的啊
Sunny Day為其效果而發動
Leech Seed為了每回合都拿取敵人hp (但可以效果不太顯注....)
Protect / Toxic 為了頂多個回合吸hp, 又或是toxic 加Leech Seed的加快減血方法
而攻招主要是2選1, 想在場多一會可用 Giga Drain, 高攻點就可用 Solar Beam
因Cherrim的特攻說很差又不是, 但高又未算, 所以個人認為令另一隻在場的精靈發威可能更見其效
假如樓主想的話, 可以遺傳 Aromatherapy, 令死都死得更有價值

P.S. 以上都係個人見解, 有問題請提出, 因本人都想學學新東西

歡迎光臨 香港寵物小精靈村落 論壇 (https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/)Powered by Discuz! X3.2